7 Ocak 2009 Çarşamba

İlk yarının ardından...

Belki biraz gec kalmis bir yazi bu ama ancak firsat bulabildik yazmaya, kendimizce de ilk yariyi, oyuncu bazinda degerlendirelim dedik.

1) Volkan Demirel: Ilk yarida herhalde kulaklarini en fazla cinlattigim oyuncuydu. Bu kadar kizmamim en buyuk sebebi her seferinde ayni hatalari tekrarlamasiydi. Yedigi her hatali golden (birbirinin kopyasi gollerdi bunlar!) sonra gazetelerde transfer teklifleri aldigi yonunde (bana gore yalan) haberleri okuduk. Bu ustun pazarlama stratejisinden dolayi menajerini tebrik etmek lazim. Eger bu kadar ciddi teklifler aliyorsa yolu acik olsun ne diyim?!

2) Volkan Babacan: Hacettepe macinda Volkan'in gordugu kirmizi karttan sonra gencler ve sivas maclarinda kaleyi korudu. Bence performansi gayet iyiydi. Ozellikle topu oyuna sokma konusunda rustu ve volkan'a gore kat kat iyi. Umarim kaleyi kapar ve digerleri gibi simarmaz.

3) Gokhan Gonul: Sezona kotu basladi ama her hafta daha iyiye gitti. Takimin en iyilerindendi. Onunde Kazim oynamadigi zaman daha iyi performans gosteriyor. Bana gore her takimda rahatlikla oynayabilir. Bu performansini surdururse, onu elimde tutmamiz cok zor.

4) Onder: Keske Konya macindaki pozisyondan sonra hakeme dogruyu soyleyebilseydi, kimse de basimizin etini yemeseydi. Keske Aragones, bu takimda Edu'yu ve Lugano'yu yedekleyebilecek tek kisinin o oldugunu ilk haftalarda gorebilseydi de hacettepe ve porto maclarindan daha iyi sonuclarla donebilseydik.


5) Carlos: Ilk maclarda kacak guresti, bunu ciplak gozle izledigimiz hacettepe macinda cok net bir sekilde gorduk. rakip takim korner atarken o orta sahadan yeni geri donuyordu(hacettepe macindaki 2. gol Can'dan cok onun hatasiydi), kademe anlayisini kaybetmisti fakat ilerleyen haftalarda gucunun ve motivasyonun artmasiyla beraber daha faydali oldu. Umarim 2. yarida performansi artmaya devam eder.

6) Edu: Inisli cikisli bir grafik cizdi. Olmadigi zaman defans sorun yasiyor, oldugu zaman da bazen inanilmaz hatalar yapiyor, varligi bir sorun yoklugu ayri sorun.

7) Lugano: Gokhan gibi takimin en iyilerindendi. Hirsiyla, mucadelesiyle, golleriyle, faul yaptiktan sonra gozlerini patlatip hakeme bakmasiyla takdirimizi kazandi. Takimin boyle pis isleri yapacak oyuncuya her zaman ihtiyaci var. Mukaveleden sonra performansi degismez umarim.

8) Can: Hacettepe macinda yaptigi hatalardan sonra forma yuzu goremedi bir daha. Sanirim o beklenen sicramayi yapamayacak. Topa girerken hala dengesiz, topu oyuna sokmakta hala beceriksiz.

9) Yasin: Gs macindan sonra verdigi demecle, benim icin bitti. Macta hic oynamamasina ragmen, boyle gereksiz bir demec verme cesaretini gosterebildi yaa, helal olsun?! Oynadigi maclarda da neler yaptigi ortada, onda da hicbir gelisme yok.

10) Kazim: Gecen sene, Zico'ya ona yeterince sure vermiyor diye kiziyorduk. Bize gore ideal sag kanat oyuncusuydu ama kotu yanilmisiz. Yetenegi olmasina ragmen bunu zekayla birlestiremiyor. Birinin ona kanat oyunculugunun sadece sifira inip orta yapmak degil, bos alan buldugunda iceri katetmek oldugunu da anlatmasi lazim. Bir de Fatih Terim yine bize yapacagini yapti, bu adamin bi yerlerini fazla kaldirdi.

11) Ugur Boral: Pimi cekilmis bomba gibi. Oynamadagi zaman takim ileriye gitmekte zorluk yasiyor. Ama ne yapacagi hic belli degil, calim atmaktan anladigi topu ileriye at ve rakipten hizli kosup topa ulas. Bir de sag ayagi ne ise yariyor anlamis degilim, istedigim 30-40 metreye sag ayakla pas atmasi degil, sadece sikistigi zaman illa soldan donmek yerine, sag ayagiyla kisa mesafeye pas atabilmesi.

12) Maldonado: Bu adama hic kizmiyorum, cunku adamin kapasitesi belli, elinden geleni yapmaya calisiyor. Esas kizilmasi gereken onu bu takima layik gorup, transfer edenler!!!

13) Josico: Ekstra bir oyuncu degil, Maldonado'ya gore tek artisi rakibi daha fazla isirmasi ve fizigini kullanabilmesi.


14) Selcuk Sahin: Transfer oldugu sene, PVH'un transferinden daha cok sevinmistim. On libero mevkii icin ideal bir adamdi bana gore ama hicbir zaman Ulusal Takimla mini dunya kupasinda gosterdigi performansi biz de gosteremedi. Bu sene yavas yavas o performansa yaklasiyor. Umarim boyle devam eder. Dikkat etmesi gereken nokta; topla cikarken gereksiz top kayiplari yapmamak cunku kaptirdigi her top kalemizde tehlike demek.

15) Emre: Ezeli rakiplerden futbolcu transferine karsiyim. Emre transferini de hem bu yuzden hem de mensubu oldugu tarikat yuzunden en basindan beri istememistim zaten. Sozlesmesinde de bir mac oynar bir mac oynamaz diye bir madde var herhalde. En iyi oynadigi iki mac denizli ve gencler maclariydi. Emre'yi alkislayan sari-lacivert yureklerden biri olacagimi da zannetmiyorum.

16) Alex: Yaptiklari ve istatistikleri ortada, belki de kulup tarihinin en faydali oyuncusu. Takimin en fazla tartisilan ismi de ayni zamanda. Bence gecen senelere gore bu sene en fazla kostugu ve mucadele ettigi sezon. Siralamadaki yerimizi onun performansi belirleyecek buyuk olcude.

17) Semih: Nobetci golcu sifatini atti artik uzerinden. Onun geri donmesi Guiza'nin da performansini arttiracak. Oyun zekasi en iyi oyunculardan. Umarim sakatligini tam olarak atlatir ve GFB ile olan yakin iliskisinden dolayi baskanin gazabina ugramaz


18) Guiza: Ona ve Emre'ye verilen toplam parayla belki Eto bile transfer edilebilirdi ama baskan boyle uygun gordu. Ucreti disinda kendisi hakkindaki gorusum Tarjeta'nin aksine gayet olumlu. Futbol bilgisi iyi nereye kosacagini nerde topla bulusacagini gayet iyi biliyor ama orta sahadan bekledigi yeterli destegi bir turlu goremiyor. Son vuruslarda bekleneni henuz verebilmis degil bu da moral olarak iyi seviyede olmamasindan kaynaklaniyor. İki mac ust uste golle bulusursa ya da bir maca birden fazla gol atabilirse bunun da ustesinden gelir.

19) Deivid: Ilk yarida eksikligini fazlasiyla hissettik. Yavas oynayan bir takimiz bu yuzden de defanstan topla cikarken orta sahadan birilerinin topu ayaginda tutup diger arkadaslarinin hucuma cikmasina zaman tanimasi gerekiyor. Bunu da takimda en iyi yapan oyuncu Deivid. 2. yarida fuzelerini ve gol sonrasi pompalama sevincini merakla bekliyoruz.

Cok kotu bir ilk yari performansi gostermemize ragmen (ozellikle oynanan futbolun kalitesi acisindan), liderin sadece 2 puan arkasinda olmamiz gayet iyi. 2. yaridan cok fazla bir beklentim yok acikcasi, sampiyonlar ligine kalabilmek bu kadroyla basaridir bence. Bundan daha fazlasi takimin yakalayacagi havaya belli, o da istemekten ve yeterince mucadele etmekten geciyor.

3 yorum:

HoAmca dedi ki...

oldukca yerinde yorumlar olmus, gorunen koyu bir de or-ka yazmıs, ama hala goremeyenler de var maalesef..
yalnız ugur konusunda bir itirazım var bu adamı her mac bi taraflarıma kramplar girerek izlesem de mac sonrası " yahu bir tek ugur cabalıyor " hissine kapılıp utanıyorum. ayrıca bir kac gun once cok guzel bir de demec vermis. nerde oldugunu, ustundeki formayı biliyor. bence fenerbahce'ye yakısan bir kac adamdan biri su kadroda.

analizin eksik oyuncularından birini de ben yazayım:

20. ali bilgin

genelde mac cok kotu giderken tabela kalkıyor ve alex'in ya da kazım'ın yerine bu arkadas giriyor. sahada 11. adam olmaktan baska bir işi yok (evet boyle yararlı bi adamımız daha var adı ilhan). sadece nefes alıyor oyle sonradan girdim az basayım, birazcık kosayım diye dertlenmiyor, bulmus tarzını dalgasına bakıyor istanbul'da.
ali'nin simdiye kadar ki tek faydası deplasmanda denizli'ye attıgı bir goldu. top oyle kafasının onunde asılı kalınca dayanamadı bi savurdu o guzel saclarını. iki ayagını da kullanabilen iki kanatta da oynayabilen bu muthis yetenegin! yıllar sonra hatırlanacak tek basarısı olarak kalır bu gol. ikinci yarı oyuna hic girmemesini umuyorum. sezon sonu olur da bir anadolu takımı onu alıp bir devre sabredelim derse onlar icin de ayrıca uzulurum. direk bank asya ligine lutfen.

Diego dedi ki...

bank asya kotu lig mi ki? reklamlari bile guzel

HoAmca dedi ki...

seneye sponsoru degisir, turkiye finans alır o zaman gorursun reklamı.