12 Mart 2009 Perşembe

Dinamosu gitti Mesken'i kaldı!

11.03.2009 tarihli Hürriyet Gazetesinden alıntıdır:

Bursa’nın ’solcu’ semti olarak bilinen Mesken’de 1971’de bir araya gelen mahalle gençleri, futbol ağırlıklı Ertuğrulgazi Gençlik ve Spor Kulübü’nü kurdu. Aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken lacivert-beyazlı ekip, mahallenin solcu olması nedeniyle, o yıllarda rakiplerine gol yağdıran ’Dinamo Kiev’e benzetilerek ’Dinamo Mesken’ olarak anılmaya başlandı. Kulüp, 12 Eylül sonrası, ’Milli değerlere açıktan saldırıldığı’ gerekçesiyle kapatıldı.
İlk maçı berabere bitti.
Aradan 25 yıl geçmesine rağmen o yılları unutmayan Dinamo Mesken’in aralarında tiyatro sanatçısı Erkan Can’ın da bulunduğu futbolcu ve yöneticileri, geçen aralık ayında takımlarını, "Başımız sıkıntıya girmesin" diyerek ’Dinamo’suz, ’Meskenspor’ olarak tescil ettirdi.
Renkleri değişmeyen Meskenspor, mücadele edeceği Bursa 2’nci Amatör Küme Maçları öncesi ilk hazırlık maçında Kielspor ile golsüz berabere kaldı.

Takımın o dönemki bireylerinin, geçmişi unutmayıp kendi mahallelerinin takımına sahip çıkması, o amatör ruhu yaşatmaya çalışması gerçekten çok güzel. Umarım şimdiki takımın oyuncuları da o amatör ruhla mücadelelerini sürdürür.

Biz de bir fırsatını bulabilirsek, bir Bursa deplasmanı kıstırıp o güzel takımı izlemeye gider, Hacı'yı (Savaş Abi'yi) da yad etmiş oluruz.

3 yorum:

Diego dedi ki...

bursa degil de hani hızlı tren çalışmaya başladı ya eskisehir ankara arası 1 saat 10 dakika. günübirlik gidilebilir gibi geldi bgn burda bi ark la muhabbet ederken. ha kendim gidebilirmisim gibi konusuyorum ama zor tabi benim icin :)

Tarjeta Amarilla dedi ki...

ben daha bugun trenle geldim eskisehire...1,5 saat gereksiz kisa bir sure bu yol icin..yolun hakki 3 saat.. ;)

Alkolik dedi ki...

1.5 saatte ne yenir nede içilir..