15 Aralık 2008 Pazartesi

Alexis'in Ardindan...

Yunanistan'da 15 yasindaki Alexis'in polis tarafindan vurularak oldurulmesinden sonra baslayan olaylar halen devam ediyor, ulkenin dortbir yanindaki olaylara Almanya ve Italya'dakiler de eklendi...Yukarida ise Panathinaikos'lu taraftarlarin Alexis icin hazirladigi pankart..."Adalet yoksa baris da yok" diye haykiriyor tribunler...

Bizde gozaltinda iskenceyle oldurulen Engin Ceber, komsuda polis kursunuyla oldurulen daha cocuk yastaki Alexis...Ege'nin iki yakasi...Bir tarafta tepkisizlestirilmis bir toplum, diger tarafta ise polise ve egemen guclere karsi muthis bir isyan...Eylem sebeplerini kagida doken Yunanli ogrenciler Nazim'in dizelerini kullaniyor " sen yanmazsan ben yanmazsam biz yanmazsak nasil cikar karanliklar aydinliga" derken...Sonra donup ulkeme bakiyorum; Galatasaray maci sonrasinda tribunu bosaltmak icin uzerimize kosar adim tam techizat gelen, "Santos'a Ozgurluk" yuruyusu duzenleyen ve basin bildirisi okurken mesale yaktiklarindan dolayi Fenerbahceli kardeslerimizi gozaltina alan, neredeyse her toplumsal olayda elleri bellerine giden polisler geliyor aklima...Acaba kaci biliyor Nazim'i...

Alexis'in cenazesinden;

unuttunuz
bizi desteklemenizi bekliyorduk,
bir defa da olsa sizin bizi gururlandırmanızı bekliyorduk
boşuna
yalancı hayat yaşıyorsunuz,
boynunuzu eğdiniz, donunuzu indirdiniz

ve öleceğiniz günü bekliyorsunuz
hayaliniz yok,
sevdalanmıyorsunuz,
yaratmıyorsunuz,
yalnız satıp alıyorsunuz.
her yerde maddiyat
sevgi hiçbir yerde

hiçbiryerde gerçek
ana babalar nerede?
sanatçılar nerede?
neden dışarı çıkıp bizi korumuyorlar?
bizi öldürüyorlar
yardım edin


...çocuklar...

2 yorum:

HoAmca dedi ki...

bayram tatilinde istanbuldaydım, sıcagı sıcagına polise kimlik soran 2 taze fırından cıkmıs vatandasa rastladık, birini goremedik haberi geldi sislide karakola almıslar avukatı olan kuzenim gitti cıkardı. Diger olay oturdugumuz meyhaneye gelen polislerin kimlik sorması esnasında arka masada gerceklesti genc bir cocuk ben de sizin kimliginizi gorsem babında bir gonderme yaptı, cidden sormadı bile saka yaptı yani. tas catlasa 20 yasındaki polislerden biri ulan ben senin diye basladı.

şikenin rengi nasıl heryerde aynıysa iskencenin, yozlasmanın, rusvetin uniforması da aynı.. komsunun isyancılarına selam ederim darısı basımıza..

Alkolik dedi ki...

genellemek ne kadar dogru olur bilemiyorum...ama polisten nefret ediyorum...bi kere kendilerine "koş koş" dedim...bin kere daha olsa derim..