14 Ocak 2010 Perşembe

Gözümüz Aydın

TFF'nin düzenlediği yayın ihalesi az önce sonuçlandı. Lig maçlarının naklen yayın haklarını içeren A paketini 321 milyon dolarla yine Digiturk aldı. Yani 2014'e kadar evimizde mevcut kutularla yaşayacağız. Türk Telekom A grubunu kazanırsa ne yapacağını açıklamamıştı tam olarak, TRT ile bir işbirliği ama nasıl? Altyapısı hazır olan , halihazırda müşteriye sahip Digiturk beklenildiği üzere ihaleyi kazandı.

İhale öncesi yorumlar genelde 300 milyon dolar üstünde yayıncı kuruluşunun kar etmesinin zor olduğu yönündeydi, nitekim şimdi herkes tüketicinin ve de yayıncı kurluşun beline kuvvet gibisinden açıklamalar yapıyor. Zaten oldukça pahalıya seyrediyorduk, yerini şimdiden yapıyorlar gelecek sezon daha da pahalı olacak.

Sadece bir Fenerbahçeli olarak değil bir futbolsever olarak Digiturk işkencesini senelerdir çekiyorum. 4 yıl daha mahkum olmuş durumdayız; ama teknik olanaklara sahip bir şirket sadece ufak değişikliklerlegönlümüzü alabilir. Umudumuz olmasa da tekrarlayalım. Mesela su Şansal , Erman, Bahri , Ömer, Deniz ... bu ekipten derhal kurtulun. Ekibi yenilerken de mutlaka bir IQ testi yapın. Kırşehirli hemşerimiz Musa Çözen artık kati suretle kadın, kız peşinde kamera koşturmasın. Futbol izleyicisi olarak 90 dakika kadınsız bir hayat istiyoruz(tabi ki ekranda). Maçlar başlarken herhangi bir banka ya da şirket takımımıza , rakibe , bana, sana başarılar dilemesin; bayramımızı kutlamasın. Tribunlerin uzerine iğrenç tekniklerle animasyon ya da photoshop reklamlar eklemeyin. ekranın altında arabalar vınlamasın, tüpler yuvarlanmasın. 90 dakikalık keyfimiz var sanal reklamlarla içine etmeyin. Dakika skor yazan zımbırtıların boyunu küçültün, takım logolarını seyretmek istesek resmini duvara asarız. Ekranın her köşesinde bir amblem iliştirmeyin. Bir de mümkünse yakın çekimleri sadece tekrarlarda verin, top oyunda olduğu sürece pilot kameradan bizi ayırmayın.

Siz üzerinize düşeni yapın , üstüne zam yapın. Helali hoş olsun. Ama aynı işkenceyi 4 yıl daha çektirmeyin.

Bu arada ihale sonucunda 1.Lig yayın haklarını TRT, mobil hakları içeren C paketini ise Türk Telekom kazandı. En azından haftada 3 yerli maçı şifresiz izlemek de mümkün olacak.

6 yorum:

S.erdem dedi ki...

Zararına alınmış bir ihale ama bedelini biliyordu ve kazanacaklarını da :) ,

Diego dedi ki...

güzel dileklerinin hepsine ayrı ayrı katılıyorum. ancak cogunun da hicbir zaman gerceklesmeyecegi asikar :(

abonelik konusunda ise cekecekleri yeni fiyata baglı olarak devam yada tamam diyecegim. 2 ayım daha var bekleyip gorecegiz. ihalenin ne kadarını bizden cıkaracaklar ilk etapta.

olmadi dream box edinecegim bir yerlerden.

Unknown dedi ki...

kiran kirana bir mucadele oldu 2 katilimci arasinda, ekran basinda izlemesi keyifliydi, bir de 50.000 gibi bir alt limit olmasaydi daha chizli sonuclanabilirdi.

tt'nin 7 defa mola hakkini kullanisindan belliydi aslinda biraz da digiturk'te kalacagi, ihalenin basindan sonuna kendinden emin bir profil cizdi digiciler...

ikisinin de cok farkli cost fonksiyonlari vardi baktigimiz zaman. digi mevcut altyapisinin verdigi guvenle teklifini yukletirken, son zamanlarda futbola yaptigi yatirimlarla dikkat ceken tt de maliyetin bir kismini reklam harcamasi olarak gorup ona gore teklif verdi diye dusunuyorum.

ihale sonucunda kulupler ve federasyon oldukca kazancli gorunse de olan tuketiciye olacak gibi...bir diger ihtimal de digiturk'un teleon'un akibetine ugramasi...

todor dedi ki...

bir fenerbahçeli olarak ihalenin yine şansal,erman,musa... tayfasında kalmasına üzüldüm. bu tayfanın da gideceğini zannetmiyorum. aziz yıldırım 400milyon dolar derken şansal başkanla dalga geçiyordu, bugün görmüştür ak koyun kara koyunu. şahsi fikrim, digiturk un bu kadar parayı çıkarmak için tüketiciye yüklenmesi sonucu, üye kaybı ile yüzyüze kalacağı ve teleonun akibetine uğrayacağı yönünde.

HoAmca dedi ki...

taleplerimizi yerine getirsinler sonra aziz baskanı kacırıp fidye istesinler...

yani su hizmet kalitesi ile 300 milyon dolarları hali hazırda aşıyorlar, turkiyedeki potansiyel 1 milyar dolar falan olmalı!!

Unknown dedi ki...

bu arada eksi'de ihaleyle ilgili yapilan bir yorum,

"sanırım digitürk'ü bogdan tanjevic'in temsil ettiği ihale..adamlar hiç mola almıyor lan"

gulsem mi aglasam mi bilemedim :D