22 Aralık 2009 Salı

Gönderin şu adamı...

Dersaadet'e yolum düştü düşeli hazzetmem Ankara'da oynanan futbol maçlarından, daha doğrusu Fener maçlarından. Bize ayrılan maraton'da yahut saatli'de ruh yoktur, gecekondu gibi amatör maç kesemezsiniz, köftesi bile farklıdır karşının , üstüne ne yapsanız desibelde Güçlüleri geçemezsiniz. Koca maraton sizindir keyfini süremezsiniz, bedava bilet verseler açar biranızı evde izlersiniz . Trenle gelmiyorsanız , gelirken hedef promile ulaşılmamışsa 19 Mayıs'ta maç izlemek zulümdür.

Lakin Ankara Atatürk başkadır, en basketbol izlenesi salondur memlekette. İple çekilir Telekom ya da Cumhurbaşkanlığı maçları. Arena denen Zeytinburnu , Kazlıçeşme viranesinden daha samimidir, boğar oyuncuyu. En interaktif salondur, spor sergi zamanlarını kaçırdık belki ama Ankara Atatürk de bambaşka yaşanılası mekandır. Üçlük çizgisi daha yakın, çember daha geniştir, parke özel tasarlanmış, Odtülü mühendislerin katkılarıyla oyun kurucunun her top sektirişinde sesi salonun en ücra köşesine iletir şekilde inşa edilmiştir. Sigaranın dumanını en arkadan üfleyin, masa hakemleri öksürmeye başlar. Mübalağa benim atmosfer başkentindir. Her sene beklenir, fikstürüne bakılır basketbol maçlarının. Fener gelince ayrı bir temaşadır iki taraflı, çünkü Ankara'da zıt kutup olabilecek tek renk yine sarı laciverttir. . 2010 için de en büyük şanstır Ankara'da grup maçları.

Ama "adamlar" vardır sanki şirkete almışlar bizi, içimizden gelmiyor ilk kez maça gitmek. Kendi şirketlerini yönetirken bu derece zararlı adamlarla çalışmazlar, boruları dernek statüsünde olup da asıl sahiplerinin söz hakkının bulunmadığı yerlerde öter. Keyfiyetle yönetilmeye bile razıyız yeter ki niyet iyi olsun. Koç sıfatlı mendeburla bağımızı keseli çok oldu. Hiçbirşeyi çok gördüğüm de yok kendisine. Emeklilik öncesi volisini vurmuş, keyfine bakıyor. Onu orada tutanlarla hesaplaşmak lazım artık. Yedi kat yerin dibinde de olsa Fener aşkıyla coşan, her yere koşan kitle, şimdi çemberden geçen topun en güzel hissedildiği mekana bile gitmeye imtina eder olduysa ... efendiler hareket zamanı... Belli çook derin hesaplarınız var, Ülker'le ya da federasyonla ; verelim neyse parası kurtarın bizi bu azaptan. Tanjeviç istifa etmeyecek onu anladık, kovun arkadaş. Bu adamı koruyacaktınız, arkasında duracaktınız Aragones'in kabahati neydi... B, C planlarınız dillere pelesenk oldu diye adım atmıyorsanız, biz birşey duymadık. Şok gelişmeler bekliyoruz, bir an önce...

3 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

carsamba gunu verecegimiz tepki bellidir...

Alkolik dedi ki...

kimse hep destek tam destek - kutsal forma ayakları yapmasın; sizde insanlık beklemeyin. 70 yaşında bir adama hayatımda belki bidaha etmeyeceğim hakaretler etmek istiyorum...

sinek valesi dedi ki...

fener geldiğinde her maç hınca hıç dolan tribünlerin bu sefer bomboş kalması en güzel protesto şekli olcaktır. tabi anlayana...anlayan var mı? var ama HAYSİYET yok.