20 Eylül 2009 Pazar

Fenerbahçe 1 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor 0

Daum hala konuşuyor iyiydik hoştuk diyor, desin bakalım. Kazım'a sahip çıkalım diyor. Öyle bir ****** ******na sahip çıkanı ziksinler. Bilmiyor ki taraftarla öyle bir diyaloğa girersen taraftar senin o elini münasip bir yerine sokar sonra da devekuşu misali gömer çimlere ki cümle alem görsün, ibret olsun. En çok neye üzülüyorum biliyor musunuz? Aykut Kocaman gibi bir adamın sportif direktör olduğu bir kulüpte böyle bir ****** ******nun oynuyor olmasına. Ama çok sürmez, böyle devam ederse değil Daum Aziz Yıldırım bile istediği kadar arkasında dursun, taraftarın tepkisinden sahada adım atamaz.

Sinirler tavan yapmış durumda görüldüğü gibi ama maçın üstünden de şöyle bir geçelim.
Oyunun geneline baktığımızda ilk yarıda ikinci yarıya göre daha iyi oynadığımızı söyleyebiliriz. Az biraz daha baskılıydık denebilir belki ama yalnış anlaşılmasın daha iyi dediysek ikinci yarıda 2 tane Semih şutu varken ilk yarıda 3-4 şut var o kadar. %100 net gol pozisyonu var mı maçta? YOK
Anlamıyorum bunun üzerine Daum efendi nasıl çıkıp da iyi oynadık diyor. Biz kıçımızla mı izledik acaba maçı? Tamam Twente maçından dersler çıkardık diyor. Doğru, yeryüzüne indik adamlar bize 2 tane çakınca. Bu da bir kazanım kesinlikle. Ama Daum defansta Twente maçında hata yapmıştık bu maç yapmadık, ders çıkardık diyor, varsın desin.

Oyunculara gelirsek;
Volkan'ın yaptığı 2-3 yalnış çıkış var ki akıllara zarar. Onun dışında İ.B.B o kadar etkisiz oynadı ki nerdeyse yere yatmadı.

Bilica-Lugano daha uyumlu göründü. Ama özellikle Bilica yalnız kaldığında el bombası gibi, o kadar dengesiz hareketler yapabiliyor ki. Sarı kart gördüğü pozisyonda da topu ıskaladı mesela. Ama orda suç onun değil yine başta bahsettiğim o.ç.'nin. Rakip ceza sahasında götü başı oynayarak pas atmaya çalışıyor sanki doğru düzgün pas verebiliyormuş gibi, Gökhan orda kalıyor onun kaptırdığı top yüzünden. Hatasını bildiği için geri koşuyor ve hatta rakibin atağını durdurayım diye bariz sarı kartlık faul yapan ama hakemin avantaj kararıyla Bilica'ya patlayan bir pozisyondu.

Gökhan için söyleyecek birşeyim yok. Bütün 55 TL'ler sadece ona feda olsun.

Vederson'un goldeki vuruşu güzel hakkını verelim. Daha doğrusu düzgün. Ama kalecinin de hakkını verelim, kapattığı köşeden gol yediği için. Ha 40 yıl sonra Vederson oynarsa anca atar böyle bir gol daha o da ayrı mevzu. Bunun dışında Vederson geçen maçlara göre ileriye daha doğru dürüst destek verir gibi göründü ancak o çizgiye yaklaştığı pozisyonlarda bile doğru dürüst bir tane orta yapamayışı ayrı bir mallık. Yani bu iş komple bir iş, çizgiye inmek de birşey ama indiğinde de adam gibi orta yapman şart. Yoksa ikisinin de bir anlamı yok. Ha bir de Carlos u kenarda görmektense Bekir in sahada olmasını tercih ederdim maç başlamadan ilk 11 leri görseydim.

Ortada Cristian'ı geçen 1-2 maça göre daha iyi gördüm. Biraz daha toparlamıştı. Top dağıtırken de rakibi karşılarken de. Tek hayal kırıklığım bir iki kez yokladığı kaleyi tutturamaması.

Mehmet Topuz kesinlikle oynatılmaya devam edilmeli. Ki bu maç takıma daha alışmış göründü. İleriye doğru oyunu hareketlendirdi ve özellikle ilk yarı Alex ile iyi anlaşarak ona yardımcı oldu.

Alex ikinci yarı etkisizdi. Son dakika gördüğü sarı kart o kadar gereksiz ki umarım dönüp dolaşıp ciddi bir maç öncesi karşımıza çıkmaz.

Kazımla ilgili söyleyeceklerimi başta söyledim zaten. Sakinlemeye başlayan sinirleri takrar germeye gerek yok.

Santos dakika 65'ten sonra tamamen bitik. Ondan öncesinde de bir iki posizyon hariç etkisiz.

Güiza'ya artık sövmeye başlayacağım.Bu kadar zaman sabrettim inanın. Olacak,olacak dedim hep ama ona da dümdüz gittim bugün.

Değişikliklere gelirsek. İlk değişiklik inanılmazdı. Daum'dan öyle bir değşiklik kesinlikle beklemiyordum. Ne kadar kızsam da Daum daki bu umut ışığı "belki de" dedirtiyor bana. Kesinlikle doğru bir değişiklikti ve zamanlaması da iyiydi. Gol atmak istiyorum mesajı verdi Daum.
İkinci değişiklik bir o kadar gereksiz. Nedir bu Selçuk takıntısı onu anlamıyorum. Bu da yetti atamıyorum bari yemeyeyim mesajıydı. Topuz sahada kalmalıydı gerekirse Cristian çıkmalıydı.
Uğur Boral değişikliği de yerinde ama geçti. Dedim ya Santos 65 ten sonra bitikti. Gerçi biz söylemekten bıktık Özer diye diye ama olmayacağını da biliyoruz bir yandan.

6'da 6 olması ise 45 yıllık rekor şimdilik. Tabi ki iyi. Kazanmak da önemli bunu inkar edemeyiz bu kadar laftan sonra. Ama Hatice'de önemli gerçekten bizim için.
Joga Bonita.

Son not: Daum ne olur otur bi Rıdvan'ı dinle yahu evine gitmeden önce. Ya da sen git evine gelsin Rıdvan başım gözüm üstüne.

5 yorum:

Alkolik dedi ki...

6 ay önce kazım ile ilgili yorumlarımı ağır bulan arkadaşlar.. neredesiniz??? (QTM yazarları gibi oldum)

Adsız dedi ki...

Kazim, Selcuk yillarin günah kecileri. Guiza umutla beklenen adam. Yazdiginin ne kadar da objektif olmaktan uzak oldugunu bir anlasan... Zannetmem... ispanya gol kraliymis bilmem neymis...milli takimda sezon sonunda yenisi baslamadan goller atmis biz de tekrar yildiz sanmisiz. Selcuk'un su takima verdiginin 10 da 1 ini vermedi. Vermeyi birak gecen sene kacirdigi goller... Ne sabiri Guiza'ya... Hem takimi batirdi hem de onu gibilerin fiyatlari yüzünden bu biletler 55 lira oldu. Bir dur da insaf et. Kazim ' la Selcuk bu takimdan ne aldi ne kadar verdi, Guiza ne aldi ne kadar verdi. O.C mis. O sifati baska yerlerde kullanman dilegimle

Tarjeta Amarilla dedi ki...

diego, yaziyi yeni okuma firsati buldum...alkolik ve aa ile maci izlerken bizim de tahmul sinirlarimiz zorlandi ama o.c demek biraz degil bayaa bir agir kacmis...

Diego dedi ki...

bence cuk oturmus hem kazim a hem de onu basimiza saran en buyuk o.c. f.t. ye :)

yılların gunah kescisi mi hadi selcuk tamam da kazım ın ne yılı var ki bu takimda.
anlamıosunuz paradan oynamaktan oynamamaktan bahsetmiyorum. terbiyesizliiinden bahsediyorum umursamaz tavırlarından hem fener i hem taraftarı.
yıldız alınır verilir bircokları geldi gitti kimisi bişiler verdi kimisi hicbişi vermedi. paralar bosa gitti. kimin umurunda ki o kdr paranın bosa gitmesi yeterki takım oynasın efendi gibi.efendi olsun topcusu. guizayı da savunacak degilim. bence en azından cabalıyordu birseyler yapmak icin kazmalık dizboyu olsada. emre icin de kotu dusunmuyorum mesela sadece kendini konrtol edemediini dusunuyorum. vs vs vs.
ama kazım ın ki ayrı saygısızlık, terbiyesizlik onunkisi. o yuzden o.ç nin onde gidenidir bundan kelli. dayagi yiyip akıllanmadıktan sonra.

selcukla kazım ı aynı kefeye koyuyorsun bir de. selcuk yıllarca sessizce gogus gerdi tepkilere. haddi astıgını dusundugundede tepki verdi tribunlere o da alkısla. aynı kefeye koydugun kazım ne zaman ne yaptı bir bak. selcuk deniz rustu volkan guiza kezman bircok futbolcu yuhlandı tepki gordu tribunlerden goreceklerde. iyi oynadıklarında nasıl alkıslıyorsa tribunler kotu oynadıklarındada yuhlayacak ıslıklayacak tabiki

HoAmca dedi ki...

yahu ingilterede yetismis sımarık bi genc daha 20 li yaslarının basında, o.ç. demeyelim de ç. diyelim kazıma, tamam cubuklu 3 gomlek fazla geliyor ama nihayetinde cocuk iste cok gormemek lazım.

selcuk'a gelirsek yahu cristian turk selcuk brezilyalı olsa cristianın yerine 15 m avroya selcuk'u kovalıyorduk. biz de cok sukur tum yaz guney amerika liglerini kovaladık e be kardesim oralara kadar gidip bu cristian ı begenecektiniz de havayollarını niye zengin ettiniz , bırakınız maldonado kalsaydı...