23 Ocak 2009 Cuma

NBA All Star 2009...

15 Subat Pazar gunu yapilacak 58. NBA All Star maci icin Dogu ve Bati karmalarinin ilk 5'leri belli oldu. Bu seneki oylamaya aldigi 3,150,181 oyla damgasini vuran isim ise gecen senenin smac sampiyonu Dwight Howard olurken, bu oyuncu aldigi oy sayisiyla da All Star tarihinde 3 milyon oy sinirini asan ilk basketbolcu unvanini elde etti.

Allstar gunune kadar bir sakatlik veya baska bir olumsuzluk olmadigi takdirde Dogu karmasinin ilk 5'in de Howard'in yanisira Allen Iverson, Dwyane Wade, LeBron James ve Kevin Garnett yeralirken, Bati karmasinin ilk 5'i Chris Paul, Kobe Bryant, Amare Stoudemire, Tim Duncan ve Yao Ming'den olusacak.

Temsilcilerimizden Mehmet Okur aldigi 437,106 oyla Bati konferansindaki pivotlar siralamasinda Yao Ming, Shaq ve Andrew Bynum'um arkasinda 4. sirayi alirken, Dogu'da forvet adaylari arasinda bulunan Hidayet Turkoglu ise 632,051 oy almasina ragmen Paul Pierce, Yi Jianlian, Chris Bosh gibi isimlerin arkasinda 6. sirada yer aldi.

Ilk 5'lere bakildiginda gecen sene oldugu gibi bu sene de Dogu karmasinin agir bastigi rahatlikla soylenebilir, genel toplamda da Bati karmasinin farkli bicimde onunde bulunan Dogu bu sene de galibiyete yakin olan taraf, MVP adayim ise son 3 AllStar'da 2 defa bu unvani elde eden LeBron James. Ancak kimin kazanacagi veya kaybedeceginden onemlisi ise 2 takim oyuncularinin izleyenlere keyif veren ve uykusuz kalmamiza degecek bir performans ortaya koymalari.

4 yorum:

defansın sigortası dedi ki...

şu yao ming'in ne işi var orda yaa geldiğinden beri her sene seçiliyor ilk beş e gereksiz yere.umarım bu oylama durumuna Çin için biraz kısıtlama getirirler...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Kisitlama getirilmesi zor gorunuyor, adamlarda oyle bir nufus var ki Yao'nun ilk 5 baslamamasi gibi bir durum soz konusu degil..Ayrica NBA yoneticileri de NBA bir dunya ligi haline getirmek icin cabaladiklarindan durumdan pek sikayetci olduklarini dusunmuyorum...Bu arada Cinliler biraz daha cabalasalar Yi Jianlian bile ilk 5 baslayabilirmis..

HoAmca dedi ki...

orda en azından dikkate alınan bir oylama var bizim gibi tıklayıp tıklayıp hakan koseoglu'nu huseyin besok'u izlemeyecegiz.

defansın sigortası dedi ki...

david stern zaten direk tüccar oldu her demecinde NBA'in dünya ligi olduğundan bahsediyor filanda neyse artık bu arada yao ming dün geceki indiana maçında oyundan sakatlanıp çıkmış :) nazarım mı değdi ne memo yu yerine alırlar umarım :P