20 Ocak 2009 Salı

Fenerbahce:3-Polis Akademisi:2

Gecen cumartesi gunu erkek voleybol takimimiz Ankara'daydi, Polis Akademisi ile macimiz vardi. Biz de takimimiza destek olmak icin Owner, Alkolik ve Tarjeta ile beraber salonda yerimizi aldik. Final donemi olmasina ragmen Unifeb'den ogrenci arkadaslarimiz yine her zamanki yerlerindeydiler. Biz de onlarin soluna, servis atan oyuncuya rahatlikla sesimizi duyurup gerekli mudahaleleri yapabilecegimiz bir yere konuslandik.
Mactan once bir yandan cay icip icimizi isitmaya calisirken bir yandan da isinan oyuncularin bomba gibi vurdugu toplardan sakinmaya calisiyorduk. Bir yandan da mac sonucu ile ilgili tahminler yurutuluyordu. Genelde tahminler 3-1 alacagimiz yonundeydi ama tek dogru tahmin 3-2 ile Owner'den geliyordu.

Takimimiz maca Arslan, Grbic, Coskovic, Fatih, Billings, Baris ve liberoda Serkan altisi ile basliyordu. Ilk seti guzel bir oyunla ve gayet rahat bir sekilde 25-15 aldik. Bu sette Arslan takimi gayet guzel oynatti, arada sirada diger takimin pasoru Caglar'a da gayet guzel ayar verdi. Bu setteki oyuna ve karsi takimin direncine bakinca maci rahatlikla 3-0 alabilecegimizi dusunuyorduk. 2. set basa bas gecti. sonlarda 23-21 one gectik, ondan sonra karsi takimin kocu mola aldi. Bu sirada itirazlarini surduren Markovic sari kart gordu ve durum 24-21 oldu. Tamam bu sette geldi derken cok kotu bir gununde olan Billings birkac topu ust uste olduremedi ve seti 26-24 verdik. Bu setten sonra Unifeb de ugrasabilecegi bir adam buldu karsi takimdan: Caglar. 3. setle beraber 'haydi Caglar haydi Caglar haydi , itiraz et itiraz et simdi' ve 'Caglar sen bizim kardesimizsin ama kiz kardesimizsin' tezahuratlari duyulmaya basladi. Bu seti de 25-17 gibi bir skorla aldik ve 2-1 one gectik. 4. set ise bizim icin tam bir kabustu. Rakip cok iyi servis atti ayni zamanda cok da sansliydilar; cogu servisleri fileye carpip bizim sahaya dustu. Aslinda takimin o gun icin en iyisi olan liberomuz Serkan o servisleri manset hatasi yapmadan gayet guzel karsiladi ama hucumda bir turlu organize olamadik ve toplari olduremedik. Seti de 25-12 gibi farkli bir skorla kaybettik. Bu sette Arslan'in ayak bileginden sakatlanmasi ve oyun disi kalmasi, bizleri seti kaybetmekten daha cok uzdu. Tie-break setine Arslan'in yerine Burak'in girmesiyle basladik. Zaten blok zorlugu yasayan takimimiz biraz daha kisalmis oldu ama cok kotu bir gununde olan Billings biraz toparlaninca ve disiplinli oynayinca zor da olsa seti 15-13 almayi ve mactan da 3-2 lik skorla galip ayrilmayi basardik.
Maci oyuncu bazinda degerlendirirsek takimin en iyisi libero Serkandi. Hemen hemen hic manset hatasi yapmadi, savunmada pozisyon alma konusunu degerlendirebilmek icinse yeterli voleybol bilgisine sahip degilim. Billings belki de bu sezonki en kotu oyununu oynadi, konsantrasyon eksikligi yasar gibiydi hele ilk sette hemen hemen hic servis kullanamadi. Grbic, oyun zekasiyla yasinin getirdigi eksiklikleri gidermeye calisti ama tam olarak formunda degil. Biraz gobek yapmis gibi ama liderlik ve oyun zekasi muhtesem. Bu kadar kisa bir surede bu kadar iyi Turkce konusabilmesi ise sasirtici. Coskovic takimin en disiplinli oynayanlarindandi ama vasati pek asamadi. Orta oyuncularimiz Fatih ve Baris ise takimin belki de en zayif halkalari. Fatih o fizigine ragmen bloklarda pek basarili degil, fundamentali ise zayif. Baris ise iyi niyetli ama ekstra bir oyuncu degil.
Ama her ne olursa olsun gecen sene gosterdikleri muhtesem performanstan dolayi bu takim sonuna kadar alkisi ve saygiyi hakediyor. Dileriz playofflara kadar gecen seneki takim ruhunu yakalarlar ve kadro eksikligine ragmen sampiyonluga ulasirlar.
Son olarak, umarim Arslan Eksi gibi Fenerbahce sevgisini icinde yasayan, o hirsi ve mucadeleyi sahada gosteren bir oyuncuya futbol takimimiz da kavusur ve takimimizin kaptani olur. Ben de Gerrard veya Puyol gibi kaptan istiyorum klisemi de birakmis olurum.

4 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Grbic'in o yasta o halde normal de, bizim daha bu yasta Grbic'ten beter halde olmamiza ne diyorsunuz... :)

HoAmca dedi ki...

bu voleybol denen sporda fundamental ne ola ki. yani pas verememe falan mı ?
seneler once bi puan durumuna bakıp isin icinden cıkamamıstım puanlamayı bilen varsa bi yazsın da ogrenelim.

Diego dedi ki...

badi senin bu voleybol isini bilmen lazim zira yillarca o salon senin bu salon benim takip ettik ya bu voleybol maclarini amator olarak olsa dahi :))

B. dedi ki...

kamilim çıkar üstünü gel iskeleye :D