2 Kasım 2009 Pazartesi

Diyarbakır'da Kapanım

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, NTV Spor'a yaptığı özel açıklamada son haftalarda yaşanan hakem hataları ve ırkçı tezahuratların devam etmesi sonucu önümüzdeki hafta oynayacakları Galatasaray maçına çıkmayacaklarını söyledi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25016563/


Başkan dün açıklamasında Bursaspor maçı olaylarında gereken cezaların verilmemesinden, ırkçılığa karşı gereken duruşun sergilenmediğinden bahsetti özetle. Gaziantep maçında da benzer tavırlarla karşılaştıkları için böyle bir karar alınmış. Buraya kadar kendisine hak vermemek mümkün değil, Fenerbahçe'ye iki maç seyircisiz oynama cezası verilirken Bursa'ya verilen ceza daha komik görünüyor şimdi. Hele UEFA, FIFA federasyonlara ırkçılığa karşı en ufak bir taviz vermeyin diye buyururken. Olaylar sadece ırkçı tezahüratlar yani "pekaka dışarı , şehitler ölmez -vatan bölünmez" sloganlarından ibaret değildi. Atılan taşlar ve koltuklardan 10 kişi yaralanmıştı. Maçın ardından başkanlar öpüşüp koklaşmış açılıma selam etmişlerdi. Ey mazlum Diyarbakır'a üzülmüş Bursa'ya ise kızmıştık.

İşin devamı ise daha tartışmalı gelişti , başkan Sümer Gaziantep maçındaki hatem hatalarından da yakındı. Yapılan hataların maça çıkmama kararlarında etkili olduğunu söylüyor. Bursa maçında ve sonrasında önlerinin kesildiğini belirtiyor. İşte burası çok tehlikeli, bıyıktan bu fare geçerse yol olur. Hakemlere kızan sahaya çıkmasın.

Bugün NtvSpor'da katıldığı başka bir programda da yaşanabilecek olaylardan çekindiğini , bu vebali alamayacağını belirtti. Yazılı basında başka türlü haberler de var. Maça çıkacak paramız yok kabilinden laflar da etmiş kendisi. Bir sürü soru akıllarda şimdi. Maçın ardından Bursa'ya 110 bin lira , Diyarbakır'a 40 bin lira ,Ziya Doğan'a 3 maç ceza verilmişti . Üzerinden bir ay geçtikten sonra mı aklınız başınıza geldi. Galatasaray maçına çıkmayacaksınız anladık da nedenini anlayamadık. Daha doğrusu gerçek neden sizin sıraladıklarınız arasında hangisi? Nasıl bir istihbaratla maçta çıkacak olaylardan şimdiden endişe ediyorsunuz. Ne duydunuz, ne biliyorsunuz söyleyin biz de bilelim. Ben de şimdiden bir ihbarda bulunayım 2010-2011 sezonunda kentinizde oynanacak Fenerbahçe maçında olaylar çıkacak (ne de olsa istisnası yok), o maça çıkmayı düşünüyor musunuz? Son sorum: Galatasaray bu dalaverenin neresinde?

İnsanıyla, tribünde yarattıkları atmosferle, Hernepeş'le Diyarbakır sempatik bir takım, olaylı maçlarıyla, Avrupa'ya çıkan yolun taşlarıyla, gaz odaları ve lige çıkışlarıyla ise antipatik. Kürt nüfusunun olduğu illerde her deplasmanda seyirci toplayan ulusal takım gibi karşılanmaları da kimine göre güzel kimine göre çirkin. Neticede acayip adamlar senelerdir beceriksizce yönetiyor bu takımı, çocukça demeçler veriyor , ulema da çanak tutuyor. Başkan bir şey diyorsa doğruymuş , varmış bir bildiği, diyarbakır çok önemliymiş, olayın toplumsal boyutlarıymış dengeler hassasmış... vesaire ...
çıkmayın ulen maça. Sanki bizim için oynuyorsunuz.

1 yorum:

Diego dedi ki...

antep te son dakikalardan gelen malubiyet zorlarına gitmiş olacak ki ırkçılığı bahane ederek aslında hakemlerden daha cok yakınıyorlar gibime geliyor. hele buna bir de paramız yok gibi laflar eklenince hiç inandırıcı gelmiyor. ve senin soyledigine katılmamak mumkun değil. çıkmazlarsa ekime kdr bence de.
ayrıca bu UEFA nın FİFA nın da ne kdr esit davrandiği ırkcılık dahil diğer butun mevzularla objektif tavır sergiledigi benim icin tam bir soru isareti ve inanmadigim bir konu. Ermenistan macında yasananlar uzerine yazmak istemiştim ama bir turlu fırsat olmadı. baska maclarda gostermedikleri otoritelerini bizim macta azerbaycan bayragi acilmasin diyerek gostermeye caliştilar. acık soyluyorum bursa da olsam en buyugunden bir azerbaycan bayragi alir giderdim ipnelere inat.