7 Aralık 2008 Pazar

Bayram Oncesi...

Cuma gunu futbol takiminin galibiyetiyle basladi haftasonu, ilk yarisi oldukca zevksiz gecen mucadele de bizim takimin isteksizligine, Denizli Teknik Direktoru Umit Kayihan'in gecen son 3 haftadan cikarttigi dersler de eklenince pozisyonsuz bir ilk yari izledik. 2.yarinin basinda yedek kulubesinde oturanlardan hangileri oyunun gidisatini degistirebilir diye baktigimizda gorusler ortakti...Deivid ve Emre...Aragones beklenen degisiklikleri yaparken dakikalar 58'i gosteriyordu gostermesine ama degisiklikler bir turlu gerceklesmiyordu. 4.hakemin oyundan cikan Vederson'un yerine Deivid'i alma israrina futbolcularimizin itirazi takimimizi olasi bir hukmen maglubiyetten kurtariyordu.Bu degisikliklerden sadece 2 dakika sonra Emre sol ayaginin disiyla mukemmel bir gol atip takimi one geciriyor ve biraz olsun rahatlamamizi sagliyordu. Macin en ilginc pozisyonunda ise bu sefer Deivid sahnedeydi, 30-35 metrelik bir mesafeden vurdugu fuzesi kalenin neredeyse 1 metre icinden cikiyor fakat Guiza'nin kaleciyle karsi karsiya kaldigi ve ofsayt olmayan pozisyonda ofsayt bayragini kaldiran yardimci hakemin azizligine ugrayarak gol degeri kazanmiyordu.Mac geneline baktigimizda Selcuk'un yukselen formu devam etmesi olumlu, Kazim 90 dakika boyunca oyunda kalmasina ragmen yoklari oynamasi ise takimimiz adina olumsuz yonlerdi. Ilk deplasman galibiyetini aldigimiz Kocaeli macinda oldugu gibi bu macta da bayrak forma galip geliyor ve deplasmandaki galibiyet sayimizi 2'ye cikararak mac fazlasiyla da olsa en dis kulvardan gelen Fenerbahce puan tablosunda 2. siraya oturuyordu.

Haftanin bir diger galibiyetini alan Bayan basketbolcularimiz ilk 2 ceyreginde zorlandiklari macta ligin onemli takimlarindan Ceyhan Belediye'yi yenerken; basta Esmeral olmak uzere, Ajavon, Tammy ve Nevriye etkili oyunlariyla galibiyette onemli rol oynadilar. Bu macin bir onemli noktasi da sezon basindan beri sakatligindan dolayi forma sansi bulamayan Birsel'in formasina kavusmasiydi.

Haftasonunun en buyuk surprizine ise Efes Pilsen'in 2.takimi Darussafaka CT karsisinda Erkek Basketbolcularimiz imza attilar. Haftalar ilerledikce rotasyonumuz rahatlayacagina sakat vermeye devam ediyoruz, bu macta da Smith sakatligi nedeniyle oynamadi. Eve geldigimde mac daha yeni baslamisti ve skorboardda 4-16'lik ustunlugumuz vardi, DSCT gecen hafta en onemli oyuncularindan oyun kurucu pozisyonunda oynayan Hammonds'u Efes Pilsen'e vermisti ve bu sebepten ciddi bir organizasyon sikintisi yasayacaklarini tahin ediyordum. Muhtemelen de ben macin basina oturana kadar -skordan anladigim kadariyla- bunu yasamislardi. Bu dakikadan sonra aradaki fark once yavas yavas eridi daha sonrasinda 2.periyotta DSCT farki kapatip one gecmeyi basardi. Ilginctir ki mac boyu organizasyon sikintisi yasayan taraf tahminlerimin aksine DSCT degil Fenerbahce oldu. Iceriye inmeyen toplar, 24 saniye boyunca disarida top cevirip atilan sallama 3'lukler...Bu takimin iyi bir guarda ihtiyaci oldugu cok acik, sezon basinda Green'e karsi on yargiliydim, savunma eslesmelerinde sorun yasayacagimizi dusunuyordum ancak gordugum kadariyla sorun cok daha buyuk. Green'i yedeklemesini bekledigimiz Hakan Demirel ise tam anlamiyla bitik, daha fazla israr etmeden kendisiyle vedalasmak gerekiyor. Fenerbahce'de oldugu sure icerisinde bir arpa boyu mesafe kat etmis degil, hadi gecen sene Solomon vardi 40 dakika oynuyordu forma sansi bulamiyordun, bu sene o bahanesi de yok.Herseye ragmen son 50 saniyesine 5 sayi geride girdigimiz maci son hucumla uzatmaya goturme sansi yakalamistik ancak Damir'in 3lugu cemberden dondu ve bu sezon ligdeki 3.maglubiyetimizi aldik.DSCT'da Soner Senturk attigi 22 sayiyla macin tartismasiz yildiziydi. Turk Telekom'un Aliaga'ya kendi evinde kaybettigi bir haftada alinan bu maglubiyet hic de iyi olmadi, diger taraftan bu sezon Ayhan Sahenk'te oynadigimiz 2. maci da kaybettik 3. mac ise Galatasaray'la, umarim bu sanssizligi Galatasaray maciyla kirariz.

Voleybolda ise Bayan takimimiz Izmir deplasmaninda DYO Karsiyaka karsisinda varlik gosteremezken, Erkek takimimiz Burhan Felek'te oynadigi Tokat Plevne Belediye'si macindan galip ayrilmasini bildi.

Bu hafta takimlarimizin oynadigi maclarin skorlari ise soyle:

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 1
Fenerbahce: 97 - Ceyhan Belediye: 83
Fenerbahce: 3 - Tokat Plevne Belediye: 0
Darussafaka CT: 78 - Fenerbahce: 75
DYO Karsiyaka: 3 - Fenerbahce: 0

Hiç yorum yok: