13 Eylül 2009 Pazar

Seba'yı özlemek...

Çocukken tanıdım kendisini, daha hiç bir takım gönlümüzde yer etmemişken, "Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın" diyen bir adam, babacan, beyefendi, saygılı ve sevgili, "fitbolcularımız" diye seslenirdi, yani benim BJK'ye aşık olmamın yegane nedeni bu adamdır. Ne söylemek gerekiyor bilmiyorum, hiç bir şey eskisi gibi değil, özlüyorum bu adamı...Ekşisözlükten bir Seba anısıyla noktalayalım yaziyi;

"akaretler'de yapılan kulüp binasına bir türlü alışamadığından olsa gerek, her zaman binaların hemen yakınında bulunan, otomobil parçaları satan dükkandaki arkadaşının yanında çay içerken görürdük sabahları;
-"günaydın başkanım" selamımıza
-"günaydın çocuklar, derslerinizde muvaffakiyetler" diyerek karşılık verir sabahlarımıza neşe katardı.
beşiktaşlı olmanın ne demek olduğunu anlayamayan ya da inatla anlamak istemeyenlere, onun tarzını, tavrını, mütevazılığını, anlayışını, tekrar tekrar hatırlamaya çalışmalarını tavsiye ederim.
fitbolcuların da kendilerini beşiktaş'a yakışır bir hale çekmelerini temenni ederim ki, yeniden gönül rahatlığıyla fitbolcularımız diyebilsin süleyman seba.

edit: anlattığım olayda yanımda bulunan ve süleyman seba'ya başkanım diye hitap eden diğer arkadaşlarım koyu fenerbahçelidir. seba klüpler üstü bir insan aynı zamanda."

1 yorum:

Diego dedi ki...

malesef gerçekten cok azaldı seba gibi adamlar. simdiki yoneticiler ucundan kosesinden eskilerdeki boyle efendi adamları ornek alsalar bari diyecegim ama onlar bunları coktan unutmus gibiler.
aslında bu durum futbolcusundan yoneticisine teknik heyetinden tribunlerine kadar az cok boyle simdilerde.
direnmeye calişanları tenzih edelim