29 Ocak 2009 Perşembe

Fenerbahce:1-Bursaspor:0

Dun aksamki maci daha onceki maclarda oldugu gibi yine Alkoliklerde izledik. Sagolsun, ailesi burada olmasina ragmen yine bizi misafir etti. Maca gelince; Alex kadroda yoktu, bu durumda acaba Semih ve Guiza'yi birarada izlerizmiyiz diye umitlendik ama son macta taraftar tarafindan isliklanan Guiza yedek kulubesinin yolunu tutmustu. Son mactaki dizilimden farkli olarak solda Ugur'un yerine Wederson, sagda Deivid'in yerine Kazim ilerde Guiza'nin yerine Semih ve Alex'in pozisyonunda Deivid oynuyordu. Aslinda denenebilecek dizilimlerden biri buydu ama sagda Deivid'in ileride Guiza'nin ve Semih'in beraber oynadigi dizilimi buna tercih ederdim.
Mac genel olarak tempolu ve az pozisyonlu gecti. Fazla gol pozisyonuna giremedik ama karsi takima da pozisyon vermedik. Bursa'nin sadece 2. yarinin basinda Volkan ile buldugu ve direkten donen bir pozisyonu oldu. Yasadigimiz en buyuk problem ileride yeterince cogalmayi becerememiz yoksa defansif anlamda takimda cok fazla bir problem gozukmuyor. Dun takimin en iyileri Selcuk ve Gokhandi. Kenarda Deniz'i gordugumde Emre'nin oyundan cikacagini dusunurken cikan isim Selcuk oldu. Sanirim gecen haftadan kalan sakatligindan dolayi Aragones boyle bir degisiklige gitti yoksa Selcuk gayet iyi oynuyordu.
Gokhan son dakikalarda karsi karsiya bir pozisyonu kacirmis olsa da onemli olan takimin sag bekinin o dakikada oyle bir depar atip o pozisyona girebilmesiydi. Fakat anlamadigim su, biz Gokhanla sozlesme yenilemek icin ne bekliyoruz. Illa adamin sozlesmesinin son senesinin mi gelmesi gerekiyor. Takimin en caliskan, en istikrarli adami ayni zamanda en az ucretle oynayan adami. Peki gelecek sene ne olacak; Gokhan imza atmaya yanasmayacak ya da cok yuksek bir ucret isteyecek ondan sonra da yuvadan ucacak biz de kafamizi taslara vuracagiz. Hazir elimizin altinda boyle bir sag bekimiz var, yapin adamin sozlesmesinde bir iyilestirme. Takimdaki diger isimlere gelince, Onder Lugano'yla beraber gayet uyumlu bir ikili olusturdu. Yabanci sayisinin problem cikaracagi durumlarda Edu'yu gayet guzel yedekleyebilecegini gosterdi. Trabzon macinda 30. dakikadan sonra ortalarda gorunmeyen Emre dun ise takimin en cok kosanlarindan ve mucadele edenlerindendi. Bazi pozisyonlarda Galatasaraydan kalma aliskanligiyla karsi sahada pres yapmaya calisti ama arkadan yeterli destegi goremedi. Carlos kondusyonunun da artmasiyla beraber ofansa daha fazla destek vermeye basladi. Ilk yarida kendisine yapilan kirmizi kartlik bir faul vardi ama hakem o pozisyonda sari kart bile gosteremedi. Carlos bunun hesabini kendisi keser, faulu yapani katlayip koyar diye bekledik ama uygun pozisyonu bulamadi. Wederson Ugur'a gore daha ne yaptigini bilen bir oyun oynadi.
Gamsiz Baykus Kazim, Gokhan'i saha kenarinda gorene kadar uyuz oyununa devam etti. Ne zaman Emreciksin saha kenarina geldi o kisa sure icerisinde en faydali dakikalarini gecirdi. Semih henuz sakatliginin etkilerini tam olarak atlatabilmis degil, uzun suren bir sakatlik doneminden sonra bu da normal. Emreciksin oyuna girdikten sonra gayet faydali oynadi. Ankaragucunde oynuyor olsa hic dusunmeden vuracagi bir pozisyonda pas vermeyi denedi. Ama kisa bir sure oynamis olsa da Kazim'dan cok daha faydali oynadi.
Simdi artik bu aksami bekliyoruz, kalbimiz basketbolcularimizla beraber. Aksam Cibona'nin evinde Siena'yi yenmesinden sonra biz de Cska'yi yenebilirsek grup cidden cok karisacak. Bakalim Giricekle beraber buyuk bir surprize imza atabilecek miyiz?

2 yorum:

HoAmca dedi ki...

Tespit dogru, ileride cogalamamak en buyuk sorunumuz zaten. su sistemde bunu basarabilirsek onumuz acılacak. aragones'in boyle bir derdi var mı cogalamamak gibi bir dertten muzdarip mi bir de ona bakmak lazım. Az puan aralıgında bir cok takımın sıkıstıgı ligde gidisattan memnun olabilir. Ancak galatasaray ya da trabzon gaza basıp seriye basladıklarında icerde bile her macta zorlanan takım onlara cevap verebilecek gibi gorunmuyor.


Bir soz de adından nefret edilesi vederson efendiye, her gordugu yerden kaleye vuruyor bu arkadas geldiginden beri, orta yapıldıgında gol olasılıgının yuksek oldugu frikikleri de egosunu şişirme sansı olarak goruyor. arkadan 50 metre kosup bindiren biri varmıs , forvet capraz kosmus pek umrunda degil. ankaraspor'da boyle oynayamaz.

Alkolik dedi ki...

dilimde tuy bitti...bu kadrodan bir sey olmaz..alex ile sozlesme yenilendigi icin seneyede bir sey olmaz...Bizde ne ortasahaya gerrard lampard maluda xavi çıkartacak altyapi var, nede bunlari alcak karizma..en kotusu bunları bulacak yonetim ve organizasyonda yok..aurelio tuncay appiah vardı, onlarıda elimizde tutamadık. Keske alex, deivid, carlos ile sozlesme yenileyeceğimize, tuncay appiah aurelio ile yenileseydik...