16 Ocak 2009 Cuma

4>9...

Dun gece kafami toparlayip yazamadim, gerci klavyedeki tuslari secebiliyor olsam yazmayi denerdim :) , neyse gazetelerin Anadolu baskilari gibi olsun bu seferlik.

Bas donduren bir mac oldu, tabi bunda maci Beer Station'da izleme karari vermemizin de etkisi buyuktu. Mirsad'in da sakatligi nedeniyle forma giyemedigi macta ortaya koyulan mucadele keyif vericiydi. Torbalar belirlenirken degisen formattan haberim(iz) olmadigindan 4. periyotun son 5 dakikasini mac uzatmaya gitsin diye dua etmekle gecirdim, hatta ayni sebepten son 40 saniyede olanlari idrak etmekte de baya bir gucluk yasadim :) Uzatma dakikalarinda ise farkin 9 sayiya ciktigi kisa zaman surecinde -sonradan gereksiz oldugunu ogrendigim- bir heyecan firtinasi yasandi ki bu saniyelerde de Sani'nin 3'lukleri bizi ruyadan uyandirdi. Macin baslarina Omer Onan'in, uzatma dakikalarina Mrsa'nin, maca ise Oguz Savas'in performanslari damga vurdu.

Bu macla birlikte Euroleague gruplarinda puan durumlari asagidaki gibi olustu, gecen sene gruplarda aldiklari derecelere gore torbalara dagilan takimlar, bu sene degisen statu ile birlikte galibiyet ve maglubiyet sayilarina gore torbalarda yerlerini aldilar. Yani dunku macta +9'luk bir galibiyet degil cok daha fazlasi gerekiyordu ust torbada yeralabilmek icin, zaten bu da mac berabere giderken son hucumu sayiya cevirmek icin verdigimiz mucadeleyi acikliyor, zira macin farkli kaybedilmesi halinde alt torbaya dusme ihtimali belirecekti takimimiz icin.

Puan durumuna gore ise belirlenen torbalar su sekilde;

1. Torba :
Unicaja Malaga (İspanya)
AXA Barcelona (İspanya)
TAU Ceramica (İspanya)
CSKA Moskova (Rusya)

2. Torba
Olimpiakos (Yunanistan)
Montepaschi Siena (İtalya)
Lottomatica Roma (İtalya)
Real Madrid (İspanya)

3. Torba
Maccabi Tel Aviv (İsrail)
Panathinaikos (Yunanistan)
Fenerbahçe Ülker (Türkiye)
Armani Jeans Milano (İtalya)

4. Torba
Cibona Zagreb (Hırvatistan)
Prokom Trefl (Polonya)
Alba Berlin (Almanya )
Partizan (Sırbistan)

19 Ocak Pazartesi gunu Barcelona'da yapilacak kura cekimi ile belli olacak 2.tur gruplari. Gruplarda ayni ulkeden 2 takim ve ayni gruplardan gelen takimlar birarada yer alamayacaklar.

Benim kisisel tercihim Malaga, Siena ve Prokom'la ayni gruba dusmek, 1.torbadan Barca, Cska; 2.torbadan Olimpiakos, 4.torbadan ise Partizan cekilmemesi gerekenler...

Bu arada Euroleague'in resmi sitesi euroleague.net'te gecenin savunmasi Fenerbahce'den(ustuste 2 kere top blokladigimiz) , gecenin asisti de Oguz Savas'in Semih'e sirti donuk olarak verdigi pas...27 sayi-9 ribaund ile Euroleague'de kariyer rekoru kiran Oguz Savas ise 10.haftanin oyuncusu...

4 yorum:

HoAmca dedi ki...

son dakikalarda maalesef ne spiker ne cetin yılmaz bir bilgi vermediler, yani bu ne lan noluyo burda diyerek biirdik macı.
yahu niye topu atmaya calısıyoruz, hadi biz attık onlar niya atıyor.. aklıma geldi aslında soyledim pedere "ya kural degisti galiba" ,degismis netekim.. adam gibi spiker bulun kardesim. bana gore nba in bile ustunde basketbol oynanıyor avrupa'da
2 yurolig macı izlesem nba deki maclar commodore64 un one on one oyununa benziyor. adam gibi haftalık program, adam gibi analizler yapın sayın yayıncı kurulus. biz de mi carsılı olalım decoderleri iade edelim.

HoAmca dedi ki...

sunu da ekleyeyim 2. torbadan gelecek takım kaderimizi belirleyecek , bir olimpiakos gelmesin temennisi de benden olsun, 1. torbadan tau da gelirse klasik bir 1. de olabilir 4. de grubu olusur ki tadından yenmez.

Alkolik dedi ki...

gordon gricek olmadan top16da hic bi alt yiyemeyiz..

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Anladigim kadariyla en az 1 ay daha yok Gricek...Bu takim Gricek olmadan buralara kadar geldi, iyi bir kurayla Top8 yapilabilir...Yalniz Top 8 olursa Gricek'in olmasi sart takimda...