13 Şubat 2009 Cuma

Dirilis...

Macin kalite kismina girmeden soylemek gerekirse tek kelimeyle "harika" bir galibiyet oldu. Maci Orka'nin da israrlariyla Fenerbahce Bayan Basketbol takimimizin yeni kocu Haydar Kemal Ates'in de ortagi oldugu Cizgi Bar'da - yoksa eski bar yeni meyhane mi desek- izledik. Gerci ben ucagin rotar yapmasi dolayisiyla macin ancak 2.yarisinin basina yetisebildiysem de ilk yari skorunu gordugumde skor anlaminda pek de birsey kaybetmedigimi anladim. O yuzden macin ilk 2 periyodu hakkinda ne yazsam QTM tadinda olacagindan o kismi atliyorum :)

3.periyoduyla beraber dahil oldugum macta ilk dikkatimi ceken yine iceri top indirmekte zorlaniyor olusumuzdu, hatta hucumda pas trafigimiz topun sadece disaridaki 2 oyuncu arasinda yakan top misali gezmesinden ibaretti. Oyle ki Giricek'in eline 3-4 dakika boyunca top degmedi. Biz boyle hucum ederken Cibona ne yapiyordu peki? Acikcasi onlarin da hucumda topu daha iyi cevirmekten ve iceriye top indirmekten baska pek farkli bir sey yaptigi yoktu. Fakat bu noktada direncli bir savunma gosteriyor olmamiz macin dengede gitmesini sagladi. Bu arada caktirmadan da farki azaltip maci kafa kafaya getirmeyi basardik. Ceyregin ortalariyla birlikte takimimiz macin sonuna kadar yukselerek devam edecek ivmeyi Mirsad'in hem hucum hem de savunmadaki liderligiyle yakalamayi basardi. Bu hareketlenmenin sonucu olarak 3.ceyrek skoru sirasiyla 9 ve 13 sayiyla kapattigimiz ilk 2 ceyregin aksine bizim lehimizeydi, 16-19.

4.ceyrekle birlikte savunma direncini arttiran ve bunun yanisira hucumda da daha akilli oynayan bir Fenerbahce izledik, bu ceyrekte macin kirilma noktalarindan bir tanesi Cibona kocunun alan savunmasina gecmesiydi. Cibona'li oyuncularin faul problemine de girmeleriyle birlikte sahadaki 5'in sık rotasyonu da Cibona'nin oyununu bozan etkenler arasindaydi. Bu ceyrekte attigi 24 sayiyla hucumda ilk 2 ceyrekte attigi toplam rakamin uzerine cikan bir Fenerbahce vardi, savunmadaki performansi da belli bir standarta oturtup Prkacin'in 1'e 1'lerine de care bulunca mac sonunda 10 sayilik lehimize bir fark skor tabelasindaydi.

Macla ilgili dikkatimi ceken birkac ayrinti var, bunlardan bir tanesi Green'in takimin cift haneli sayilara ulasan 3 oyuncusundan biri olmasi ve savunmadaki performansi, digeri de Tanjevic'in sure dagilimini onceki maclardaki kadar dengeli yapmayi tercih etmeyip Green, Omer, Mirsad ve Giricek'i uzun sure sahada tutmasi.

Bu macta gerceklestirdigi double-double ile Mirsad 3.haftanin rankinginde Alba Berlin karsisinda 30 sayi-11 ribaundla oynayan Ersan Ilyasova'nin ardindan 2.sirada yeraldi. Top16'da ilk 3 mac sonundaki istatistiklere bakildiginda ise Ranking-Sayi ve Ribaund kategorilerinde Mirsad Turkcan 1. sirada yer aliyor. Bu arada mac izlerken hepimizin dikkatini ceken bir ayrinti vardi, gerek zeminde gerekse de oyuncularin kollarinda yazan "46664 - it's in our hands" yazisi. Euroleague, kuluplerin, oyuncularin ve hakemlerin Nelson Mandela'nin HIV/AIDS ile savas kampanyasina destek olmasini istediginden boyle bir uygulamaya gitmis ve kampanyanin onumuzdeki 2 haftada oynanacak maclarda da devam edecegi aciklanmis.

5 yorum:

Diego dedi ki...

cahilliğime verin ama 46664 nedir??rakamların sırrı ne yani?

HoAmca dedi ki...

mandelanın mapushane numarası, su onunde foto cektirdiklerinden olsa gerek. adına vakıf kurulmustu konser falan verilmisti 46664 diye
yardım amaclı bu organizasyon da o vakfın mıdır bilemiyorum.

Diego dedi ki...

oyleymis badi google dan bi goz attim da :)
466 numarası imis, 64 te 1964 ten girgigi yıldan geliomus

or-ka dedi ki...

hafta sonu kaan kural, maci almamiz icin igrenc bir mac olmasi gerektigini yani tempolu degil de sikici bir mac olmas gerektigini soylemisti. adam hakliymis fazla zevkli bir mac degildi. kotu oynadigimiz ilk iki periyotta farkin fazla acilmasina izin vermedik, son iki periyotta da caktirmadan farki eritip one gectik.guzel bir galibiyet oldu, dananin kuyrugu iceride oynayacagimiz son siena macinda kopacak gibi, yenebiliriz belki ama o kadar fark atabilir miyiz, biraz zor:(

HoAmca dedi ki...

kaan kural gibi bir adamın bu tip macları igrenc diye nitelendirmesi normal. uslubunu cok sevdigim kaan kural'ın turkiye ligi ve avrupa ligi yorumlarına pek itibar etmiyorum. pek tutturdugunu da gormedim tahminlerinde. spormax de cetin yılmaz iyidir.
ben avrupa basketbolunun cok daha ileride ve haliyle zevkli oldugunu dusunuyorum. nba halısaha macı gibi her saniye smac, savunma yok , tribun yok, ama para var.
yıldızlar nba de basketbol avrupada. mac sonu analiz konusunda da salsa basket ve amarilla bana yetiyor:)

bu arada cska ipimizi cekti gibi sonumuz hayrolsun.