17 Aralık 2008 Çarşamba

Koş Koş...

Nam-ı diğer emniyet guclerinin istanbulda ve anadoluda biz futbol severlere yaptıgı muamele ortada. Gunluk yasamda ki tepkilerini dusundugumuz zaman bizi potansiyel terorist olarak goren, guvenligimizden sorumlu robocoplarin bize karsi davranislarina bana sorarsaniz sukretmemiz gerekli. Benim sormak istedigim, kanunlar cercevesinde bize karsi sorumlu olan saygıdeger robocoplara karsi bizim tavrimiz ne olmali. Dayagi, nezareti, hakareti ve de copu goze alip dogru sekilde tepkimizi vermek mi? Yoksa ustundeki uniformanin neyi temsil ettiginden bi haber, kafasi basmayan, en ufak bir muhakeme yeteneginden yoksun robocopa karsi bana dokunmayan yilan bin yasasin diyerek egilmek mi? Polis toplum icin gereklidir. Hangi polis? İsveç Polisi mi? Turk Polisi mi? Bu sorular sanirim bir siyaset meydani yada 32. gun yaptirir. Ali Kirca'ya ve M.A.Birand'a selam olsun.
Yunanistan uzerine biraz dusunup tartismamiz gerekiyor...En sıcak ornek o. Balik hafizalarimizla roma ve lazio taraftarlarinin polise tepki olarak bir derbi macini oynatmadigini unutmustuk...Bu vesile ile hatırladik.
Toplumsal refleks ve tepkiler kaybedildikce toplumlar zayiflarlar. Biz bu cumhuriyeti toplumsal bir refleksle yoktan kurduk...Unutmamali, unutturmamaliyiz...

Not: Gate 13'e saygim bir kat daha artti. "Adelet yoksa, baris da yok"...

2 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

host host mu kos kos mu??

Alkolik dedi ki...

kos kos kardesim...