24 Ağustos 2009 Pazartesi

Diyarbakır 1 - Fenerbahçe 3

Futbolda sertliğe karşı değilim ancak bunun adı sertlik değil çirkeflikti. Diyarbakır ilk yarıda sert bir savunma anlayışını ve bununla birlikte ileri uçtaki hızlı adamlarıyla kontra atakları hedeflemişti. Bunu da gayet iyi yaptılar. Ama yapılan sert ve zaman zaman da kasti faullere hakemin de çanak tutmasıyla birlikte maçın büyük bölümü gergin bir havada geçti. Hakem verdiği yanlış kararlardan sonra iyice ezildi. Diyarbakırlı furbolcuların her pozisyona aşırı tepkileri tribünleri de provoke etti ve bütün maç boyunca sahaya yabancı maddelerin yağmasına neden oldu. Hakem basiretsizce atılan bu maddeleri görmezden gelmeye çalıştı, dengesiz kartlar gösterdi. Ama herşey kayıtlara geçti. Bu maçtan sonra Diyarbakır'ın kesinlikle ceza alması gerekiyor.

Takıma gelirsek ilk yarıdaki gergin havanın ve sert savunmanın da etkisiyle tamamen etkisizdi. Tek pozisyon, güzel verkaçlar sonucunda gerçekleşti. Emre'nin ters tarafa açtığı güzel topa deparla yetişen ve enfes bir vuruş yapan Gökhan'ın hakkını vermek lazım. İkinci golde yine Emre'nin adam eksilttikten sonra Kazım'a açtığı güzel top ve Kazım'ın düzgün vuruşu güzeldi. Son golde ise Güiza'nın adam eksiltmesi ve her ne kadar kötü pas atsa da Semih'in son gücüyle topa yetişip penaltıya sebebiyet vermesi maçın güzeldi.

Genel olarak bakarsak, defansın bu gibi maçlarda çok zorlanacağını gördük. Belki de daha hızlı olması açısından Bilica'nın Önder'le değiştirimesini bile isteyecek duruma gelebiliriz.

Alex'in yokluğunda ve ilk yarının ardından geçen seneki Fener'i görmedim değil, durarak oynayan. Neyse ki kondüsyon, takımın pes etmeyip yenilgiyi kabul etmemesi ve kanatların da bu sene daha verimli olması maçı kurtardı.

Cristian yine görevini yaptı. Gayet iyi oynadı. Semih ve Santos maçın sonlarına doğru bitti ve çok top ezdiler. Semih'in Alex'in yerinde oynayamayacağını geçen sene gördük. Semih ilerde olduğunda faydalı. Bunu bu maçta da gördük, yaptırdığı penaltı pozisyonundan ve direkten dönen topundan sonra. Alex'in yokluğunda Daum başka alternatifleri de göz önünde bulundurmalı kesinlikle. Emre'nin değiştirilmesi doğru ancak Carlos yerine Santos sahayı terketmeliydi. Ve Uğur Santos'un yerine Özer'de Semih'in yerine daha erken alınabilirdi, skor 3-1 olduğunda mesela. Yaşanan ve yaşanacak olan sakatlıklar ve cezalardan dolayı kadrodaki her futbolcunun her an oynamaya hazır olması gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

İstemiyorum diyorum ama hakkını da vermek lazım, sanırım bugünün en iyisi Kazım'dı. Yaptığı çakallığa ise sövmedim desem yalan olur. Gökhan'ı ve Cristian'ı da iyilerin başına koymak lazım.

Bir de maçın kırılma anı var ki o pozisyonda Volkan kapattığı köşeden şans eseri direkten dönen toptaki hatasını Gökhan'ın çizgiden çevirmesinden sonra kurtararak nerdeyse telafisi olmayan bir hatasını affettirdi.

3 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

TEBRİKLER
Başarılarınızın devamını diliyorum
Tüm kalbimle
Evde fenerliler olunca başka birşey dilemem mümkün değil tabiii :)))

Diego dedi ki...

mahir bey in de benzer tepkiler verdiğini bilmek güzel :)

MAVİANNE dedi ki...

Taraftar dayanışması diyelim biz ona o zaman