25 Ağustos 2009 Salı

Kinsey'le Yeniden...

Ilk olarak FBTV'den, sonrasinda da resmi siteden duyuruldu transfer. 2+1 olarak 3 yillik anlasilmis 2 sene onceki -ozellikle playoff- performansiyla tadi damagimizda kalan eski goz agrimizla. Tanjevic'in Kinsey'i tekrardan kadroda gormek istedigi biliniyordu zaten de Kinsey'in NBA tutkusuydu sıkıntı yaratan. Cok cok iyi bir kisa rotasyonuna kavustuk boylece; Solomon, Greer, Omer, Kinsey, Mrsic, Serhat, Giricek ve hatta yeri geldiginde 1-2 numara oynayabilen Preldzic ile cok cesitli hucum ve savunma varyasyonlari uygulayacaktir Tanjevic. Ozellikle gecen sene eksikligini hissettigimiz rakip kisalari bezdiren on alan savunmamizin geri gelecek olmasi sevindirici.

Kinsey'le birlikte yabanci sayimiz da 5'e yukselmis oldu ki iste bu kisim biraz sıkıntı, zira Enes'in Amerika'ya gitmesi planlarimizi oldukca etkilemis durumda. Uzun rotasyonuna baktigimizda saf 4 numara olarak niteleyecegimiz tek oyuncumuz Mirsad. Oguz, Semih ve Rasim bu pozisyona devsirilebilecek oyuncular olsalar da istenilen verimi vermekte zorlanacak oyuncular. Halen 1 yabanci oyuncu transfer etme hakkimiz daha var ancak o zaman da 1 tane yabanciyi TBL maclarinda tribune gondermemiz gerekecek. Gecen sezon kadroda 6 yabancimiz olmasina ragmen,Giricek'in sakatligindan dolayi tribunde oturmasiyla bu sıkıntıyı fazla hissetmemistik. Bu noktada kulislerde konusulan ve basina da yansiyan cozum Kinsey'in Turk statusune gecmesi ki yanilmiyorsam o zaman da Mrsic'le ilgili bir sıkıntı doguyor.

Ne olursa olsun Green-Smith ikilisinin yerine Greer-Kinsey ikilisini gelmesi onumuzdeki sezona umutla bakmamizi sagliyor. Bir de bir caresi bulunup yabanci bir 4 numara - ki Zoran Erceg'in ismi geciyor- kazandirilirsa takima cok keyifli bir sezon izleyecegimiz ortada...

P.S. Kinsey demisken Turk Telekom'la oynadigimiz final serisindeki muhtesem smacini da tekrar tekrar izlemek lazim...



Hiç yorum yok: