14 Ocak 2010 Perşembe

Gururumuzsunuz...

TRT gecen hafta yaptigi gibi maca bir turlu baglanmak bilmeyince yine ilk seti ve 2.setin bir kismini internetten takip etmek zorunda kaldim. Goruntu fazlasiyla takildigindan ve anlatim da olmadigindan neler olup bittigini anlamak cok da mumkun olmadi bu sure boyunca ama takimin bir turlu oyuna giremedigi anlasiliyordu skordan.

TRT3'un lutfedip maca baglanmasiyla Alev Anakok'ten ogrendigim kadariyla da mansette, blok tutmada ve serviste pek bir kotuymus kizlar. Ilk 2 seti kaybettikten sonra bu mac da nazar boncugu olsun demeye hazirlaniyordum ki 17-20'den donen 3.setle kizlar bu mac daha bitmedi dediler. Alinan setle beraber takimda yuzler de gulmeye basladi ve muazzam bir oyun ortaya koydular 4.sette. 2-0 geriye dustukleri maci 5. ve son sete tasimayi basardilar. 5. set tam bir Gamova-Gonchorova duellosu seklinde gecti, sete iyi baslayan Gonchorova ve dolayisiyla Dinamo Moskova oldu ve teknik molaya da onde girdiler. Teknik mola donusunde ise bir kez daha geri donuse hazirlanan bir Fenerbahce vardi sahada.Skor 12-13 iken Gamova'nin serviste yakaladigi seriyle once skorda ustunlugu, sonra da rakibin degerlendiremedigi hucumla maci aldik.

Bu sene ilk defa 2 set verdik bir takima ve daha da onemlisi ilk defa 0-2 geriye dustuk bir macta. Tribundeki taraftarlarin ve mac boyu onlara eslik eden bandonun muhtesem desteginin de hakkini vermek lazim elbette ki ama bu kizlar bugun kendileri gibi oynadiklari zaman neler yapabileceklerini, Final4'un gediklisi, Avrupa'nin en onemli takimlarindan bir tanesi olan Dinamo Moskova'yi bir kez daha yenerek gosterdiler. Bu sonucla birlikte Indesit Sampiyonlar Ligi'nde 5'te 5 yapip gruptan lider cikmayi garantilemis olduk.

Bu arada Final4 organizasyonu icin basvuru yapan takimlar arasinda VBGSTT ile bizim de adimizin gectigi soyleniyor, eger bu organizasyon Istanbul'da gerceklesirse taraftar destegini arkasina alacak Fenerbahce icin finalden daha otesi de mumkun olabilir.

Not: Bizim mactan sonra Scavolini Pesaro-VBGSTT maci basladi, erkek basketbol takiminin Zalgiris maci olmasa sirf Skowronska hatrina izlenir...

1 yorum:

talen dedi ki...

Hafta içi oynanıyor maç ama salon hala dolu. Bando da çok güzel olmuş.