15 Aralık 2008 Pazartesi

Yara sardik...

Haftaici avrupa kupalarinda erkek takimlarinin aldigi maglubiyetlerden sonra olayli Galatasaray-Fenerbahce erkek voleybol musabakasini saymazsak ilac gibi bir haftasonu oldu diyebiliriz. Cumartesi gunu erkek basketbolcularin rahat galibiyetiyle baslayan maraton pazar aksami futbol takiminin aldigi yine rahat bir galibiyetle son buldu.

Futbol takimimiz Antalyaspor karsilasmasiyla birlikte bu sezon ilk defa 3 mac ustuste galip gelirken galibiyette sezon basindan beri takimin en iyilerinden biri olan Lugano'nun payi buyuktu. Haftaici Kiev macindaki ruhsuz oyunu gordukten sonra Antalyaspor karsisindaki performans sasirtici denebilecek duzeydeydi. Denizlispor macinda verilmeyen golden sonra bu hafta da Guiza'nin %100'luk penaltisi es gecildi, burada isin ilginci macin orta hakeminin yardimcisinin "Penalti abi..." seklindeki uyarilarina kulak asmayarak oyunu devam ettirmesiydi. Hatali kararlar bununla da sinirli kalmadi, Volkan Aslan'in pozisyonunda dogrudan kirmizi kart atlanirken, 2.yarida Antalyaspor'un ofsayt gerekcesiyle gol degeri kazanmayan pozisyonunda da bu sefer yardimcinin hatali bayragi vardi. Guiza geldiginden beri en iyi topunu oynarken, kaptan Alex'i ise uzun zamandan beri bu denli etkisiz gormemistim. Sonuc olarak lider Trabzon'un Bursaspor karsisinda sahadan puansiz ayrilmasiyla zirveye biraz daha yaklasmis olduk, boylesine kotu basladigimiz ligde 15.hafta sonrasinda bu konuma gelebilmek onemli, simdi yapilmasi gereken Lugano ve Edu'dan yoksun cikacagimiz Konya deplasmanindan oyle ya da boyle 3 puanla donerek, ara transferde takima gereken takviyeleri yapmak.

Amator branslarda erkek basketcilerin ozellikle 3.periyottaki etkili oyunu, erkek voleybolcularimizin setlerde 0-2 ondeyken Galatasaray taraftarlarinin baslattigi olaylar sonrasi verilen aradan sonra maci 3-2 kaybetmesi, erkek macinin gerginliginin ertesi gunku bayan voleybol macina da yansimasi, bayan basketbol takiminda Esmeral ve Avajon'un yuksek performanslarinin devam etmesi bu hafta dikkat ceken gelismelerdi.

Bu hafta takimlarimizin oynadigi maclarin skorlari ise soyle:

Fenerbahce: 2 - Antalyaspor: 0
Fenerbahce: 100 - Antalya BSB: 62
Fenerbahce: 3 - Galatasaray: 1
Tarsus Belediye: 73 - Fenerbahce: 79
Galatasaray: 3 - Fenerbahce: 2

Hiç yorum yok: