16 Aralık 2008 Salı

Marques Green Vs. Ricky Rubio

Yarin aksam Euroleague'de Top16 yolunda cok onemli bir maca cikacak erkek basketbol takimimiz. Rakip Ispanyol temsilcisi DKV Joventut 4 galibiyet 3 maglubiyet ile grupta 1 sira uzerimizde bulunuyor. A, B ve D gruplarinda Top16'yi garantileyen takimlar yavas yavas belli olmasina ragmen bizim bulundugumuz C grubu tam bir cadi kazani. Grupta son sirada bulunan Union Olimpija haricindeki diger takimlar ya 1 galibiyet farkla ya da averajla siralamadaki yerlerini almis durumdalar.
Ispanya'da oynanan ilk maci zor da olsa kazanmayi bilmistik, mac bitiminde DKV kocu Alonso ile Tanjevic arasinda gerginlik yasanmis ve Kurt Hoca, genc Sito Alonso'ya inceden bir ayar vermisti. Ilk maca cok onemli 2 oyuncusundan yoksun cikan DKV'de, o 2 oyuncudan biri olan ve bircok otorite tarafindan Avrupa basketbolunun Drazen Petrovic'ten sonra yetististirdigi en yetenekli guard olarak gosterilen 1990 dogumlu muthis yetenek Ricky Rubio yarinki macta forma giyebilecek. Sakatliktan yeni cikan ve gecen haftaici Lottomatica karsisinda sahada cok fazla sure almayan Rubio DKV acisindan hucumda oldugu kadar uzun kollari ve guclu sezgileriyle savunmada da oldukca etkili bir isim. Genc yasina ragmen oyun gorusu ve liderlik ozellikleriyle de on plana cikan Rubio'nun gelistirmesi gereken yonu olarak ise dis sutlari gosteriliyor.
Fenerbahce tarafinda ise cok fazla sure alamayan Hakan Demirel'in de Erdemir'e kiralanmasiyla zaten dar olan guard rotasyonunun sadece Marques Green ve Emir Preldzic'e kaldigini soyleyebiliriz. Yapilan aciklamalardan anladigim kadariyla da suan icin bu bolgeye herhangi bir takviye dusunulmuyor. Bu noktada gecen sene Air Avellino'da yakaladigi istikrardan uzak gorunen Green'in performansi daha da onem kazaniyor. Simdiye kadar izledigimiz 2-3 mac disinda hucumda sorumluluk almaktan kacinan bir goruntu sergileyen Green'in artik hucumda yalnizca kendinden beklenildigi uzere asist anlaminda degil skor anlaminda da daha etkili performans sergilemesini, savunmada ise yapacagi baskili savunma ve pas aralariyla boy dezavantajindan dogan sut savunmasini telafi etmesini umuyorum.

Yarinki macta eger sakatligini tamamen atlatmis bir Rubio olacaksa karsimizda Green'i test etmemiz acisindan en onemli sinavin bu mac oldugunu dusunuyorum. Boylesine onemli maclarda guard mevkiinde ezilmemek elzemdir, buyuklerin de dedigi gibi "her takim guardi kadar konusur" :)

P.S. Hazir Hakan'a da yol vermisken Moskova'dan bir onceki posttaki CP23'u mu cagirsak acaba erkek takimi falan dinlemez catir catir oynar, asistini de yapar sayisini da atar.

Hiç yorum yok: