13 Ekim 2010 Çarşamba

Selçuk mu? Mehmet mi?

Blog ahalisi arasında uzun zamandır konuşulan bir konu bu, Emre’nin yanında kim oynasın, Selçuk mu Mehmet Topuz mu? Bir tarafta başını benim çektiğim ve azınlıkta bulanan (belki de sadece benden oluşan) Selçuk oynasın diyenler, bir tarafta da Diego, Tarjeta ve HoAmca’dan oluşan grup.

Selçuk’un sakatlanması ile birlikte sanırım bu haftadan itibaren Topuz’u Emre’nin yanında goreceğiz ön liberoda ve kıyaslama yapmak biraz daha kolaylaşacak. Topuz geldiğinden beri, geçen sene Sami Yen’deki Galatasaray maçı ve bazı maçların belirli bölümleri hariç ön liberoda fazla görev yapmadı. Hatırlanacağı üzere Topuz Galatasaray maçında gayet başarılı bir performans göstermişti ve sanırım Topuz oynasın diyenler de o maçtaki performansını değerlendirerek onun oynaması taraftarı. Fakat deplasmanda oynadığımız bu karşılaşma genel anlamıyla orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir maç olduğundan ve orta sahada oynayanlardan beklenen sadece yeterince koşmaları ve mücadele etmeleri olduğundan dolayı o maçın yanıltıcı olacağı kanaatindeyim. Esas önemli olan, orta sahanın pas yapması, topu hızla oyuna sokması veya oyunu açması gerektiren durumlarda Topuz’un ne yapacağıdır.

Örneğin Kadıköy’de 0-0 giden ve maçın sonlarının yaklaştığı bir maç düşünün. Topuz’un ayağına gelen o topu, en kısa zamanda ve en uygun yere Selçuk’tan daha iyi atabileceğini sanmıyorum-Kadıköy’de alışkın olduğumuz homurtular bu sefer yine duyulacaktır-. Ayrıca bana göre Selçuk’un oyun zekası, fiziği, hava toplarındaki hakimiyeti -Selçuk’un attığı kafa golleri var ama Topuz’un kafayla attığı hiçbir golü hatırlamadığım gibi, altı pastan kaçırdığı birçok pozisyon hatırlıyorum- Topuz’dan daha iyidir. Topuz’un Selçuk’a göre en büyük artısı ise şut çekme yeteneğidir. Haa, en iyi oynadığı maçta bile Selçuk’un gereksiz yere top kaptırıp kalemizde pozisyona sebebiyet verdiği çok olmuştur ama bana göre başka bir seçenek yoksa ön liberoda Selçuk’u Topuz’a tercih ederim.

Umarım, bu hafta ve ondan sonra gelecek haftalarda Topuz ön liberoda iyi bir performans gösterir de ben de bu düşüncelerimde yanılmış olurum.

9 yorum:

f ı R a t dedi ki...

geçen yıl son maçtan bir önceki maçtı sanırım. Ankaragücü ile oynarken ilk golü (yanılmıyorsam) Mehmet Topuz atmıştı. Hem de çok güzel bir kafa golüydü. Lugano da topa dokunmayarak kaleciyi yanıltmıştı.

f ı R a t dedi ki...

geçen yıl son maçtan bir önceki maçtı sanırım. Ankaragücü ile oynarken ilk golü (yanılmıyorsam) Mehmet Topuz atmıştı. Hem de çok güzel bir kafa golüydü. Lugano da topa dokunmayarak kaleciyi yanıltmıştı.

f ı R a t dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=mRaQUAFLics

Bu da linki

or-ka dedi ki...

hatırlattığın için teşekkürler fırat, sanırım yaşlanıyoruz artık, unutkanlık başlamış:)
ama yine de bana göre hava toplarında Selçuk, Topuz'dan daha iyidir.

f ı R a t dedi ki...

elbette hepimiz gün gün yaşlanıyoruz:) aslında ben de selçuk un hava topunda iyi olduğunu düşünüyorum.

raistlin dedi ki...

Taktik olarak bu bölgede oynayan oyuncu hücumda yarı sahayı geçmeyip etliye sütlüye dokunmayacaksa pek bir farkı yok benim açımdan.

HoAmca dedi ki...

önümüzdeki maçlara bakalım:)

or-ka dedi ki...

topuz iyi oynadı biz de göt olduk diye üzülecek halimiz yok, tabi ki sevindik topuz iyi oynayınca.

zaten maç bitmeden gerekli yorumu ve kızdırma işini raist telefonda yaptı:)

HoAmca dedi ki...

bir kac mac daha bakalım demek istemistim:)
ayrıca selçuk'u sevdiğimi de bilen bilir.