4 Ağustos 2009 Salı

Bu Kupa Super Oldu...

Yine gecikmeli bir yaziyla karsinizdayiz sevgili okur...Kupa finalini takiben artik alisageldigimiz Isvec seyahatlerinden birine cikan Alkolik'in Playstation'inina ve oyunlarina el koymamla baslayan iki gunluk oyun maratona sonunda kendimi Playstation-yatak ikilisinden kurtararak mac yazisinin basina oturmamla ara verebildim. Boluspor maci sonrasi yazdigim yazida da sezona moralli bir baslangic yapmak ve gecen sezon aldigi 2 kupayla ayaklari yerden havalanan ezeli rakibimize gereken cevabi vermek icin bu kupayi almanin onemine deginmistim. Iyi oyun kotu oyundan bagimsiz olarak bu kupayi muzemize goturmemiz gectigimiz kabus gibi sezonun uzerine sunger cekmemiz acisindan da ayrica onemliydi.

Maca son oynadigimiz 2 macin aksine iyi baslamadi Fenerbahce, bunda hazirlik doneminde bu capta bir takimla mac yapmamis olmamiz kadar Besiktas'in takim olarak topun gerisinde kalip Fenerbahce'nin pas baglantilarini aksatmasi da etkendi. Fenerbahce silkinip kendine geldiginde macin 3'te 1'lik kismi geride kalmis; Besiktas, Fenerbahce defansini zorlayacak pozisyonlari bulmus fakat bunlari degerlendirememisti. Bu surecte Alex'in Rustu'yle karsi karsiya kaldigi pozisyon disinda Besiktas defansini cok fazla rahatsiz ettigimiz de soylenemezdi. Ilk yarida yeni transferlerden Cristian'in ortasahada sorumluluk almaya cok fazla yanasmamasi ve yukun tek basina Emre'nin omuzlarina kalmasi, Andre Santos'un sol kanatta Roberto Carlos olmadan etkili olamamasi, Kazim'in savruk futbolu ve Alex'in de Fink'in yakin markaji altinda kalmasi ortasaha-hucum arasindaki trafigin aksamasina yol acti. Ilk yarim saatten sonra silkinen Fenerbahce, Besiktas'in kullandigi bir korner sonrasi Guiza ile cikilan kontra, Andre Santos'un Rustu'yle karsi karsiyasi ve ilk yarinin uzatmalarinda Alex'in topa dokunamadigi pozisyonla birlikte 3 ciddi pozisyona girdi.
2.yariya Besiktas, Nihat-Yusuf degisikligiyle basladi ki Nihat'in performansinin kendisinden cok sey bekleyen Besiktas taraftari icin hayal kirikligi oldugunu dusunuyorum. Yusuf'la ilk yarida bu kanattan etkili hucumlar gelistiren Besiktas, Nihat girdikten sonra bu kanadi unuttu. Sicaklik, nem ve sezon oncesi takimlarin istenen kondusyon seviyesinden uzakta olmasi bu yaridaki temposuz futbolun ve pozisyonsulugun sebepleriydi.Oyun daha genis alanlarda oynanmaya ve biraz da bastan savma bir hal almaya baslamisti ki, Fenerbahce'nin ceza sahasi disindan kullandigi serbest vurusta topun uzerine allah ne verdiyse ucan Sivok imdada yetisti. Macin o dakikaya kadar etkisiz isimlerinden birisi olarak sayabilecegimiz Alex yine usta bir vurusla Fenerbahce'yi one gecirdi ve bana kalirsa da mac o dakikada sona erdi. Macin son dakikalarinda ise Guiza'nin guzel ortasini, kimsenin kosacak hali kalmamisken attigi depar ve devaminda arka direge sizmasi sonucunda Alex'in gole cevirmesi galibiyeti percinlerken, Fenerbahce'yi 2.kez bu kupanin sahibi, Alex'i de macin adami yapti.
2 sezon sonunda futbolcular kupa kaldirmayi hatirlarken sezonun ilk ciddi sinavinda takimin iyi bir performans sergiledigini soylemek mumkun degil. Ancak basta da soyledigim gibi bu macta benim acimdan oynanan oyundan ote kupanin alinmasi daha onemliydi ki takim bunu da basardi. Genel bir degerlendirme yapmak gerekirse Daum'un takim uzerinde her anlamda olumlu bir etkisi oldugu asikar. Cristian her ne kadar kosu stili ve fizigiyle uzaktan Aurelio'ya benzese de mucadele anlaminda istenilen seviyede degil, umarim alisma doneminin verdigi tutukluktur yoksa 6+2'nin etkisiyle bu sene de Emre'nin yaninda Selcuk'u veya Deniz'i izleriz. Savunmamiz S.O.S vermeye devam ediyor, Bilica-Onder ikilisi her hafta bize check-up yaparlar, takviye sart. Semih'in sakatligi sık sık nuksetmeye basladi, bu macta da kadroda yoktu. Guiza-Semih-Furkan 3'lusu var santrafor olarak elimizde, Guiza'nin inisli cikisli formu goz onunde bulunduruldugunda Daum'un kafasinda 4-6-0 gibi bir sistem yoksa eger bu bolgeye de takviye gerekli diye dusunuyorum. Fakat yalnizca 1 yabanci hakkimiz var ve bu hakkin ivediligi olan savunmaya kullanilmasi daha muhtemel gorunuyor. Su Olimpiyat Stadi'na emegi gecen herkesin ellerinden (!) opmek lazim, oyle bir stad dusunun ki takimlarin oyun karakterini etkileyecek derecede ruzgar esiyor. Usain Bolt bu stadta ruzgari arkasina alsin 9 saniyenin altinda kosar. Hazir baslamisken FoxTv'ye de saygilarimizi(!) sunalim, magazin programlarindan aparttiklari kameramanlari ve ekranin yarisini kaplayan reklamlariyla macin canina okuduklari icin...

1 yorum:

Diego dedi ki...

evt bundan onceki maclara gore daha sonuktu takim ama bjk den de iyiydi bence ve macida kazanmasini bildi. 2.golde guiza nin cabasini ve ortasini ayakta alkislamak lazim. bunun disinda bu haftaki lig macinda da gordum bi kez daha ama kupa macindan beri aklimda olna bisi vardi. carlos hemen donmli. vederson denen ne ise yaradigi mechul insani sahada gormek istemiyorum. gerekirse deniz oynasim orda. hicbir pozitif hareketini gormedim carlos un yokluunda. ve kazim balonu da aynen devam ediyor. sisirilip duruyor yok hazirlik doneminde mukemmeldi fln die ama inanmiyorum ve gormuyorum 1 santim ilerlediklerini bu ikilinin. deivid e yazik oluyor hele de carlos un yokluunda. sonrasindada topuz a olacak boyle giderse. umarim olmaz. defans tehlikeli dediin gibi ama brz daha zaman tanimak istiyorum ben bu ikiliye. zira bence logano veya baska yabanci stoper transferi bitmistir.