24 Eylül 2009 Perşembe

Bu forma en çok O'na yakıştı III

Rashidi Yekini... ABD 94'un en güzel anlarından birisi, Nijerya'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golüymüş, Yekini tanrılarına yerinde şükrediyor. Turnuvanın yıldızı Bulgaristan'ın ağlarına önce top sonra Yekini girdi. Var mı O'ndan yakışıklısı.

Klasik Federal - General Alman forması ve golcülerin piri Jurgen Klinsmann. Bu forma bir de sağ ayak dışı en çok O'na yakıştı. Almanlar turnuva takımıysa Klinsmann da turnuva golcüsüydü.

Damalı forma birisine yakıştıysa o da Şuker'di. Euro 96'da Schmeichel'a attığı muhteşem aşırtma gol ve sonrasında ki "en güzel aşırtma golü o yiyordu ben de ona attım" demeciyle tüm zamanların en iyi kalecilerinden birini iki kez madara etmişti. Hırvatların ilk iki büyük turnuvasında direksiyondaydı. 98'in gol kralı Yarı Finalde Thuram'a takılmasa harap ve bitap Brezilya önünde belki de kupaya uzanacaktı...

4 yorum:

Diego dedi ki...

benim hafizam pek iyi degildir sizinki gibi (her ne kadar suker i klisnmann ı bu formalarla hatırlasam da) ama sanırım suker in attigi o asirtma golunu hatirliyorum.

Alkolik dedi ki...

Rahatlığı ve tavırlarıyla prosinecki'yi tek geçerim o takımda.. Bir sigara ve bavul hikayesi vardır Yugoslavya adı altında kazandıkları dünya gençler şampiyonasında..efsanedir gözümde..

Tarjeta Amarilla dedi ki...

son 2ye varim ama nijerya'da formaya yakisan o kadar cok adam vardi ki...

isimlerin ve 94 dunya kupasinin da etkisiyle amokachi ve amunike arasinda kaliyorum yine de nijerya deyince...

S.erdem dedi ki...

Okacha :) demek istiyor Kardeşim galiba