30 Mayıs 2010 Pazar

Since 1453

29 Mayıs 1453

Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek;
Dağlardan çektiriler, kalyonlar çekilecek;
Kerpetenlerle surun dişleri sökülecek

Yürü, hala ne diye oyunda oynaştasın?
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.!

Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden....
Senin de destanını okuyalım ezberden...
Haberin yok gibidir taşıdığın değerden...

Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın...
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.!

Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini

Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın;
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.!

Bu kitaplar Fatihtir, Selimdir, Süleymandır.
Şu mihrap Sinanüddin, şu minare Sinandır.
Haydi artık uyuyan destanını uyandır.!

Bilmem, neden gündelik işlerle telaştasın
Kızım, sen de Fatihler doğuracak yaştasın.!

Delikanlım, işaret aldığın gün atandan
Yürüyeceksin... Millet yürüyecek arkandan!
Sana selam getirdim Ulubatlı Hasandan....

Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın;
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.!

Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin!
Çelebiler çekilip haremlerde kışlasın!
Yürü aslanım, fetih hazırlığı başlasın...

Yürü, hala ne diye kendinle savaştasın?
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.!

13 yorum:

Adsız dedi ki...

bloguna yakismayan bir post olmus...

Diego dedi ki...

o neden ?

ayrıca burası sadece bir kişinin blogu degil.

HoAmca dedi ki...

fetihçi ve yayılmacı zihniyet buraya da sirayet etti demek.

başkası gelirse işgal ediliyorsun sen gidince fethediyorsun. daha ilkokullarda başlıyorsun bir de böyle günmleri kutlamaya. temisli düşman askerlerini rezil kepaze ediyorsun. yuhalayarak, tahta tüfekleri kıçlarına dürte dürte atıyorsun şanlı vatandan. fıskiyeli s..tir boktan bir belediye havuzunda döküyorsun denize. o beyinler yıllarca çıkamıyor sonra o çemberin dışına. en dışındayım diyen bile, böyle bir pankartla gururlanıp , mayıs ayı sonlarında gaza gelebiliyor.

ne diyelim belki sizin için iyidir , İstanbul'un fethi, niye ele geçirildiden ziyade tarihsel bir gerçektir, altını eşelersen neler çıkar daha...

lakin sen memnunsun da sor bi İstanbul memnun mu bu durumdan.

S.erdem dedi ki...

Insani birsey, feth etmek de insani, baska insanlarin senin topraklarini istemelerini de insani ve bunun icin savasmalari da,bunun icin savasmak zorundasin ve eger kazanirsan senindir iste, Istanbul da oyle bence yani en gucluyu istemis her zaman,, Osmanli da gelmis almis, sonra Muttefikler gelmis, ama birakmamisiz demek ki cok sevmisiz,,:) :) bence guzel Post olmus, her turlu dusunceye fikre acigiz,, :), Israil e gereken cevabin da diplomasi ile olmayacagini bunun icinde belki Fatih in yaptigi gibi bir seyler yapilmasi taraftariyim,

Unknown dedi ki...

Since 1453 degil cok daha eskiye dayaniyor.Sene 2010 hala din ve irk ugruna cinayetler isleniyor,hala fetihci zihniyet devam ediyor.Yazik.

Kafa yanlis kafa; Istanbul en gucluyu istemismis, bugun de Filistin topraklari istiyor diyebilirsin ayni mantikla ve israil'in yaptiklarini mesru kilabilirsin o zaman.

Arif Nihat Asya da unlu irkcilardandir,onun adini ve fasizan dizelerini gormek midemi bulandirdi sabah sabah.

Diego dedi ki...

abdulkadir kayali dan bobby robson a, terzi fikret ten marcos a kadar bir cok insanın anıldıgı bu blogda tarihi fethi ve bu fethi gerceklestiren guzel komutanı ve onun guzel askerlerini andığımızda, saygımızı gosterdiğimizde boyle bir tepki gosterilmesi, fethi tarihi anlamı ve neden ele gecirildiginin dısında sadece temsillerden ibaretmis gibi gosteren belediye baskanlarinin okul mudurlerinin yaptıgı yalnıs kadar yalnıs ve anlamsızdır bana göre. hatta atalarımıza, tarihimizdeki bu büyük insanlara yapılan bir ayıptır. ama osmanliyi atalari olarak kabul etmeyenler, padisahları sadece haremleri ile ananlar icin gayet de normaldir.

istanbula memnun olup olmadıgını sormaktansa bu tarihi gercekliğin yanında belkide daha da onemli olan istanbul un neden ele gecirildiğinin altını eseleseydik keske.

son olarak, o pana macında pankartı gordugumde gururlandımmı bilmiyorum ama hosuma gittigini hatırlıyorum. kimsenin de hayranı olup tshirtlerini giydigi bir grubun actıgı bu pankartı gordugunde bu ne fetihci yayılmacı zihniyet kardesim dedigini de sanmıyorum.

Diego dedi ki...

arif nihat asya yı tanımam bilmem irkcimidir fasitmidir ilgilenmem de. sadece fetih marsini severim. sevdimmi de yazarım.

hepimiz az cok ırkcıyız hem yeri geldiginde ;)

S.erdem dedi ki...

Israil i hakli gormek degil, bu insanligin bir geregi dedim, su an da tepkimizi gostermemiz gerekiyor bunu da destekliyorum, bir seylerin diplomasi ile cozulecegine inanmiyorum, O Pankart beni gururlandirmisti ilk gordugumde,tebrik etmistim, bugun calisamiyorum , aklim almiyor kanima dokunuyor yasananlar,, Israilin acik denizde gemimizi vurmasi, Iskenderun daki teror saldirisi,bunlarin hepsine gerekli tepkiyi gostermeliyiz, benim icin onemli olan tek sey, Turk milletinin mutlulugu, onun huzurudur, ne olursa olsun,, Istanbul un Fethinin nedenleri var, bunlarin incelemeniz gerekir diyorum, Bu Ulkede Fasizan da olsa, Kominist de olsa, Ataist de olsa,Radikal da olsa ne ise ne hepsi benim kardesimdir,,

HoAmca dedi ki...

istanbul'un neden ele geçirildiğinin altını eşeleyelim o zaman. hakkaten nedenmiş, yaymak ve yayılmaktan başka bir amacı mı var. ganimet paylaşmak, yağmalamak, yakmak, yıkmak.. ama bunlar olmamıştı , büyük hükümdarlar şehri yağmalatmazlar , halkı da din konusunda özgür bırakırlardı. vay benim resmi tarihim. ve onun bulandırdığı hastalıklı zihinlerim...
haremlere , sarayın içine ise hic girmeyelim zira oradaki entrikalar, seks oyunları bizi bile utanca boğar.

benim atalarım (hani öyle sahip cıkılması gereken, layık olunması lazım gelen ata falan aranıyorsa!) yadi düveli kılıcı altında inleten zalimler değil; o zulmün altında ezilen, ekende yok, biçende yok , yemede ortak osmanlıya vergisini veren , mahsülüyle kadrolu eşkıya doyuran, en makbul olarak da varıyla yoğuyla yüzyıllarca isyan eden ,direnenlerdir.

terzi fikret , marcos var da stalin niye yoksa bu yazılarımızda , aynı o nedenle bir osmanlı zalimi de yoktur.

efsane düşkünü, sisli ortamlardan, hayali kahramanlardan hoşlanan , her fırsatta böbürlenmeye yatkın bir toplumun arızasıdır burada ortaya konan.

övündüğünüz şeyin bugün israil'in amreika'nın; dün iskender'in, roma'nın yaptıklarından bir farkı yoktur.

S.erdem dedi ki...

Evet Istanbul'un ele gecirilmesinde bir cok etken vardi, ve bunlardan biri de evet yaymak ve yayilmakti ama biz tum Tarihe su an oldugumuz yerden bakamayiz ve yorumlayamayiz, Osmanlini iktisadi ve mali sistemi farkli olabilir adil olmayabilir ama bunu gunumuz gercekleri ile elestiremeyiz cunku Tarih bu degildir, neden Osmanlinin gelistirdigi Medeniyeti gormezden geliyoruz, ya da Devlet gelenegini, neden surekli Harem de olanlar anlatiliyor, ve en onemlisi nereden biliyoruz gercekte "Harem" in nasil bir yer oldugunu??, sadece inanmak istedigimiz seye inaniyoruz,bazilarida farkli seyler soyluyor, farkli seyler anlatiyor, boyle kulaktan duyma fikirler ve alintilar ile Tarih yapilmaz,ve konusulmaz, Istanbul'un alinmasinin hakli nedenleri varmiydi? yok muydu? bence vardi sence yoktu, ama Tarihi gunumuz gercekleri ile yargilamak yanlis bence. Ve bence bu yaziya bu kadar takilmak ve elestirmekte yanlis.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

http://trofolo.blogspot.com/2009/12/soysopize.html

olaylara ulke,millet,turkluk vs. penceresinden bakilmaya devam edildigi surece bir adim ileri gidilemeyecek.

Adsız dedi ki...

sizi gidi siyonistler sizi nasılda gelip bulmuşsunuz, nasılda zorunuza gitmiş, İstanbulun bir müslüman kenti haline gelmesi, ama sen ve senin gibi zihniyetler taksimde boş boş değerini bilmeden yürüyor, ben oraya İstanbul demiyorum İstanbul Fatihdir. Ha Filistin konusunda gelince sen hiçmi kitap okumuyorsun senin hiçmi bilgin yok gerçi sen ajan olduğun için işini yapıyorsun bizler nereye gitmişizde fetih edip yok etmişiz yakıp yıkmışız biz kimin dinini değiştirmişiz eğer öyle olsaydı sence dünyada senin dinin kalırmıydı senin dinin diyorum çünkü senin dininin benimkiyle aynı olamaz o yüzden boş konuşma seni gidi işbirlikci zihniyet seni git bişeyler öğren bari kurtul insan boş yaşayan varlık değildir en azından bir amac edin ajanlık dışında yemek yemek içmek ve bilmem ne yapmaktan ibaret değildir dünya hadi git işine

or-ka dedi ki...

bu son yorumu arkadaş nasıl bir kafayla yaptı anlayamıyorum ama ne içiyorsa bize de söylesin de kafamızı bulalım:)

siyonizm ve biz?!
bi git çay koy gel hadi...