26 Eylül 2009 Cumartesi

Antalyaspor 1 - Fenerbahçe 2

Sanırım maç öncesi Eymir'de aldığım temiz hava beni fazlasıyla rahatlatmış ki ne sahadaki temposuz ve kötü oyun ne de Daum'un bu kötü oyuna müdahale etmeyişi çok rahatsız etmedi beni. Her ne kadar maç 1-1 devam etse de bir şekilde 2.golü atıp maçı kazanacağımızı düşünüyordum, öyle de oldu.

İlk goller, asist ve son vuruş açısından güzel. Bizim goller de ise Alex'in hakkını sonuna kadar teslim etmek gerek. Hatta Güiza'nın karşı karşıya kaçırdığı maçın en net 2 pozisyonundaki ara paslarının da hakkını vermek lazım.

Maça genel olarak baktığımızda bence ortada bir maçtı ve iki tarafa da dönebilir veya berabere de bitebilirdi. Antalya açık oynadı, bu da bizim geçen haftalara göre biraz daha fazla pozisyon bulmamızı sağladı. Hatta son dakikalarda buldukları pozisyonlarla kazanabileceklerini bile düşünerek inanılmaz bir şekilde kendi ceza sahalarında tek bir oyuncu bile bırakmadılar.

Santos sakatlanmasa bile değiştirilmesi gerekiyordu zira adeta yürüyordu sahada. Ama rotasyonda bu kadar gecikirsen kenardan gelen oyuncudan da verim alman imkansızlaşır, ki bence Uğur 2.yarı hiçbirşey yapmadı. Sadece Uğur değil giren yedekler bugüne kadar pek etkili olamadı sezon başından beri. İkinci değişiklik ise tamamen saçmalık bence. Takımın o dakikadan sonra doldur boşalt oynamasına çanak tuttu adeta. Mehmet'in sağ beke geçmesi takımın organize ileri çıkmasını engelledi. Zira ilk yarı Mehmet ileri dik toplarla takımın pozisyona girmesinde ve karşı sahada daha çok kalmasını sağladı. Ayrıca Kazım'ın da 2. yarı hiç görünmemesiyle oyuna sonradan giren Semih dahil kimin nerde oynadığı belli değildi. Kenarda başka defans oyuncumuz yokmu da sen takımın ofansif önliberosunu sağ bek yapıp takımı baltalıyorsun? Bıktım Daum'un bu takıntılarından. Al bir tane de son dakika, Güiza'yı çıkar Selçuk'u al. Güiza'yı daha önce değiştirsen Semih'le, Semih o 2 karşı karşıyayı atardı. Bence Gökhan'ın yerine Önder, Kazım veya Güiza'nın yerine de Semih alınabilirdi.

Bakalım Kazım'ın cezalı olduğu (çok şükür) önümüzdeki maçta Daum kimi oynatacak yerine ve nasıl bir kadro çıkaracak.

Maçta sonra Aykut Kocaman konuştu dobra dobra, güzel güzel, efendice, delikanlıca. Sanırım bizim nesil O'ndan iyisini göremeyecek, komple bir sporcu ve insan olarak.
Kesinlikle yapalım şu pankart işini; "Aşkımız KOCAMAN"

6 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

semih, guiza'nin girdigi karsi karsiya 2 pozisyona giremeyebilirdi o yuzden o degerlendirmeye pek katilmiyorum...

direkten donen 3 topa, guizanin kacirdigi pozisyonlara ragmen yine keyif vermedi takim...

pankart ve stencil icin bugun sprey boya aldim, uygun olunan zamanda pankarti hazirlayabiliriz...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

bu arada kac haftadir soyluyorum da yazma firsatim olmadi...7 haftaya baktigimda en faydali adam cristian...bence bugun de macin adamiydi...

haftaya namaglup gencler ile kadikoydeyiz, kazim'in olmamasi iyi oldu 2 hafta onceki tepkilerden sonra hatta kazim-guiza deplasmanlarda ozer-semih de kadikoy'de forma giysin mumkunse...

Adsız dedi ki...

senin bu kazım takıntını anlayamadım. Futbol bilginden de gerçekten şüphe ediyorum. Maraton ve numaralı tribün, bu kulübün taraftarı olma şevkini öldürdü bitirdi. Sen kendi oyuncuna ki yıllarca senin takımında oynayabilecek, gerçekten yetenekli bir oyuncuya o. çocuğu diye yazıyorsun, 1 hafta sonra çok da iyi şeyler yaptığı bir maçtan sonra, iyi oynadı deme basiretini bile gösteremiyorsun... Sonra Aykut Kocaman'dan bahsediyorsun. Sen onun adını bile ağzına almayı hak etmiyorsun.

HoAmca dedi ki...

cristian 82. dakikaya kadar hic bir sey yapmadı, tıpkı geride kalan 6 mactaki gibi, bu kadar pasif, oyuna katılmayan, top tasımayan , rakibe hamle yapmayan bir adam selcuk'u nasıl keser anlayamıyorum. teknigi var, fizigi yerinde azcık etliye sutluye karısmalı artık.
mac yine 90 dakika temasadan ziyade eziyet gibiydi. son dakika yine günü kurtardık. gecen hafta ibb karsısındaki takımı izlerken bu takımı seyretme bedeli olarak taraftarın uste 55 tl alması gerektigini hissetmistim. bu macta 55 tl olmasa da tv basında bi bira ısmarlanmasını hakettik sanırım.
alex'e artık soylenecek bir sey yok, hele 3 - 5 alex eden ricardinho, delgado, lincoln gibi adamları hatırladıkca.

Diego dedi ki...

@tarjeta
güiza nın yaptığı iki kosuda imkansız degil, semih de yapabilirdi bence.

@adsız
efendi olmadıktan sonra istedigi kdr genc olsun yetenekli olsun tuttugum takimin formasını giysin umrumda degil once efendi olsun tassagımı yesin sonra biz onu alkıslarız da basımızın tacı da yaparız. serhat akın ı da ilk yıllarında yapılan her faulden sonra abartılı gosteriler yapıyor diye eleştirdik sonra anladı gereksiz oldugunu bıraktı inonu de pesinden kostuk kendisinin. kazımda birgun adam olursa onunda peşinden kosariz. ama su haliyle kendisini beenmiyor ve yaptıklarını tasvip etmiyorum. oynadigi oyuna gelince takimdaki diger 11 kişiden farksızdı vasatı gecemedi. ne diye bahsedeyim ki. attigi gollere gore degerlendirseydik oyuncuları semih ten de bahsederdik.

belki dedigin gibi futbol bilgim yetersizdir ve hatta aykut kocaman ın adını da agzıma almayı haketmiyorumdur ama hele sen kendi adını bagısla da senin adını agzıma alayım o zaman, sana hitap ederken.

maratonla ilgili yorumuna ise cevap vermeyecegim zira maratonun ortasında yıllarını gecirmis "amcalar" var araızda. gerek gorurlerse onlar birsey soylerler maraton ve numarali yorumuna.

not: maclardan sonra yazdıgım bu degerlendirmelere teknik analiz denmez. izledigimi gordugumu yazıyorum sadece kendi penceremden, biraz teknik biraz duygusal belki de, sadece icimden geldigi gibi. basının yada baskalarının kazım iyi oynadı sisirmesini dinleyip de kazım iyi oynadı demiyorum.

S.erdem dedi ki...

Futbol, sevgi ve Aşk dır Lütfen Adsız ,isimsiz Arkadaşım :) :) Öpüyorum seni,,