16 Haziran 2010 Çarşamba

Dünyanın Zurnası

Kimi düğün telaşında, kimi sevda yollarında 4 yılda bir gelen şenliği de kovalayınca, bilgisayarın başında zaman geçiresi gelmiyor blog ahalisinin.

Bazen işten, bazen eşten, çokça da kendimizden feragat ederek geçtiğimiz ekranın başında aradığını bulan olmadı henüz. Güney Afrika – Meksika maçı ışık vermişti ama devamı gelmedi. Nefret ettiğim (Federal) Almanya’ya denize düşenin yılana sarıldığı gibi sarıldım. Formaları bile sevimli geliyor artık, 90’ı ve Brehme’yi hatırlatmayın yeter. Hepsi birer Klinnsmann gözümde. Arjantinliyiz tabi ki ; umudu da kesmiş değiliz. Bunun yanında Uruguay , Paraguay, Gana, Fildişi , Kuzey Kore, Şili tekmili birden taraf olduklarımız. Ama biraz da futbol be kardeşim. İple çekiyoruz İspanya sahaya insin artık diye. Öyle istatistiklere takmış değilim, az gol olması da dert değil, gol atmaya çalışan yok yahu.

Bir de Jabulani meselesi var tabi. Her turnuva öncesi gına geldi bundan da, ortada futbol oynanmayınca konuşulacak şeyler toplar, havalar, formalar oluyor. Her turnuvaya bir top tasarlanmasına karşıyım, futbolun asli unsuruyla bu kadar oynanmaz. Hiç değiştirmeseniz, sokaktan top alsanız oynasanız nolur: bu kadar olur. Benim mikasamla gol atamayacak adam zaten bu işi bıraksın . Oynamak isteyen yine oynuyor, misal elin oğlu Mesut.

Tatsız tuzsuz futbol yetmezmiş gibi maçların öncesinde ve sonrasında TRT’nin stüdyo işkencesi, Muhsin Ertuğral ve sürekli sırıtan sunucular; maç sırasında ise Üründül zulmü bokun üstüne tüy dikti. Hele sahada gezen adamlardan rahatsız olan elitler konuşuyor ya, ciplerinin benzini Yenidoğan’da biter inşallah. Bir de en büyük sıkıntımız vuvuzelalarmış gibi her fırsatta anmaları/anlatmaları hatta öttürmeye çalışmaları var… Kurban olayım o zurnalara; beterin beteri varmış. Abidin Aydoğdu nerdesin?

4 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

eline saglik hoamca...dugun telasini atlatinca donus guzel olmus :)

ben finallerdi, gonul isleriydi derken bu aralar pek bir seye zaman ayiramadim, gerci yazacak cok fazla bir sey de yok DK ile ilgili simdiye kadar...turnuvanin yildizinin vuvuzela olmasi herseyi acikliyor...

benim icin kupanin en buyuk getirisi kalbimin artik daha hizli carpmasi oldu...bunda fazlasiyla katkisi olan Arjantin'e ve vuvuzelalara buradan selam olsun...

Diego dedi ki...

yine de butun futbol dilencileri gibi bende her mac ekran basinda olmaya calisiyorum. is yerinde internetten olmadi toplanti odasindaki 52 inc lcd den izliyorum maclari. tabi ust duzey buralarda olmadigi zamanlarda :)
tv deki programlari ise hic izlemiyorum bu sefer nedense. macimi izliyorum netten brz takip ediyorum yetiyor bana.
yine de daha cok mac var onumuzde icimizi bu kdr karartmayalim. 2. maclarla birlikte brz daha hareketlenir diye umut etmeye devam edelim.
arjantin in firtina gibi esecegini bu aksam 3-5 tane sallayacagini dusunelim.
mikasaya geri donelim :)
bir de nereden buluruz bilmiyorum ama 2010 hatirasi bir vuvuzela bulalim :)
hoamca senin g.afrika da vardi bi arkadasin soyleyelim kargolasin bize 3-5 tane :)

S.erdem dedi ki...

O degil de Omer Urundul'e TV de yorum yaptiran kim?? bana bunu soyleyin :)Ne kadar gereksiz, ne kadar rahatsiz edici,ve bos yorumlar,, yani kiz arkadasim bile bir mac sonrasinda anladi adamin ne oldugunu :) :) Urundul'suz maclar bekliyoruz,

HoAmca dedi ki...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=1002571&Yazar=BENER&Date=16.06.2010&CategoryID=103

radikalde bener onar güzel yazmıs.