4 Ekim 2010 Pazartesi

RoKa FF Ligi - 7. Hafta Sonuçları

Galatasaray'ın Arda'dan sonra Baros'un da kadroda olmaması ile bu hafta Karabük deplasmanında puan kaybedeceği aşikardı. Sezon başından beri takdiri hak eden bir oyun sergileyen Karabük beklentileri boşa çıkarmadı da. Gerçekten akıllı oynuyorlar. Yücel İldiz'i ve bütün ekibi tebrik etmek lazım. Buca ise evinde pozisyon bulmasına rağmen bunları değerlendiremeyerek çalkantılı bir dönem geçiren Es-Es'i elinden kaçırdı.

Cumartesi maçları Fenerbahçe maçı dışında benim için sürprizdi. 2 haftadır iyi sonuçlar alan Manisa evinde Kayseri'ye yenilirken, Ziya Doğan'ın takımı son yarım saatte dağıldı ve dengesiz A.Gücü'ne farklı kaybetti. Özetlerden izleyebildiğim kadarıyla Kayseri Manisa'nın gol silahlarını iyi durdurmuş ve bulduğu pozisyonları değerlendirmeyi bilmiş. Ancak maçın hakemi Özgür Yankaya'nın yine berbat bir yönetim gösterdiği kısacık özetlerden bile anlaşılıyor. Geçenlerde hangi maçtı hatırlamıyorum ama yine bir maçın içine etmişti. Bu adama niye hala maç veriyorlar anlamıyorum. Ankaragücü'nde defans oyuncuları maça damgasını vurmuş. Rajnoch yaptırdığı penaltı sonrasında attığı golle kendisini affettirirken Özgür Çek bu sezonki 2. golünü kaydederek takımının kazanmasında rol oynadı. Ankaragücü'nün 2 golünde orta yapar gibi taç atan Güven Varol'u ve güzel bir gol atan Metin'i de tebrik etmek lazım.

Fenerbahçe ise özlediği forvet Niang ile maçı rahat kazandı. 2. golden önce yardırıp gidişi ve 3. golde asistten önce verdiği pas harikaydı. 3. golde Santos'un kafasının çalışması ve Gökhan'ın bencil davranmaması (ki bu hafta çok gördük bencilleri) takım adına güzeldi. Selçuk'un sakatlanması hiç iyi olmadı. Konya ve Galatasaray maçlarının kazanılması halinde Fenerbahçe'de taşlar yerine daha da oturacak ve takım rüzgarı iyiden iyiye arkasına alacaktır.

Pazar maçları ise tamamen beklediği şekilde sonuçlandı. Bursa'nın çekirge misali artık puan kaybedeceği bekleniyordu. Bursa Şampiyonlar Ligi'ndeki hayal kırıklıkları ve rotasyon muhabbetleri sayesinde gözle görünür bir düşüş içerisinde. Takımda ayakta kalan tek oyuncu kaptan Ömer Erdoğan'dı. Gol yollarında hala etkisiz olan Antep Olcan'ın çabası ve Sivas defansının sayesinde organizasyonu olmayan bir gol bulsa da skoru koruyamayarak Sivas'tan beraberlikle döndü. Lige Galatasaray galibiyetiyle başlayan Sivas'ta da ciddi bir performans düşüklüğü var. HoAmca'nın beklediği üzere Ceyhun arızayı verdi mi ne! Haftanın en kritik maçında Trabzon evinde Beşiktaş'ı tek golle geçmeyi bildi. Ama çok ciddi pozisyonları da bencil oyuncuları yüzünden cömertçe harcadı. Etkisiz Beşiktaş ise Onur başta olmak üzere Trabzonlu oyuncuların gelin gol atın çabalarına rağmen golü bulamadı. Flaş transferlerle sezona başlayan Beşiktaş hala bir oyun standardı oturtamamış görünüyor. Bireysel yeteneklerinin eksikliğinde veya durgunluğunda da puan kaybetmeye devam ediyor ve edecek. Trabzon ise bu galibiyetle nefes almış durumda. Ama sezona iyi başlamasına rağmen her geçen gün geriye giden Teofilo ve Burak ile ne kadar iş yaparlar soru işareti. Schuster'in yaptığı değişiklikleri, gençleri oyuna sokmasını ise maçın o dakikasında havlu atması olarak algıladım ben. Haftanın son maçında ise Antalya geriye düştüğü maçı çevirmeyi bildi. Kasımpaşa'da çanlar Yılmaz Vural için çok net şekilde çalıyor. Necati'nin yokluğunda Tita kahramanım oldu bu hafta.

FF'da bu haftanın en çok kazandıran ilk 11'i şöyle oldu;

Kaleci:
Ivankov (Bur), Volkan (FB), Onur (Tra), Carlos (Buc), Hamidou (Kay), Hasagiç (İBB), Atilla (Es): 6 Puan

Savunma:
Mustafa Yumlu (Tra): 14 Puan
Özgür Çek (AG): 11 Puan
Rajnoch (AG): 9 Puan
Gökhan Gönül (FB): 7 Puan

Ortasaha:
Tita (Ant): 14 Puan
Kerem (Ant): 10 Puan
Moritz (Kay): 9 Puan
Santos (FB), Cernat (Kar), Hakan (Kar): 8 Puan

Hücum:
Niang (FB), Cesar (Ant), Sestak (AG), Metin (AG), Ersen (Kas): 6 Puan

Haftanın en çok kazandıran oyuncusu Trabzonsporlu Mustafa Yumru ve Antalyasporlu Tita olurken Ankaragüçlü Özgür Çek ve Rajnoch, Antalyasporlu Kerem ve Kayserisporlu Moritz bu hafta öne çıkan oyunculardı.

RoKa FF'de 7. haftanın ilk 5'i şöyle:

7. Haftanın En İyileri:
1. Cipolla FC: 63 Puan
2. Iğdırspor & Diego FC: 52 Puan
3. Azbispor: 49 Puan
4. 34United: 47 Puan
5. Tarjeta United: 46 Puan

Haftanın birincisi geçen hafta "Geliyorum" diye bizi uyaran Cipolla FC oldu. Kendisine yavaş gel demiştik ama bizi dinlemedi ve aldığı 63 puan ile bu haftanın birincisi olmakla kalmadı genel sıralamada da ikinciliğe yerleşti. Kendisini tebrik ediyoruz. Cipolla FC ve Diego FC dışında geçen haftanın ilk beşinde yer alanlar bu hafta ortalarda görünmediler. Onların yerine Iğdırspor, Azbispor, 34United ve sonunda Tarjeta United ilk beşte kendilerini gösterdiler. Vahsen F.C. ve VALUR kötü performanslarını sürdürürken SerkaneFC ise ciddi bir düşüş içerisinde göründü bu hafta.

Genel sıralamada lider yine değişmedi. Geçen haftanın ikincisi kmucek bir sıra gerilerken Atletico Tucuman dördüncülüğünü korumaya devam etti. Geçen haftanın beşincisi Cipolla FC ise belirttiğimiz üzere 3 basamak birden sıçradı ve ikinciliğe yerleşti. Geçen haftanın üçüncüsü PEARL JAM ise yuvarlanmaya devam ederek iki basamak geriledi ve beşinci olarak listeye son anda tutundu. Belirtmek gerek, HoAmca Wednesday çıkışını sürdürüyor. Haftaya kendisini ilk beşte görmeyi umuyorum.

Genel Sıralama:
1. Diego FC: 341 Puan
2. Cipolla FC: 324 Puan
3. kmucek: 320 Puan
4. Atletico Tucuman: 311 Puan
5. PEARL JAM: 310 Puan

4 yorum:

S.erdem dedi ki...

Serkan FC artik NTV Fantezi Lig olusumunun icinde olmayacagini belirtmis ve saatler harcayarak kurdugu takimi dagitmisti.

Diego dedi ki...

bırak bu ayakları.
dagittigin takimla mi aldin o kdr puanı? 1 liralik oyuncularlar mı?
atıp tutanlara ne bakıosun sen.
milli mac arasını iyi degerlendir.titre ve kendine don onumuzdeki hafta

Tarjeta Amarilla dedi ki...

bu seferde kadromdaki necati ve ali tandogan forma giymemis...9 oyuncuyla mucadele ediyorum resmen her hafta...

Diego dedi ki...

necati nin sakat oldugunu sagir sultan duydu. ali tandogan a diyecek birsey yok. rotasyon kurbani.