23 Aralık 2008 Salı

Gezi Yazıları - Prag

Gezdik gördük. Zira gezmek gormek lazim dunyayi. Evliya Çelebi boşuna gezmemiş o kadar memleketi. Vardır illaki bir bildiği. Yok idi ise de gezip görüp öğrenmiştir.
Prag da, korunmus tarihi dokusuyla görülmeye değer bir şehir.Tavsiye edilir.


Prag Kalesi, kale içindeki St. Vitus Katedrali, Charles Köprüsü, şehrin ortasından geçen Vltava Nehri, Ulusal Tiyatro Binası, Eski Şehir Meydanı, şehre 2 saat uzaklıkta bulunan ve kaplıcalarıyla ünlü Karlovy Vary (ki burdaki suların kendileri için çok şifalı olduğunu düşünen ve ellerinde kupalar, sürekli sıcak su içen rusların istilasına uğramıştır), Astronomik Saat Kulesi, Vaclavske Namesti Bulvarı...



Franz Kafka Müzesi yakınlarında daracık sokaktan size yeşil ışık yanmadan girilemeyen cafesi, karnımızı tam olarak doyurabildiğimiz yegane mekan olan Safir Lübnan Restoranı, ve hernekadar gidip göremesek de AXA Arena (Letna Stadium) of AC Sparta Prague ve Stadium Eden of SK Slavia Prague, ilk etapta Prag'da gezilip görülesi mekanlardandır (atladığım varsa başkan tamamlayacaktır). :)


Ama bu yazıyı yazmamdaki asıl sebep yukarda gördüğünüz bu trafik tabelası. Aşağıdaki boş sokakları, kısa bir süre içinde olsa bomboş görünen metro duraklarını ve bu tabelayı görür görmez "ne güzel top oynanır burda" dedim kendi kendime. "Top oynanabilir" işareti olarak yorumladık bu tabelayı ve bütün gezi boyunca güldük gördüğümüz heryerde. Acaba diyorum Çiğdem Arena yerine bir pazartesi de bu sokakların birinde mi oynasak? :)

Hazır taştan kaleler de var :)

2 yorum:

Alkolik dedi ki...

prag tam deplase olunacak yer aslında...takılırdık romantik romantik...hem kiev kadar sogukda olmaz...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

simdi prag'da olmak vardi anasini satayim... :)