4 Aralık 2009 Cuma

Meşhur Ankara Simitçisi

Hafta başında Karyağdı sokakta bir çalıştaya katılmak için Cukor'la yola düştüğümüzde her zamanki gibi kahvaltı etmeden çıkmıştık evden. Cinnah'ın başındaki THY ofisinde bilet iptal işlemlerini gerçekleştirdikten sonra kahvaltı için etrafta seyyar bir simitçi veya bir mekan bakınırken karşıma çıktı Meşhur Ankara Simitçisi. Girer girmez içerideki hareketlilik dikkatimi çekti. Bölgede benzer bir işletme olmadığını düşündüm ilk olarak. Ancak içerde kaldığım sürede gelen gidenlerin muhabbetlerini görünce etrafta başka işletme olsa da yine burasının bu kadar kalabalık olacağını düşündüm. Çalışanlar gelenleri güleryüzle karşılıyor ve zaman kaybetmeden siparişlerini hazırlıyorlardı. Bu yoğunlukta kimseyi bekletmemek ve küstürmemek için olsa gerek işletme sahibi mekan çok büyük olmamasına rağmen çok sayıda personel çalıştırıyordu.

Ülkemizdeki hizmet sektörünün içler acısı olduğunu düşünürsek böyle bir işletmenin çok sayıda müdavim olarak nitelendirilecek müşterisinin olmasını normal karşılamak gerek. İnsanlar, insan gibi karşılandıkları, insan gibi muamele gördükleri ve koşuşturmayla geçen günlük yaşamda isteklerine çabuk cevap alabildikleri mekanları akıllarında tutuyorlar ve mümkün mertebe oralardan alışveriş yapıyorlar. Bence de böyle olmalı ve bu gibi mekanlar ve işletmecileri ödüllendirilmeli.

Bu arada HoAmca'nın bayıldığı ankara simidine ve çok sayıdaki diğer çeşitlere söyleyecek bir laf yok. Tek kelimeyle leziz.

Çıkarken teşekkür ettim kendilerine ve 1-2 fotoğraf çektim sizler için. Yolunuz düşerse Cinnah caddesi üzerinde yukarı çıkarken sol tarafta, Farabi'ye gelmeden.

3 yorum:

Alkolik dedi ki...

işyerime çok yakın olduğundan çokça alışveriş yaptın buradan.. mallar gayet iyi:) diego'nun yazdıklarının altına imzamı basarım...

Unknown dedi ki...

ben cinnah caddesini ancak gece 02.00den sonra kafa guzelken adimlayabildigimden dikkatimi cekmemis demek ki...yazdim ama bir kenara gunduz gozuyle gecersem oturup simit-cay yaparim...

HoAmca dedi ki...

ben de staja giderken surekli ugrardım, genelde simitci dukkanlarının simitcileri seyyarları tutmaz, tek istisna kumrular girisindeki simitci dukkanıdır. dolmus duraklarının karsısında muazzam simit yaparlar ondan alası da seyyardadır.
bunda da boyle ama cesitler var zevkinize gore bir seyler bulunur. hele ankarada pizza denen domatesli peynirli nevaleleri harikadır.