26 Mayıs 2010 Çarşamba

Transfer Mevzulari I...

Erkek basketbol takiminin final seruveni surerken amator branslarda transfer hareketliligi de devam ediyor bir taraftan. Kadin basketbol takiminin sampiyonlugunun hemen ertesinde aciklanan Diana Taurasi transferi ve sonrasinda amator branslara yapilan yatirimlarin artarak devam edecegi yonundeki aciklamalar taraftarin da beklentilerini ister istemez arttirdi.

Transferi gectigimiz haftalarda kesinlesen ve dun basin onunde duzenlenen torenle resmen Fenerbahceli olan Chachkova ve son olarak da bugun resmi siteden transferi aciklanan Kubali Leonel Marshall bu beklentileri fazlasiyla karsilayacak isimler. Chachkova hucumdaki etkinliginin yani sira mansetleriyle de takim savunmasina fazlasiyla katkida bulunacak komple bir oyuncu. Marshall ise yalnizca videolardan izleme firsati buldugum bir voleybolcu fakat oynadigi takimlar ve kazandigi basarilar nasil bir oyuncu oldugunu anlatiyor, inanilmaz sicrama yetenegi de cabasi zaten adini herhangi bir arama motoruna yazip arattiginiz zaman cikan sonuclarda da ilk goze carpan ifade "vertical jump" yani dikey sicrama ozelligi.
Bu transferlerin disinda kadin basketbol takimimiza yapilan yalniz henuz resmi aciklamasi gerceklesmeyen bir koc bir de uzun oyuncu transferimiz var. Onumuzdeki sene Fenerbahce kadin basketbol takimini calistiracagini sagir sultanin bile duydugu hatta Facebook hesabindan yarin Istanbul'a gelecegini bile duyuran Laszlo Ratgeber, kadin basketbol takimimizi istenilen hedeflere tasiyabilecek deneyime sahip ve daha once calistirdigi takimlarla sayisiz basarilara imza atmis bir isim. Fenerbahce'ye transferi bu sezon formasini giydigi Lotos Gdynia'nin sitesi tarafindan bugun dogrulanan Sirp pivot Ivana Matovic ise yakin ve orta mesafe sutlari oldukca etkili bir uzun fakat takimin ihtiyac duydugu savunma sertligini sergileyip sergileyemeyecegi ve ribaundlardaki etkinligi kafamda soru isareti. Penny ve Taurasi'yle birlikte 3. yabancimiz olacak Ivana, Euroleague icin geriye kaliyor 1 yabanci hakkimiz ve buradaki oyuncu tercihimiz de Penny'nin kita disi sayilip sayilmayacagina bagli olarak degiskenlik gosterecek gibi gorunuyor.

Tekrar voleybola donecek olursak, Mehmet Ali Aydinlar'in Chachkova'nin imza toreni sirasinda yaptigi aciklamalardan bu sene Avrupa Sampiyonlugu'nu kafasina koydugu ve bu yolda elinden gelen herseyi yapacagi anlasiliyor. Ligde yabanci sinirlamasi 3 olmasina ragmen bu sezon yola 5 veya 6 yabanciyla devam edecegimizi aciklamasi ve onumuzdeki hafta bir dunya yildizina daha imza attiracagini soylemesi oldukca heyecan verici, bakalim sali gunu imza toreninde kimi gorecegiz sari-lacivert formayla. Lo Bianco'yu mu? Piccinini'yi mi? Furst'u mu? Yoksa bambaska bir ismi mi? Skowronska mi dediniz? Neden olmasin?

4 yorum:

Diego dedi ki...

Leonel tam HoAmca'nın adamı. bi kere adı nerdeyse Lionel, sonra Kübalı, italyada Livorno da oynamıs. esmer ve kavruk bi arkadas daha ne olsun.

hayırlı olsun hepsi.

HoAmca dedi ki...

valla voleyboldan anlamam ama bu arkadası ben bile tanıyorum. cok buyuk iş böyle birisini getirebilmek.

Alkolik dedi ki...

futbolda yeni hocamız kim; hangi yabancılar gidecek; kim gelecek..yurt içinde ilgilendiğimiz isimler kimler.. Plan var mı yoksa son hafta 4'lü paket transfer mi yapacağız... Futbolu amatörler yönetsin...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

futbolu zaten bir amator yonetiyor hem de yillardir...