23 Aralık 2009 Çarşamba

Fenerbahçe 3 - Altay 0

Ziraat Türkiye Kupası A grubu ilk maçında evimizde Süper Lig'de temsilcisi olmayan İzmir'in en köklü kulüplerinden Altay'ı ağırladık. Güzel bir oyun ve 3 güzel golle keyifli bir maç oldu.

Tek kelimeyle Özer Hurmacı resitali izledik bu akşam. Oyunda kaldığı süre boyunca herşeyi yaptı Özer. Alex'in yerinde oyuna başlaması gerçek anlamda O'nun yeteneklerini izlememizi sağladı bu akşam. Semih'in arkasında, sağ kanatta, sol kanatta ve hatta Deivid'in Deniz'in yerine oyuna girmesinden sonra Emre'nin yerinde oynadı ve oyunu güzelleştirmek için elinden gelen herşeyi yaptı. Hem kendi oynadı hem arkadaşlarını oynattı. Adam eksiltti, ara pasları attı, arkadaşlarının yardımına gitti, top istedi, top dağıttı, hızlı oynadı ve 2 güzel gol attı. Arkası dönük top almayı bildiğini, topu alır almaz kaleye gitmek istediğini gösterdi herkese. Sadece ayaklarıyla değil aklıyla da oynadığını gösterdi. Bugün sahada Özer'in performansını izleyenler artık Alex sonrası döneme dair daha umutlular. Biliyorlar Prof. Doktor'un varisinin kim olduğunu. İnşallah o günleri de görürüz.

Sheriff maçında olduğu gibi Daum bu maçta da kulübede görmeye alıştığımız isimlere şans vermişti.
Defansın ortası iyiydi. Bilica'nın çok riskli oynadığını söyleyenler var ama seviyorum ben onun oyun tarzını.

Solda Santos, önünde oynayan Uğur'un etkisiz oyununa rağmen iyiydi. 2. golde hızını ve bileklerini kullanarak ileriye çıkıp güzel bir asist yaptı. Santos'un bu çıkışları bize hucümda zenginlik kazandıracak bol bol. Önünde oynayacak olan kişiyle uyumlu olması ise daha verimli olmasını sağlayacak elbette ki. Sağda ise Bekir iyi bir oyun çıkardı. Gökhan Gönül'e alternatif olması ve Gökhan'ın kendini toparlaması için az çok bir rekabet ortamı oluştu diyebiliriz.

Cristian ortada iyi göründü. Deniz Barış da ona uydu. Oyunu daha çok iki yönlü oynamaya çalışıyor oynadığı son 2 maçtır. HoAmca'nın kendisine olan desteğine biz de destek verelim, hakkını verelim. Kızsak da zaman zaman kendisine alternatif olarak iyi bir isim aslında.

Solda Uğur, sağda ise Topuz pek etkili değillerdi bütün oyun boyunca. Sadece Mehmet Topuz'un ilk golde ve kendisinin attığı 2. golde ceza sahasına girişi, pozisyonun içinde olması, olumlu sinyaller bence. Yine de Mehmet Topuz'un daha etkili, daha aktif olmasını bekliyorum açıkçası.

Sahanın en kötüsü ise malesef ki en iyi olmasına ihtiyaç duyduğumuz forvet hattındaki Semih'ti. Eski Semih'i görmeyeli çok oldu. O kadar ki maç sonuna doğru düştüğü ofsayt sonrası sinirlenip topa vurmasını maçın sunucusu bile kötü oyunundan dolayı moralinin ve sinirinin bozulmasına bağladı. Gerçekten çok güçsüz. O bildiğimiz arkası dönüp topu alabilen, topu saklayabilen, arkadaşlarına iyi paslar atıp pozisyona sokabilen Semih Şentürk uzun zamandır yok sahada. Hamle yapamıyor, topu ayağına dolaştırıyor. Bütün bunları güçsüz oluşuna bağlamak mümkün sanırım. Yoksa 2 ayda yeteneklerini kaybetmiş değildir herhalde.
Daum'a değinmeden geçemeyeceğim. Tıkır tıkır işleyen takımın içine etti, yaptığı değişikliklerle. Tamam yedeklerde oynasın, maç kondüsyonu kazansın, genç Abdülkadir oyuna girsin tecrübe kazansın ama bari doğru yerlere doğru adamları al be adam. Deniz'i çıkarıp Deivid'i alıyorsun ve Özer'i Deniz'in yerine çekiyorsun. Takımı ileri taşıyan, takımın pozisyon üretmesindeki en etkili adamı karşı kaleden uzaklaştırıyorsun. Topuz'u çek Deniz'in yerine -ki Emre'den sonra o bölgeye en yakın oyuncu- Deivid'i de al sağ kanada. Ali Bilgin'in ne işi var sağ kanatta. Girdikten sonra hiçbir iş yapmadı Ali Bilgin. Azıcık top oynamaya çalışsa ona da eyvallah diyeceğim ama tek kelimeyle tık yok Ali'de. Son olarak da Özer'in yerine Abdülkadir'i aldı. Bunu hem Özer'i alkışlatmak hem de Abdülkadir'i kazanmak için yaptı desek bile oynayan adamı değil de yorulan Topuz'u ya da tamamen etkisiz kalan Uğur'u çıkarabilirdi. Böylece takım değişikliklerden sonra bocalamaz ilk yarıda ki gibi oyun oynamaya devam ederdi belki. Taratar Özer'i maç sonunda zaten delice alkışlayacaktı. Ne diyeyim şans yanımızda olsun da Daum'un doğru tercihler yapmasını sağlasın, zorla da olsa, sakatlıklarla, cezalarla, vedalarla, kelepçelerle...

Son olarak da; Altay'ın attığı golde pozisyonu ofsayt diye iptal eden yan hakemin lisansını hemen yakın gitsin, Trabzon maçında aynı hatayı yapan yan hakeminkiyle birlikte. Bu kadar saçmalık olmaz. Adamla aynı çizgi üzerindesin, gözlerin açık bakıyorsun, ama aklından ne geçiyor bilmiyorum ki ofsayt olmayan pozisyona bayrak kaldırıyorsun.

9 yorum:

zenmaster dedi ki...

Bence "Ali Bilgin'in sağ kanatta ne işi var" değil, "Ali Bilgin'in kulüpte ne işi var" sorunu mevcut. Hakikaten, geldiğinden beri ne yaptı bu adam? Kuru kalabalık yapıyor kulübede.

Hani derler ya düğünde oynatmam, cuk oturuyor Ali Bilgin bu cümleye. Bıraksınlar gitsin, bank asya'da otnasın.

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

tamam daum eleştirisine hak weriyorum ama aklında ki planlari 10-15 dk da olsa sahada denedi Alex döndüğünde Özer , Emre nin yerinde olur mu filan die baktı...bu maçlarda bakmayacakta ne zmn bakıcak...denemesine sözüm yok bu maçlar da...maçın içinde olmayacagını gormustur umarım :)

mehmet topuz o çizgiden kurtarılıp yüzünü kaleye ve rakip oyunculara dönerse bunun en az 3 katı daha faydalı olur diye düşünüyorum stoper oynasa bundan çok verim alırız...çizgide çok etkisiz kötü değil ama etkisiz.maç 3-0 biterken bu etkisiz adamdan bir gol bir asist!!!

Diego dedi ki...

kesinlikle katılıyorum soylediklerine ancak mac özelinde degerlendirmeye yapmaya caliştigim icin o cumle var yazıda.

yoksa gonderilecekler listesini gecenlerde Alkolik yayınlamıstı. Deniz Barıs ı cıkar ordan gerisi aynen devam.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Diego, Daum elestirisi bence gereksiz olmus. Bu macta denemeyecek de hangi macta deneyecek, Volkan Babacan'i isterse forvet oynatsin bence cok problem degil...Senede boyle stressiz resmi mac kac kere oynuyoruz ki zaten?

Diego dedi ki...

emre nin yerinde özer i denemesindense topuz u denemesi daha mantikli geliyor bana zira ofansta özer mehmet ten daha etkili. haliyle ilerde daha etkili bir oyuncuyu geriye dogru cekmektense daha etkisiz olani cekmek sizce de daha mantikli degil mi? ki topuz un defansif anlamda da özer den daha iyi oldugunu soyleyebiliriz sanirim.

daum un ozer in emren in yerinde olup olmayacagini gorup gormedigine de emin degilim.

dogru adamları yalnıs yerde oynattiinda takımdaki diger oyuncularında verimi dusuyor bence diye yaptım bu elestiriyi de.

HoAmca dedi ki...

ozeri emrenin yerinde surekli kullanmanın bile bir anlamı var bence. ozeri sertlestirmek isteyebilir, bir sol acık alıp takıma ozeri kalıcı olarak gobege bile yerlestirebilir.
daum'u eleştirmeyi ben de anlamsız buluyorum , yani anlamsız demeyim de gereksiz cunku adam senelerdir bu, oyuncuların cok yonlusunu sever olmadı elindekileri degistirir. diversity:) umit ozat, tuncay, deniz barıs , anelka. geldikleri ve oynadıkları mevkileri hatırlamak yeterli sanırım.
onsuz gecen zamanlarda degerini anladım sahsen. devre arasında nobre vari bir nokta atısı da ondan istek parcamızdır bekliyoruz.

Diego dedi ki...

tamam ulen eleştiri yapmıyorum artık,
kendi fikirlerimi sunuyorum diyeyim bundan sonra :)

HoAmca dedi ki...

:)sayende beyin cimnastigi yapıyoruz iste fena mı.

Alkolik dedi ki...

bu takımda önce kazım gönderilsin...kazım gönderilmedikçe kimseyi eleştirmenin bir anlamı yok...Once kazım gidecek, gerisine bakarız sonra..