20 Aralık 2009 Pazar

Trabzonspor 0 - Fenerbahçe 1

Sezonun ilk yarısının son maçında Trabzon'da kazanılan 3 puan devre arasında bünyeyi toparlamak ve liderliği korumak adına gayet iyi oldu.

Maç iki tarafa da gitti geldi diyebiliriz. Güiza'nın kaçırdıklarına karşılık Trabzonsporlular da net pozisyonları gole çeviremeyince maç ortada geçti. Güiza'nın kaçırdıklarının yanında önemli sayılmayabilir bu pozisyonlar ama gol olma ihtimalleri oldukça yüksekti. Kısmen şanslı idik. Ama takım olarak da kazanmak için gereken mücadeleyi yaptık ve o iradeyi gösterdik.

Bilica yine canavar gibi oynadı. Derledi topladı ortalığı. Gökhan umarım devre arasında kendini biraz daha toparlar.

Emre'nin iyileşmesiyle orta saha eski gücüne kavuşacaktır sezonun ikinci devresinde. Topuz sağ kanada alışıyor her geçen gün. Gökhan'la da ileri çıkışlarda sol kanattan iyilerdi bugün. Daha doğrusu Mehmet topu aldığında Gökhan ileri fırlıyordu hemen. Ancak bunu sol kanatta Santos yapmayınca bugün Özer çok yalnız kaldı ve bolca saçmaladı maç boyunca. Biraz daha basit oynamalı Özer ve her pozisyonda ekstra işler yapmaya kalkmamalı. Alex'i örnek almaya ve iyi analiz etmeye devam ederse bunu da öğrenir.

Devre arasında umarım Güiza ve Semih bol bol çalışırlar ve güçlenirler. Güiza'nın goldeki koşusu ve vuruşu bizi şaşırtmadı değil.

Bugün sahaya çıkan kadro ideal kadromuzdu bence. Ama daha iyi oyun ve daha net sonuçlar için performansını herkesin arttırması gerekiyor. Ya da yeni ve daha etkili transferler, mümkünse. Bununla birlikte yedeklerin de cezalar, sakatlıklar gibi durumlarda hazır olmalarının sağlanması gerekiyor. Daum'un bugünkü defansif anlamda yaptığı Vederson değişikliği saçmaydı mesela. Onun yerine Sheriff maçında iyi bir performans serileyen Uğur'a şans verseydi daha iyi olurdu kesinlikle, hem Uğur hem de takım açısından.

Son olarak; 15. yıldönümlerini teşrif edip bizimle geçiren ve maçı beraber izlediğimiz HoAmca ve Eowyn'e de teşekkürler ediyor ve daha nice yıllar diliyoruz.

4 yorum:

HoAmca dedi ki...

14 kanka 14, tarihin canlı şahidi olacaksın bir de.

biz de "taze" mısır ve oralet için teşekkür eder nevaleli WC maçları için iade i ziyaret talebimizi iletmeyi borç biliriz.

Maça gelirsek, haliyle kaç maçtır televizyondan bile uzak kaldık antidepresan bulmuş nevroz gibiyiz; hep belirttiğim gibi Deniz Barış candır canandır; Selçuk başka candır, Rasim bir başka, bunlar adaştır akrandır... Devre bitti lideriz. Sabırdır ihsandır. Bekleyen şafaktır.

lideriz ulan daha ne olsun. ne demiş napoliten yoldaş ,yarın yine dertlerim olacak ama bugün şampiyon benim:) , biz de tam ordayız.

Diego dedi ki...

ha 14 ha 15 :))
daim olsun

Tarjeta Amarilla dedi ki...

ben de bu vesileyle tebriklerimi gondereyim hoamca :) ha 14 ha 15 dedigi dogru diegonun daha 4u bile goremeyenler varken, iddiali rakamlar :)

maca gelirsek, guiza'nin 6 pastan kacirdigi golden sonra, yine olmadik bir gol atar heralde diyordum, atti netekim...pozisyonda gokhan'in taci kullanirken nereye atacagini eliyle gostermesi, alex'in jordan misali ziplayip topu, daha gokhan'in taciyla beraber ok gibi firlayan okcu'nun onune indirmesi, guiza'nin ilk kontrolunden sonra topu stoperden kacirip akabinde yaptigi vurusla aglara gondermesi oldukca şıktı...

Daum Daum diye soyleniyordunuz, UEFA gruplarindan tarihi puanla lider cikartti takimi, tuttu bir de ligin ilk yarisini lider kapatti. Daha ne olsun :) Basarisi daim olsun...

Alkolik dedi ki...

1 aylık bir dönem dışında her şey yolunda gitti aslında. O bir aylık süreninde milli mac ve ankaraspor nedeni ile ara verdiğimiz 20 günlüm periodun hemne akabine denk gelmesi ise manidardır. Sanırım oyuncular tatile erken çıktılar. Aslında takviye olmasa bile, ligin şu anki durumu göz önüne alındığında yeterli bir konsantarsyon bile Alex sağlıklı kalabilirse şampiyonlupa götürebilir. Ama Uefa ve daha sağlıklı şekilde maç izleyebilmemiz için mutlaka takviye şart. Hucumda alex olmadığı zaman takimi çekip çevirebilecek, maç alabilecek bir gölcü önceliklidir kanımca. Lugano bilika ikilisini yedekleyecek bir stoper ise maddi olanaklar ve şartlar çerçevesinde mutlaka değerlendirilmelidir; hele ki önder duşa kabinle dalaşmaya devam edecekse...