17 Ocak 2009 Cumartesi

Statu???

Yukaridaki tablo Euroleague'in resmi sitesinden alinma ve 19 Ocak'ta cekilecek kuralar oncesi torbalari gosteriyor.

Simdi once Vatan gazetesinde bugun yeralan bir yaziya goz atalim,
‘Kara’kaş (!) yapayım derken, yoldan çıkardı

F.Bahçe Ülker’in Eurolig kurallarını bilmediği için kendi kendini baltaladığı ortaya çıktı

2. torbaya çıkmak için ikincilik yeterken menajer Nedim Karakaş sarı-lacivertlilere hayâli rakip yaratmış.

AVRUPA Ligi’nde bu sezon statü değişti. İlk tur 6 takımlı 4 grupta oynanıyor. Sezon başında açıklanan yeni formata göre de bu gruplarda ilk 4 sırayı alan takımlar tur atlayacak, gruptaki sıralamaları da ‘Top16’ kuraları için hangi torbaya gireceklerini belirleyecekti.

LOTTOMATICA Roma maçı öncesi F.Bahçe 9 sayı ve üstünde kazanırsa grupta ikinci olacak ve 2. torbaya yükselme hakkı kazanacaktı. Herkes bunu biliyordu. Ancak bugün ortaya çıktı ki anlaşılan tek bilmeyen F.Bahçe Ülker’in kendisiymiş. Maçtan bir gün önce menajer Nedim Karakaş nereden çıktığı belli olmayan bir söylemle oyunculara statünün değiştiğini ve takımların gruptaki yerlerine göre değil galibiyet-mağlubiyet toplamları ve averaja göre 1’den 16’ya kadar sıralanarak torbalara ayrılacağını belirtmiş. Oyunculara da “9 sayı fark 2. torba için yetmiyor en az 14 fark gerek ama o bile yeterli olmayabilir. Eğer fark 14 olmuyorsa kazanmak sıralama için öncelikli” denmiş. Zaten maç öncesi Ömer Onan, maç sonrası da koç Bogdan Tanjeviç bunu dile getirmişti.

İŞİN ilginç yanı bu tamamen gerçekdışı. Böyle bir uygulama yok. F.Bahçe için 8 sayıyla kazanmakla 30 sayıyla kaybetmek arasında fark yoktu. Uzatmada 9 sayı farkı bulan sarı-lacivertliler bunu korumak yerine daha fazla hücum etmeye kalkınca avantajı yitirdi. Uzatma sarı-lacivetlilerin işine gelirken Ömer’in son topu iki kere potaya atması da bu idari skandalın sonucu. 15 milyon dolara kurulan bir takımın daha kuralları bilmeden hatta kural yaratarak idare edilmesi ise ancak Türkiye’ye mahsus bir uygulama olsa gerek.


Ardindan da resmi sitemiz araciligiyla Nedim Karakas tarafindan bu haberle ilgili olarak yapilan aciklamaya bakalim,

Bugün tarihli Vatan Gazetesi'nde yer alan bir haberle ilgili olarak Fenerbahçe Basketbol Şube Direktörümüz Nedim Karakaş açıklamalarda bulundu.

Karakaş, "Fenerbahçe Ülker'in grup ikinciliği ile ilgili sayı istatistiği geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalar sonrasında belirlenmiştir. Yapılan değerlendirmelerde 2'li averajda takımımızın alacağı 10 ve üzeri sayıda grup 2.'liğimiz; 9 sayı farkta ise genel averajla grup 2.'si olacağımız sporcularımız ve teknik heyetimize bildirilmişti.

Bahsedilen 14 sayı ise Top 16'ya kalan takımların kendi aralarında sıralamasında bir avantaj yaratacaktı. Ne kadar farklı galibiyet alırsak sıralamadaki yerimiz bu şekilde yükselecekti. Dolayısıyla Vatan Gazetesi'nde iddia edildiği gibi oyuncularımıza yanlış bilgilendirme yapılması ve takımın 14 sayı farka ulaşmak için oyunu riske etmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bu iddialar son derece komik ve gerçeklikten uzaktır. Kaldı ki bu haberi yapanlar eğer Abdi İpekçi'ye gelip maçı izleselerdi maçtan önce seyircilerimize bile bilgi vermek adına gruptan 2. olarak çıkabilmek için en az 9 sayı farkla kazanılması gerektiği anonsla izleyicliere bile duyruldu" diye konuştu.


Oncelikle sunu soyleyeyim Euroleague'de bu sene degisen bir grup statusu var, bu da 8 takimli 3 gruplu sistemden vazgecilip 6 takimli 4 gruplu sisteme donulmesi. Onun haricinde her hangi bir degisiklik olmadigini ben de euroleague.net'e girip Top 16 prosedurunu okudugumda anladim.

Aciklamalar yukarida, idari ve teknik kadroda yasanan bir kafa karisikligi oldugu da ortada ki mac oncesi ve sonrasi yapilan aciklamalar da bunu cok net ortaya koyuyor. Benim cikardigim sonuc sudur - dunku mac yazisinda yazdiklarimin cogunu bosa cikaran - neticesinde eger biz Roma'yi 9 ve uzeri herhangi bir farkla yensek hem grup 2. olacak hem de 2.torbada yer alacaktik. +14 mu? Yok (sanirim :P ) oyle birsey...

3 yorum:

Alkolik dedi ki...

konunun ergenekon kapsamina alinip bir an once arastirilmasini diliyorum...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Nedim Karakas fena cuvallamis isin ozeti bu...Zaten su vakitten sonra pazartesi gunu cekilecek kuralari beklemekten baska yapacak birsey de yok...

HoAmca dedi ki...

cuvalladın da niye resmi agızdan yalanlama yayınlayıp "yalan" soyluyorsun. kamuoyu dediğin senin taraftarın, senin müşterin.