24 Şubat 2009 Salı

Topçuluk - Futbolculuk


Rıdvan Dilmen ve Fuat Akdag'ın Not Defteri'ni takip edenler bilir. Ozellikle Acun'un katıldıgı program dahil hep bir halı saha muhabbeti doner, anlatır Rıdvan.. Oguz Cetin , Metin Tekin, Fatih Terim ve Rıdvan.. takım bu. Gırgır şamata değil hırs yaparmıs bu arkadaslar. Karşıda kim var bilmiyorum ama oyle yenilmez bir armada da değilmiş bu arkadaşlar. Yurdumun gencecik topcularını 19 mayıs arkasında izledikten ve de akranımız olan bazı arkadasların ikinci , üçüncü ve hatta amator liglerde nasıl süründüklerini gordukten sonra , yurdumda oynanan futbolu da hesaba katarsak bu topculuk isi biraz sans ve de tercih meselesi galiba (Rıdvan ve muadillerini elbette tenzih ediyorum). Yıllar önce tam önümde Erol Bulut 5 metreden inen bir topu sol ayağı ile önüne alamadığında düşünmüştüm futbolcu olabilir miydim diye ? Bu blogun da ev sahiplerinden diego'nun bir Ceyhun, or-ka' nın bir Tayfun Korkut, amarilla'nın bir Serhat Akın, owner'in bir Hogh, alkolik'in tabi ki Barthez ve tosun'un da bir B.Savas-B.Şenol olmaması için bir neden yokmuş ( e blogu takip eden başkaları da var diye mutevazi davranıyorum). En basit hesapla gunde iki idmandan 10 yaşından bu yana haftada 28 halı saha macı yapacaksın, sonra arkana yaslanıp kendini seyret. Ya da diger bir basit hesapla derslerle sınavlarla, sonrasında işle güçle ve de tribunle - deplasmanla gecen zamanlarının hepsinde futbol oynadıgını ve kendini gelistirmeye calıstıgını dusun.. Sonra da söyle şimdilerde mumla aradığımız Ali Güneş kadar oynayamacak olanımız var mı?

İnanmadınız mı , pazartesileri bekleriz...

12 yorum:

or-ka dedi ki...

ilk önce iltifatların için teşekkürler ho amca. 2. olarak ise bu grubun önünde 2 seçenek vardı, yaa okuyacaktık ya da top peşinde koşacaktık. biz ilk seçeneği seçtik fakat eğer içimizden biri futbolcu olabilseydi maçtan sonra çok güzel demeçler verirdi ona eminim; hayata ve futbola diar:)

Diego dedi ki...

olurmuyduk olabilirmiydik bilmiyorum ama bu işi tutkuyla keyifle ve hırsla yapacağımıza eminim.kaptan tsubasa yı izleyenler bilir her mac "gol yemicem", "calim yemicem", "seni gecicem", "gol aticam" gibi karsılıklı ve ic konusmalar var. tutkuyla hırsla keyifle oynanan bir oyun var.ben izlerken heyecanlanıyorum.
ama yurdumun insanı, futbol anlayısı, sistemi cogunlukla boyle degil.genc yasta kazanılmaya baslayan paralar ve bunun getirdigi rahatlıkla belkide biraz da futbolun bireysel bir oyundan cok bir takim oyunu olusuyla torpulenen hevesler, yitip giden inanclar var.zamanın birinde umit ozat "FB li futbolcunun kotu oynamaya hakkı vardır ama mucadele etmemeye hakkı yoktur" seklinde bir demec vermiş ve taraftarın gonlunu kazanmıstı.yaptı yapamadi o ayrı ama artık boyle dusunenler bile kalmadı sanırım.
bir de soylediklerini dusununce, her hafta her gun antreman vs., neden olmasin dedim. ama oyle bir hayatin, sistemin icindeyken simdiki gibi olup da or-ka nın emin oldugu gibi mactan sonra guzel demecler verebilirmiydik yoksa bizde duzene ayak uydurup klişe laflarmı ederdik mactan sonra bilemedim.
dirk kuty ın 4-4-2 de ki bi roportajında dedigi sey, cok yetenekli olmadıgı ve sadece calişarak isteyerek inanarak bugunlere geldigi (ki bende universiteyi kazanmak ve bitirmek konusunda benzer seyi soylerim kendime) ve seninde zamanında dedigin dogustan bu yetenege sahip olup ustune bir tek tas koymayanlar var, sergen yalcın gibi. normal olup cok calişmak, yetenekli/zeki olup hicbirsey yapmamak.ilkini tercih ederim.

Alkolik dedi ki...

5 satir felsefe yapiyon ama bi baraj kurmaya izin vermiyon..nası olcak bu is:)))

Diego dedi ki...

sen de gol atmamiza izin vermiyosun ne yapalim :)
bir de ya cok yogunsun bu aralar ya da cok dalgin!?

Tarjeta Amarilla dedi ki...

o degil de yillar yili halisahada oynadigim top Serhat Akin'a benzetildi, kendimden suphe ediyorum artik :)

HoAmca dedi ki...

dedim ya mutevazi davrandım:) ama mutevaziligim diego icindi o ceyhunun cok ustunde bi topcu olurdu:) , liderlik vasfı hep eksik kaldı ama lafı hep dinlense de winner olmadı hic

saatlerce tsubasa gibi ozel vuruslar calısırdı asfalt zeminlerde
tribun kariyeri biraz gec basladı ama top denince akla gelen ilk isimdi
bakmayın simdiki haline

ama konu amarilla ise serhat akındır hocam her golun ardından o hırsı ben baskasında gormedim. ben özgün bir benzetme yaptıgımı sanmıstım orası baska:)

Diego dedi ki...

serhan akin in nesini begenmiyorsun? simdi mumla arimiyoruz kendisini? inonu de bizi sevindiren kendisi degilmiydi? o hirsi baska hangi futbolcu gosterdi takimda? degisim ve gelisim de kaydetmisti.

kendi adima, en azindan ariel'e terbiyesizlik yapmazdim onu biliyorum :)
ama bu "saatlerce ozel vurus calisirdi asfal zeminlerde" yi pek hatirlayamadim amca!?

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Kornerden gol vurusu calistigini kendin soylemedin mi, en ozel vurus o daha ne olsun... :)

Yok zaten Serhat Akin konusunda saka yapiyorum ben de, severim kendisini, az costurmamistir bizi tribunlerde :)

HoAmca dedi ki...

su okul sonrası kalıp rovesata calısmalarından bahsediyorum diego, gerci artık o gobekle zıplayamıyorsun sanırım:):)

Diego dedi ki...

okul sonrasi takim antremani olmustu bikac kez, bikac kez de maca kalmisizdir beraber.ama oyle tsu gibi tek basima calistigimi hatirlayamadim da acaba dedim benmi unuttum.
ziplarim ben yine merak etme sen, yeter ki pozisyon gelsin.
kornerden gol vurusu yapmayi amca ile calistik gecen haftalarda halisaha da mactan once bikac vurus denemistik sadece ;)

HoAmca dedi ki...

yok yok ben cok iyi hatırlıyorum o calısmaları antrenman falan da yoktu:)
7.5 8.5 arası bosaltın halısahayı idman yapıcam. madem meyveler bu kadar cabuk toplanıyor:)

Diego dedi ki...

meyveleri ne kdr hizli topladigin calismana bagli amca :)