2 Mart 2010 Salı

Subat'a Dair...

Subat ayinin basinda Alkolik'le oturup futbol takimi uzerine laflarken, ay sonunda her kulvarda havlu atmis olabilecegimiz ihtimalinden de bahsetmistik, gel gelelim ocak ayinda oynanan son macta Sivasspor karsisinda yedek agirlikli kadronun sergiledigi futbol ve neticesinde alinan farkli galibiyet subata umitli bakmamiza neden olmustu. Bir de uzerine Ziraat Turkiye kupasi macinda Kadikoy'de alinan 3-0'lik Bursaspor galibiyeti gelince subat icin enseyi karartmanin luzumu olmadigina iyiden iyiye inanmistik. Zaten ne olduysa bu mactan sonra oldu, ilk baslardaki "iyi futbol oynuyoruz ama sonuca gidemiyoruz" dusuncesi ilerleyen haftalarda "futbol falan oynamiyoruz, bu da yetmezmis gibi kalemize gelen her top gol oluyor"a donustu. Sakatlar, cezalilar derken subat ayini tribunler tarafindan yuhalanan futbolcu, taraftarlarla tartisan Daum, kotu gidisatin sorumlusu olarak hakemleri gosteren yonetim goruntuleriyle tamamladik. Subat ayi takkenin dusup kelin gorundugu bir ay oldu Fenerbahce futbol takimi adina.
Amator branslara baktigimizda bizi sasirtmayan performanslar yine Bayan Basketbol ve Bayan Voleybol takimlarindan geldi. Bayan Voleybol takimi hem Turkiye Ligi'ndeki hem de Avrupa'daki yenilmezligini subat ayinda da devam ettirirken,bu surecteki en olumsuz gelisme Bayan Basketbolcularimizin Euroleague'den elenerek Avrupa'ya veda etmesiydi. Ocak ayinin son gununde Istanbul Buyuksehir Belediyesi'ni yenerek liderlik koltuguna yukselen Erkek Voleybol takimi subat ayinda oynadigi 3 lig macindan da galibiyetle ayrilarak liderligini devam ettirirken Fenerbahce Erkek Basketbol takimi ayi en kazancli kapatan takimimiz oldu. Euroleague'den elenmenin verdigi soku ligde aldigi farkli galibiyetlerle atlatmaya calisan erkek basketbolcular ligde Banvit karsisinda aldiklari maglubiyet sonrasinda Efes Pilsen galibiyetiyle basladiklari seriyi Turkiye Kupasi'nda sirasiyla Turk Telekom, Efes Pilsen ve Mersin B.S.B'yi yenerek surdurdu. Alinan kupa galibiyetlerinin sonucunda Turkiye Kupasi'ni muzeye goturen basketbolcularimiz ayin son haftasinda da Galatasaray karsisinda ezeli rekabetteki 100. randevudan galibiyetle ayrildi. Ayrica bu galibiyet 2009-2010 sezonunda futbol-basketbol-voleybol branslarinda A takimlar seviyesinde oynanan toplam 9 karsilasmada, Fenerbahce'nin Galatasaray karsisinda aldigi 9. galibiyet oldu.

3 yorum:

Diego dedi ki...

bikac sezon once derbilerde firesiz bir sezon gecirmiştik sanıyorum 13 te 13 muydu 14 te 14 muydu.
neyse onla avuturuz kendimizi.

futbol takımının sezon basındaki tarihi baslangicindan sonra yeni yılda tepe taklak olması benide hayal kırıklıgına ugrattı acıkcası.ilk yarının sonundaki dususun ikinci yarı ile birlikte ters donecegini dusunmustum acikcasi ve subat ın gayet iyi gececegini. ama olmadı. sakatlıklar sacmalıklar derken 5 puan geride ve daha kotusu umitsiziz. ama hala birseyler degisebilir.
bunu baset takımına bakarak da soyleyebiliriz sanki. sizin kdr yakın takip etmiorum ama sezon basında basket takımı pek ii diildi sanırım simdi ise ard arda gelen galibiyetlerle durumu duzeltmiş durumdalar. istenmeyen tanjevic e ragmen.
bayanlara ise diyecek birsey yok. nazarlık modundalar.masallah diyelim.

Alkolik dedi ki...

kadro kalitesi sırıtıyor futbol takımında...Ugur boral2ı arar olduk. Varın gerisini siz dusunun...

Unknown dedi ki...

futbol takimiyla ilgili sıkıntı simdiye kadar hep futbolcularda, teknik direktorlerde, hakemlerde, federasyonda, vs. vs. de arandi surekli olarak, bir kere de donup kendilerine bakmak akillarina gelmedi nedense...5 puan gs ile basbasa kalmis olsak ciddi puan farkiydi ama ligin su haliyle heran eriyebilir, dusunun gecen sene bjk o kadrosuyla sampiyon oldu...hicbir sey bitmis degil ancak bu vakitten sonra yapilabilecekler oldukca kisitli...

@diego basketbol takiminin duzelmesinde Roko Ukic'in cok buyuk katkisi var, geldigi zaman da soylemistim takima sinif atlatabilecek ozellikleri oldugunu zira ciddi katki veriyor. tabi ukic'in yaninda ozellikle ligdeki Efes maciyla birlikte oyuncularda gozle gorulen bir hirs var, kupayi aldilar eger play-offlarda tanjevic comak sokmazsa veya efes lobisi gecen sene oldugu gibi calismazsa takim sampiyonlugun en buyuk adayi...