1 Aralık 2009 Salı

Guclu Ordu, Guclu Turkiye!

Pazar gunu TV'de canli yayinlanacak o kadar futbol macina ve de yine TV'den canli yayinlanacak Fenerbahce-Tofas basket macina ragmen 13.30'da Ankara Cebeci Inonu Stadi'nda oynanacak Hacettepe-Orduspor macina gidelim dedik, dedik demesine ama sadece babam ve ben. Kendisi yillar sonra tribunlerdeki yerini aldi. Hacettepe gibi mazisi olan, ulke futboluna katki vermis bir kulubun bir tane bile taraftari olmamasi bu ulke futbolunun ayibidir, yazik. Bayram tatili dolayisi ile Orduspor tribunlerinde de beklenen ilgi yoktu. Malum hemserilerim zaten tatil dolayisi ile memlekette olduklarindan, yaklasik 2.000 kisi vardi. Bu arada mac icin Ordu'dan 4 otobus taraftar geldigini de belirtelim. Pek bilinmez ama Bank Asya 1. Liginde de onemli bir tribun potansiyeli var. Firsat oldukca, ozellikle sehir takimlarinin maclarini izlemek keyifli olur, tavsiye ederim.
Cebeci Inonu Stadi bakimsizliktan dolayi bitmis; yikilip yenisi yapilsin demiyorum ama en azindan bir elden gecirin. Onu da yapamiyorsaniz, en iyi bildiginiz isi yapin; yikin rant olsun cebinize.

Maci 3-0 Orduspor alirken, insan Hacettepe'nin daha gecen sezon hem Fenerbahce'yi hem de Galatasaray'i yendigine inanamiyor. Mactan futbol adina aklimda kalan Galatasaray alt yapisindan yetisme ve bildigim kadari ile kiralik oynayan İrfan Basaran'in performansi. Ortasahada muazzam oynadi ve de frikikten muhtesem bir gol atti. Ordu'dan gelen ve Orduspor'u duzenli olarak takip eden bir abimizden ogrendigimiz kadariyla da genel olarak performansi ust seviyedeymis, ozellikle Ekrem Al'in goreve gelisinden sonra her gecen hafta daha iyiye gittigi soyleniyor. Galatasaray alt yapisi Arda'dan sonra, sonuca etki edebilecek yeni bir oyuncuyu piyasaya surmek uzere. Mac performansi olarak ona yaklasan bir diger oyuncu ise 1.ligin piyasasi olan oyuncularindan Mehmet Ayaz. Bir de 9 numarali, Karadagli bir oyuncusu var ki Orduspor'un; tam bir menejer kazigi. Daha gecen yil bizlere Bruno suprizini yapmis Orduspor bu sefer sinifta kalmis.

Bu arada TSK'nin yeni slogani olan yazi basligini Orduspor'un taraftar grubu akincilar da sikca soyleyerek Orduspor ile ozdeslestiriyorlar, gayet de guzel olmus. Bir donem sahasini İstanbul buyuklerine dar etmis, Turkiye Kupasinda final oynamis, UEFA kupasinda ulkeyi temsil etmis Orduspor'un eski gunlerini hatirlatiyor diyor buyukler.

Macin esprisini ise, Orduspor'da sahada sagbek mevkinde 52 numarali oyuncu varken, Hacettepe 75. dakikada yine 52 numara giyen ve tribunde kimsenin tanimadigi muhtemelen 2. gobekten Ordulu bir sol acik oyuna sokunca tam arkamizda oturan abimiz yaptı. "52 pisti"...

1 yorum:

Diego dedi ki...

mor beyazların karsılasması guzel olmus anlasılan. yazık ki kacırdık bayram yogunlugu nedeniyle.
ama senin kaleminden dinlemek de güzel oldu.