13 Aralık 2009 Pazar

Talihsiz Seruvenler Dizisi...

Erkek basketbol takiminin uzerindeki kara bulutlar dagilmak bilmiyor. Dun oynanan ve sakatliklari nedeniyle Mirsad, Greer ve Gricek'in forma giyemedigi Antalya Buyuksehir Belediyesi macinda, henuz mucadelenin basinda omzuna darbe alan Omer Asik, koprucuk kemigindeki kirik sebebiyle en az 2 ay sahalardan uzak kalacak. Omer, gectigimiz yil da sezon oncesinde dizinden yasadigi sakatlik nedeniyle uzun sure forma giyememisti. Genc uzunlarimiz icerisinde en cok potansiyel vaad eden isim olmasina ragmen cok kisa sure icerisinde normal bir basketbolcunun spor hayati boyunca 1 veya 2 kere yasayacagi ciddiyette sakatliklarla bogusmasi, onun bu potansiyele ulasmasinin onundeki en buyuk engel olarak duruyor. Sanssizliklarin artik yakasini birakmasi temennisiyle Omer'e gecmis olsun dileklerimizi iletip hazir yazmaya baslamisken bu sakatlik sonrasi erkek basketbol takiminin durumuna bir goz atalim.

Sezon oncesi planlari, ilk olarak Enes Kanter'in sok ayriligiyla sekteye ugradi. Ayni pozisyonda oynayan Mirsad'in sakatligi ve final serisinde Efes Pilsen'le olan munasebeti nedeniyle yasadigi sıkıntılar zaten senelerdir sorunlu olan 4 numara pozisyondaki eksigimizin bu sene tavan yapacaginin bir gostergesiydi adeta. Tanjevic'in eldeki uzunlari ve Emir'i devsirerek 4 numaraya benzetme cabalari kanayan yaraya tampon bile olmaktan uzakken subeden yapilan transfer yapmayacagiz aciklamalari durumun vehametini gosteriyordu. Butun bu yasananlarin uzerine tuz biber eken olay ise, sezon basladiktan sonra takimdaki tek gercek oyun kurucu diyebilecegimiz Solomon ile de yollarin ayrilmasi ve bu ayriligin ardindan birkez daha resmi site araciligiyla transfer yapilmayacaginin duyurulmasi oldu. Devasa bir butceyle kurulan takim boylece 5 pozisyondan 2sini devrisme oyuncularla oynayan bir huviyete burunmus oldu. Sonuc olarak takimdan gonderilmek istenen kaptan Damir Mrsic son senelerde hic almadigi kadar sure alip, bir kez daha kurtarici rolune soyundu, devsirme 4 numara Emir ve daha transferi aciklanmadan spekulasyonlara yol acan ,senelerdir forma sansi bulamayan Serhat oyun kurucu pozisyonuna cekildi. TBL'de Karsiyaka'dan, Euroleague'de ise Asvel'den beklenmedik yenilgiler alindi ama degisen birsey olmadi, oyuncularin yuzlerinden okunan huzursuzluk sahadaki performanslarina yansimaya devam ediyor.

Sezon basindan beri forma sansi bulamayan Mirsad'in yokluguna, Asvel macinda sakatlanan Greer'in ve takimin daimi sakatlarindan Gricek'in de yoklugunun eklenmesi Antalya deplasmanini her zamankinden daha zor bir hale getirmisti ki Mrsic'in ve Emir'in ust duzey performanslari maci Fenerbahce'ye getirdi. Getirdi getirmesine ama bu sefer de alinan 2 puandan cok daha onemli bir kayip verdi Fenerbahce basketbol takimi. Omer'in sakatligi sonrasinda bugun gelinen noktada mevcut kadro yapisiyla yalniz Euroleague'de degil TBL'de de ciddi sıkıntılar yasayacagimiz acik.

3 yil once Tanjevic'le yola cikilirken 2010'da Final4 oynamaktan bahseden Mahmut Uslu ortalarda yok; yildiz olacagi soylenen ve 2 yil boyunca bize sac bas yolduran Vidmar, Union Olimpia'da yoluna devam ediyor; kurt hoca (!) Tanjevic halen takimin basinda.Aydin Ors'un gonderilmesiyle baslayan seruvenler dizisi ise tum sıkıntısıyla devam ediyor... Izdirap, sıkıntı, mide kramplari tekmili birden Tanjevic'li Fenerbahce'de...

Hiç yorum yok: