5 Mart 2009 Perşembe

Beleş Tepe'den Son Haberler...

"Yapimina yaklasik 1,5 sene once baslanan Aslantepe Türk Telekom Arena Stadyumu calisanlari paralarini alamadiklari gerekçesiyle 4. kez iş bıraktı. 3 aydir maas alamadiklarini one suren yaklasık 500 isci is birakma eylemi baslatti. Isciler taseron sirket ve ustlenici firma Eren Talu-Alke yetkililerinden en kisa surede paralarinin odenmesini istedi. Isciler paralarini alamadiklarindan yiyecek bir ekmek bile bulamadiklarini soyledi. Iscilerden Ayhan Akca, "Paramizi vereceklerini soylediler ama hala bir kurus alabilmis degiliz. 2 aydir evime para gonderemiyorum " dedi. Mustafa Akkus ise "Odeyecegiz diyerek bizi kandiriyorlar paralarimizi alamiyoruz. Bir sigara icin arkadasımın elini opecek duruma geldik" diye konustu"

Kaynak: 04.2009 tarihli Referans Gazetesi

Turk Telekom isim hakki karsiliginda sponsorlugunu ustleniyor. Devletin, dar gelirliye konut yapmak amaci ile kurdugu TOKİ kendi arsasini vererek ihaleye cikiyor. Ihaleyi’de Eren – Talu ortak girişimi kazaniyor. Kaba inşaat kisminida ismi tarafimizca bilinmeyen bir firmaya taşere ediyor. Insallah stad biterse burada Galatasaray maclarini oynayacak. Bildigim kadari ile (hatali isem kusura bakmayin) stad arsasi ile beraber Galatasaray’in mali olacak. Yapilan anlasmaya gore de belli bir sure TOKI bazi gelirlerden pay alarak, parasini telafi edecek. Ayrica Ali Sami Yen stadi da arsasi ile beraber TOKI’nin malı olacak. (Bu arada Ali Sami Yen stadı ve arsasi Galatasaray’in malı değil, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün. Galatasaray kiraci. Devletin bir kurumuna ait arsa, baska kurumuna geciyor, arada Galatasaray rant sagliyor). Benim buradan anladigim, Galatasaray sadece belli bir süre yeni stadın bazı gelirlerinden vazgecerek yeni bir stad ve yeni bir arsa sahibi olacak. Cebinden de stad insaati icin bes kurus para cıkmayacak. (Bu arada stad gelirlerinden olusacak gelir kaybınıda isim hakkı antlaşması yaptığı telekomdan telafi edecek)

Abilerim, ablalarim; boyle peskes yapıyorsunuz, su gariban iscinin emeginin karsiligini bari duzgun odeyin.

Not1: Galatasaray ASY stadı icin yapmasi gereken kira odemeleri ne durumda?
Not:2 Bu peskesin bas aktorlerinden, her bransta Fenerbahce'nin rakibi olanTelekom ile sponsorluk anlasmasi yapan, kendi butcemizden milyonlarca dolar yatırım yaptıgımız stadın arsa tapusunu almayan veya alamayan, yonetimimize saygılar...

Hiç yorum yok: