17 Ocak 2009 Cumartesi

Performans - Harun Erdenay

Sanırım 93-94 sezonu Koraç Kupası maçıydı. İstanbul'da Fenerbahçe-Panionios karşılaştık. Erdenay inanılmaz bir maç çıkarıp 44 sayı atmıştı. Yunan takımında göz nurumuz Turner da 40 sayıyı aşmıştı . İnanılmaz bir maç ve inanılmaz bir performanstı. Harun o seneden sonra Nba'den teklif de aldı ama gitmedi. Kendisinin verdiği bir röportajda maçı kazandığımız yazıyor ama ben kaybettik diye hatırlıyorum hatta o kadar sayı üstüne son topu kullanıp sokamamıştı. Bilen hatırlayan, varsa düzeltsin.

Kulenovic'in basında olduğu 1907 sponsorluğundaki Dream Team beklentileri karşılamasa da, Harun'un arkasından "haram olsun" besteleri söylesek de, unutmadığım maçlardan biriydi. Hatta ( en sevdiğim basketbol spikeri) Murat Murathanoğlu'nun "Avrupa'nın en iyi hücum oyuncusu" övgüsünü hala hatırlarım. Harun'u az özlememiştik..

3 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Sezon 93-94, Harun 44, Turner 46 sayi ile tamamliyorlar maci ve skoru hatirlamasam da kazaniyoruz...Hatta o sene sonraki turda Hapoel Jerusalem'e Erdal Kosan denyosu yuzunden elendik diye hatirliyorum..Turner daha sonra Fenerbahce formasi giymesinde bu mactaki atmosferin etkisi oldugunu soylemisti...

Alkolik dedi ki...

harun'u sewmiyorum...

Diego dedi ki...

benimde gençligimden hatirladigim tek basketbolcu :ppp