31 Ocak 2010 Pazar

Sivasspor 1 - Fenerbahçe 5

Eksiklerle gidilen Sivas deplasmanından farklı bir skorla dönmesini bildi takım. Özellikle de ikinci yarı Sivasspor'un da oyundan iyice düşmesiyle oyunu domine etti ve farkı getiren golleri buldu.

25. dakikaya kadar al gülüm ver gülüm orta saha mücadelesi şeklinde geçen maç bu dakikadan sonra hareketlendi ve karşılıklı pozisyonlar olmaya başladı. Bunlardan birinde Gökhan Gönül'ün ileri uçtaki presi sonuç verdi ve de Selçuk maçtaki tek olumlu pasını vererek Semih'e golü attırdı. Sonrasında Vederson'un saçma sapan bir kafa vuruşu ile topu uzaklaştıramadığı pozisyonda aylar sonra sahalara dönen Mehmet Yıldız füze gibi bir şut çıkardı ve güzel bir gol attı. Mehmet Topuz'un direkten dönen topu, Özer'in yay üzerinden çektiği şut ve Semih'in altıpastan dönerek yaptığı vuruşu ve bu pozisyonlardaki Akın'ın güzel kurtarışları ilk yarıda akıllarda kalan pozisyonlardı.

İkinci yarıda, Deniz'in hızlı pası ile Semih'in 2.golünü atmasının ardından Sivasspor oyundan düşmeye başladı. Sivasspor oyunan düştükçe daha çok pozisyon bulmaya başladık. İlk yarıda içeriye katetmeyen Uğur 2.yarıda bunu yaptığında birbirinin kopyası 2 gol attı ve Sivasspor'u yine boş geçmedi. Gökhan Gönül'ün golü ise yemeğin sosu tadındaydı.

Maçın geneline baktığımızda takımın istekli oynadığını ve kondüsyonun iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bireysel eksiklikler veya ekstra güzellikler illa ki var. Mesela, ilk yarı boyunca Vederson, Uğur sürekli al gülüm ver gülüm paslaştılar sonra Vederson topu kaleci Volkan'a ya da sağ açığa gönderdi. Ya da Selçuk'a verdi o aynı şeyi yaptı. Neyse ki bu görüntü 2.yarı değişti ve sol kanat ileriye doğru döndü yüzünü ve Uğur'un ekstra güzel hareketleriyle de maçın rahat kazanılmasını sağladı. Klasik ama güzel hareketlerdi Uğur'un yaptıkları. Çoğu zaman işe yarar. Bu arada tabi ki sağ ayağını bu konuda çalıştırmış olması da uzun zaman sonra kendisinden duyduğumuz, gördüğümüz olumlu bir hareket.
Semih ilk yarıda pas trafiğinde çok aksadı. Ama O da 2.yarı toparlandı ve iyi paslar çıkardı. Mehmet Topuz içeriye katederek 2-3 net pozisyona girdi ama bugün bunları değerlendiremedi. Yine de kanatların pozisyona girmeleri takım adına olumlu.

Deniz Barış'a da değinmeden geçemeyeceğim. Oynadığı pozisyon neyi gerektiriyorsa tek kelimeyle kusursuz bir şekilde yaptı. Basit ama garanti oynadı. Keşke aynı şeyi Selçuk içinde söyleyebilseydim ama bence Selçuk bugünün en kötüsüydü. Hele oynadığı uzun toplar tamamen faciaydı.

Son olarak da hakeme de bir dokundurmak lazım, değil mi? Yanılmıyorsam 3 veya 4 sakatlık pozisyonunda sahada top oynanmaya devam ederken düdüğünü çalıp maçı durdurdu. Durdurur durdurmaz da sakatlanan futbolcular ayağa kalktılar. Hani oyunu bir müddet devam ettirse ve oyuncu ayağa kalkmasa tamam diyeceğim ama onu da yapmadı. Bir hakem oyunun sürekliliğini sağlamaya çalışmalı bence sürekli oyunu kesmektense. Ki Semih'in attığı 2.golde aynı davranışı yüzünden Sivasspor takımı sersemledi ve ne olduğunu anlayamadan kalelerinde golü gördüler. Tamamen hakemin oyunu soğutması ve futbolcuların konsantrasyonunu bozması sonucu yaşanan bir sersemlik yaşadılar bence.

5 yorum:

HoAmca dedi ki...

diego kuddusiye az sallamıssın.
hakeme cok daha fazlası da soylenebilir. macı 2 dakika uzatması bile bir facia. madem 5 - 1 onu da rehavete soktu hic uzatmasın daha iyi. hele bir pozisyon var ki bilica yerde kaldı diye oyunu durdurdu orda agzıma geleni saydım. bilica yere dusmus, volkan takım arkadasını yerde gormus ona ragmen elle oyunu baslatıyor, sivaslı oyuncu bilicaya el vermis onu kaldırıyor... caart kuddusi oyunu durdurur bilicayı dısarı cıkartır hakem atısını yaptırır. bir insanın ayagı kırılsa 2 dakikadan bişey olmaz arkadaş. oyunu durdurma, madem 400 milyon dolarlık endustirimiz var show mast goon.. 3 kurusluk hakemlere artık yol verin... hakeme kızıyoruz lakin rakip yerde diye topu dısarı atan topcularımıza da artık bir daum azarı sart oldu, bugunun centilmeni! de topuzdu...

HoAmca dedi ki...

macın teknik yönüne bakarsak, diego'ya Selcuk konusunda kesinlikle katılmıyorum. etliye sutluye karısarak, gerekirse topun dibine de girerim , ben bu oyunu acarım diyerek oynadı. bir seyler yapmaya calısan her adam gibi hataları oldu tabi. cristian'a selamını yolladı bence . Hava toplarında rakibe hala tek top vermiyor bu konuya dikkat. Asist öncesi calımının bir eşini Yattara yaptıgında gıpta etmistik, o kalın bileklerden "ince" cıkarılır dedi Selcuk bugun.

Defansta Lugano'yu ararmıyız diye dusunurken sırıtan adam bilica oldu, daha olgun ve saglam gorunen ise Deniz.

memnun bir pazar bıraktık ardımızda , darısı haftaya...

or-ka dedi ki...

kuddusi'nin avantaja birakmadigi pozisyonlar disinda bariz gormedigi fauller de var. hatta bir tanesinde Semih'in yerden kalkarken 'gormedin mi, gercekten?' diye sromasi vardi ki 3 metre yakininda bulunan kuddusi'nin gormemesi tuhafti.

selcuk konusuna gelince dun gayet iyi oynadi bence, goldeki asisti disinda baska guzel paslari da vardi. sadece taraftarin bir turlu sevemedigi bir adam, en buyuk sanssizligi da en iyi oynadigi macta bile yaptigi bir pas hatasi ile takimin pozisyon vermesi ve hemen seyircinin uzerine cullanmasi. ayrica turkiye'den selcuk disinda daha iyi bir yedek on libero bulabilecegimizi dusunmuyorum.

Diego dedi ki...

en iyi oynadigi macta bile pas hatası yapio diosun ya iste o pas hatası donup dolasip bize kapak oluyor cogunlukla. bunu yapmamayı ogrenmis olmasını diliyor insan bunca yıl sonra. amarilla nin halisaha da yaptigi gibi vur gitsin kardesim. bak bu hafta defans onu yapmadı diye saf saf goller yedik.

selcuk u belki de ozer le beraber de degerlendirmek gerekebilir. ama yine de ben oyle ahim sahim bir hareketini gormedim arkadas. asisti haric. etliye sutluye karismasi gereken ondan cok ozer di orta sahada o da ayrı mevzu ama yine de daha iyi yonadigi macları gordugum icin soyluyorum.

macta birsey de dikkatimi cekti benim en cok sinir oldugum seyi yapan cok oyuncu var la. gordugu anda musait olan adama top atmama :) herhalde sahada olsam delirirdim.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

bu kadar eksikle cikilan deplasmandan yarim sifir ile donmeye bile raziyken 1-5 gibi net bir skorla hem de iyi bir futbol oynayarak donmek sampiyonluk yarisinda onemlidir...

ekran basinda veya tribunde takimi izlerken cogu zaman gereginden fazla sert olabiliyoruz bazi oyunculara karsi, yapilan ufak hatalardan gunah kecileri yaratmaya bahane ariyoruz...herkesin taktigi farkli farkli isimler var ki bunlarin kim oldugunu zaten soylemeye gerek yok...

gorunen o ki aksam 17.00a kadar bir takviye yapilmayacak ve yola bu kadroyla devam edecegiz, ezeli rakibin transferlerine bakip enseyi karartmaya gerek yok. onlar da bu uzun maratonda farkli sorunlar mutlaka ki yasayacaklar.

dunku mac gosterdi ki eger bizim standart olarak kabul ettigimiz ve kadro genisligi yaratacak oyuncularimiz konsantrasyon ve performanslarini bir ust seviyeye cikarabilirse fikstur avantajini da arkasina alan fenerbahce sampiyonlugun en buyuk adayi...