24 Mayıs 2010 Pazartesi

Efes Pilsen(1):73 - Fenerbahce(1):64

Maci kisaca ozetlemek gerekirse ilk mactaki dogrularimizi evde unuttugumuzu soyleyebiliriz herhalde. Mac oncesinde Kasun'un sakatligi nedeniyle kadroda bulunmamasi Fenerbahce acisindan ciddi bir avantaj gibi gorunuyordu. Efes Pilsen'in zaten sorunlu olan pota alti Kasun'un da yoklugunda iyiden iyiye uzunlarimizin hava sahasi olmaya adaydi. Adaydi aday olmasina ama ilk macin hucumdaki anahtari olan sabirla topu uzunlara indirmeyi bu macta yapmadik yapamadik. Artik ilk mactaki 3'luk yuzdemize guvendigimizden midir nedir 1.mactaki 3 sayilik deneme sayimiz olan 12'yi daha ilk 2 periyottan gecmistik. Ancak 3'luk isabetimiz yalnizca Kaptan Mrsic'in 2 basarili atisindan ibaretti. 4 kisali Efes Pilsen ise bu devrede Ender ve Kaya'nin tepeden oynadiklari ikili oyunlarla hucumda etkili olurken Nachbar'la ustuste bulduklari 3 sayilik basketlerle de bir ara farki 13 sayiya kadar yukseltti.

3.periyotta tekrardan dogrulari bulmus, Emir ve Ukic ile pota altini besleyen bir Fenerbahce vardi sahada. Pota altindan buldugumuz sayilara Kinsey ve Emir'le buldugumuz iki 3 sayilik basket de eklenince 5 sayi geride basladigimiz periyotta 46-50 ile 4 sayilik farki yakalamayi basardik fakat gerisini getiremeyince periyot 50-51'lik skorla gecildi. Son periyota iyi baslayan taraf ise Efes Pilsen'di, Fenerbahce cevap vermede gecikmediyse de Efes'te Ermal'in ekstra katkisi son dakikalara lacivert-beyazlilarin onde girmesini sagladi. Emir ve Kinsey ile kullandigimiz kritik 3 sayilik atislardan da sayi bulamayinca macin kaderi belli olmus oldu ve Efes Pilsen seride durumu 1-1'e getirdi.
Mac boyunca ribaund ustunlugunu elimizde bulundurmamiza ragmen Fenerbahce adina bu tip maclarda gosterdikleri ekstra performanslarla on plana cikan Mirsad-Omer Onan ikilisinin maci yalnizca 2 sayiyla tamamlamasi, sayi yukunun kisalardan yalnizca Ukic ve Kinsey'e kalmasi, pota altina mac genelinde yeterli top indirememiz ve Efes kisalarinin delici performansi macin kaybedilmesinde onemli rol oynadi. Hakemlerle ilgili de bir kac kelam etmek gerekirse Engin Ozerhun'un mactan once ortaya cikan telefon konusmalarinin hakemleri etki altinda biraktigini soylersek yanilmis olmayiz herhalde, yoksa pota alti mucadelerinde sertlik dozunu asan hareketlerde bulunan Kaya ve Ermal'a faul calarken bu kadar cimri davranmazlardi.

Yaziyi bitirmeden Efes Pilsen'e ve ne idugu belirsiz sozde taraftarina(!) da birkac soz soylemek gerekiyor. Efes Pilsen Kulubu'nun mactan once skorboarda yansittigi su yukaridaki goruntunun hic bir izahati yok, dupeduz terbiyesizlik. Sagdan soldan toplanan bindirilmis kitalar olarak mac boyunca kah Bursaspor kah Trabzonspor diye bagiran ve gecen seneden ders almamis gorunen bu guruha bizden hatirlatmasi; "Fenerbahce adamin elini lavabosuna sokar..."

Hiç yorum yok: