10 Mart 2009 Salı

Kriz

Sabah Best Fm'de konuşan Liberal Düşünce Topluluğu Başkanı krizle ilgili buyuruyor ki : "...piyasa ekonomisi Keynescilerin ve Marksistlerin yanılgılarının aksine kendi kendini tedavi edebilen bir mekanizmadır, bu tür krizlerde iflas eden iflas etsin, batan batsın ama devlet müdahale etmesin, piyasa kendi çürük elmalarını ayıklar, varlıklar sadece el değiştirir bunda bir sakınca yoktur..."

Varlıklar yüzyıllardır el değistiriyor zaten ama yön hep aynı... batıya doğru...

Bu liboş üstada göre krizin nedeni de aşikarmış. Bush yönetiminin "sosyal" politikalarına piyasanın tepkisi... Yardımseverliği ile nam salmış değerli dünya büyügümüz George Bush'un ev sahibi olacak durumda olmayanlara kredi verilmesi, ev sahibi olmalarını istemesi küresel krizin başlıca nedeni imiş.

Krizin faturası yoksullara çıkar bunu anladık da, nedeninin de onlar olduğunu yeni öğrendik.

4 yorum:

Diego dedi ki...

657 ye tabi biri olarak bizi etkilemiyor gibi dursa da piyasada calişan/calistiranlara gore kazın ayagı oyle degil. ve kriz gercekten de cok cok endise verici boyutlarda. ne yapilabilir bilemiyorum ama bu liberal amcanın dedigi gibi sistemin kendisini yenilemesi beklenmemeli.

or-ka dedi ki...

Çok sevdiğim bir sözdür:
'Düzen değişse de düzülen hiçbir zaman değişmez'

Alkolik dedi ki...

eskiden bi orta direk vardı..şimdi yok. arada bir duzer, aradabir duzulurdu konjuktüre göre...şaka bi yana o liberal (ben kendilerine yunus diyorum) amca halt etmiş...kendisi aptal aptal konusarak siyaset yapmak yerine acaba ticaret vb reel bir işle uğraşıyor mu merak ediyorum...son not: Erdemir'in bir aylık siparişi kalmış ve yeni sipariş alınamaz ise üretim duracak. Kocaaa Erdemir..

S.erdem dedi ki...

Kriz derinlesmedi, ileriki gunlerde daha da derinlesecek, tabi kide hersey gibi bir gun bu Kriz de bitecek ama bunu soylemek ile isler bitmiyor ,anlasılamayan bu,ama sunu da soylemek istiyorum, Çalışmak ve üretmek gerekir her zaman ve bu bireyden başlamalı Birey olarak hepimiz çalışmalıyız,Evdeki saksıda Domates yetiştirmek de bir şeydir üretmektir,Ev de ekmek yapmakda,Evde insanin kendini yetiştirmeside,ARGE yapmasıda,her zaman mükemmeli aramasida, Para ile Para kazanılmaz, Yanlıs olan bu, Devlet Şirketlerin Borclarini Telafi etmesin,Herseyi Devletten beklemek yanlis,Devlet insanina Düzgün Eğitim ve Saglık hizmeti versin Adaleti saglasin yeter, insanlarimiz da ,Halkımız da biraz Akıllı olsun,bilinçli olsun, Çalışkan olsun, Devlet Bana iş vermiyor,Para vermiyor ben hirsizlik mi yapayim demesin, Çalışsın,ve Kimse bir baska kimsenin kendini Köle haline getirmesine izin vermesin,