7 Mayıs 2010 Cuma

Fenerbahce(1): 57 - Galatasaray(0): 51

Itiraf etmek gerekir ki bu sene voleybolun hem kulup hem taraftar nazarinda basketboldan rol caldigi bir yil oldu. Bunu bloglarda ve forumlarda da cok net gozlemlemek mumkun. Voleybolun basketbolun bu denli onune gecmesinde voleybolda alinan basarili sonuclarin yani sira basketbol subesinde yasanan gelismelerin ve Demirel-Uslu-Tanjevic-Yildirim 4lusunun de etkili oldugunu soyleyebiliriz, oyle ki sezon basindan beri olanlari saymaya kalksak buradan Caferaga'ya yol olur. Yasanan skandallarin en tazesinin son Omer Asik olayi oldugunu soylememiz yeter herhalde. Oyle veya boyle yasanan gelismeler kulupteki herkes gibi taraftari da dogrudan etkiliyor, kendi adima konusmak gerekirse halen elimden geldigince hicbir maci kacirmamaya calisiyorum ama is tutup da bloga 2 satir birseyler yazmaya gelince butun yazma istegim birden yok oluyor. Ozellikle de son aylarda yazmaya karar verip hatta baslayip da yazmadigim bircok basketbol yazisi var.
Neyse bu girizgahtan sonra gecelim yazinin esas konusuna, kulup bunyesinde son 10 yilin acik ara en basarili bransi olan kadin basketbolda final serisine dun itibariyle start verildi. Normal sezonda 2 defa maglup ettigimiz ezeli rakibimiz, basketbol federasyonun duzenlemesiyle gectigimiz senelerde olsa 1-0 geride baslayacagi seriye 0-0 baslama hakkini elde edince elimizde sadece saha avantajimiz kalmisti seri oncesinde. Sene basindan beri yurticinde oynadigi maclarda sadece 2 yenilgi alan ve bu 2 yenilgiyle de 2 kupa kaybeden kadin basketbolcularimiz bu sene de sampiyonluk kupasina uzanarak ustuste 5. sampiyonluga ulasmayi hedeflerken, ezeli rakibimiz ise Fenerbahce'nin kadin basketbolundaki bu hegamonyasini kirmak amaciyla cikiyordu final serisinde sahaya.

Ilk periyot, normal sezonda Caferaga'da oynanan maca benzer bir sekilde basladi. Fenerbahce hucumda ve savunmada aksarken, Galatasaray hucumda ozellikle Young ile etkili oldu.Bu periyotta Fenerbahce sadece 9 sayida kalirken, Galatasaray 16 sayi kaydetmisti. Voleybol macindan cikip Caferaga'ya gelen taraftarlarin da etkisiyle tribun destegi artmaya baslamisti ama 2. periyota iyi baslayan ve farki 11 sayiya kadar cikaran taraf yine sari kirmizilardi (11-22). Bu dakikadan sonra pota altinda Ebony'e top indirmeye baslayip savunmada da vidalari biraz sıkıstırınca aradaki fark kapanmaya basladi ve devreye 6 sayi geride girdik(25-31). Bu devrede takimin yalnizca 25 sayida kalmasinda hic 3 sayilik isabet bulamamizin yaninda Galatasaray'in yer yer sertlik sinirlarini zorlayan savunmasi ve bu savunmaya musaade eden hakemlerin de etkisi vardi.
3.periyota iyi baslayan taraf savunma sertligini yukarilara cekip daha dengeli hucum etmeye baslayan Fenerbahce'ydi ki cok gecmeden bunun meyvelerini de toplamaya baslayip Ebony'nin pota altindan buldugu sayilarla macta ilk defa one gecmeyi basardi kizlarimiz(38-37). Galatasaray'in yalnizca 8 sayi bulabildigi bu periyot 41-39 Fenerbahce'nin ustunluguyle tamamlanirken iki takim arasindaki yerli oyuncu farki ortaya cikmaya baslamisti. Birsel ve Esmeral'in temposuna yabancilardan da Penny'nin delici oyunu eklenince 4.periyotta fark bir ara Fenerbahce lehine 11 sayiya kadar cikti. Galatasaray son bir gayretle farki 4 sayiya kadar indirse de kizlarimiz periyotun son dakikalarina hic faul yapmadan girmenin avantajini da kullanarak maci 57-51 kazanmasini bildiler.

Macta Galatasaray baskani Adnan Polat da tribundeki yerini alirken, bir diger dikkat ceken nokta da 13 sayisinin yanina 8 de havatopu ekleyen ve macin en cok havatopu alan oyuncusunun sahanin en kisalarindan Birsel Vardarli olmasiydi. Macin hayal kirikligi yaratan oyuncusu ise cok sey bekledigimiz Nicole Powell'di. Hucumda ve savunmada bir turlu devreye giremedi Powell ve maalesef Galatasaray'in sert savunmasi karsisinda sinerek etkili olamadi. Zaten dar olan rotasyonda bir de Powell gibi cok onemli bir hucum silahinin etkisiz kalmasi ilerki maclarda isimizi zorlastirabilir. Icerideki maclarda taraftar destegiyle bu eksikligi bir nebze kapatabilecek olsak da ozellikle Abdi Ipekci'de oynanacak mac veya maclarda eski performansina kavusmus bir Nicole sampiyonluk yolunu kisaltacaktir. Serinin 2. maci cumartesi 15:30'da yine Caferaga'da oynanacak ve FBTV'den de naklen yayinlanacak...

Hiç yorum yok: