23 Şubat 2009 Pazartesi

Hangisi?




Galatasaray Skibbe'yi Kocaeli hezimetinin sabahında gönderdi. Hem de hafta ici Bordo macı varken. İlk tökezlemede yardımcılarını görevden alarak sezon sonunu göremeyeceğini bildirmişlerdi zaten. İstifaya zorladılar, haftalar geçti tazmitı da gözden çıkarıp yolladılar. Geçen sezon da teknik direktörü postalayıp şampiyon olmuşlardı. Sadece takıma, hırsa, motivasyona inanan bir kültür yarattılar ve dolayısıyla bu kıyımın bir süre daha devam etmesi olası.

Benzer bir yenilgiyi daha ligin başında Kayseri önünde biz de yaşadık. Avrupa'da onlar devam ederken biz evimize döndük. Galatasaray'ın sahada gösterdiği kazanma azminin yarısını göstermezken ara transferi de boş geçtik. Sabrettiğimiz adam da genç Skibbe değil Fener macerası ile kariyerini tamamlayacak olan Aragones. Daum zamanındaki soğukkanlılığımız Zico zamanında hırsımız ve pes etmeyişimiz karakterimiz olmuştu. Aragones döneminde ikisini de kaybettik. Kovulan Skibbe reçetesini ararken 3 lü savunma bile denedi, Aragones'in değiştirdiği tek şey Can ve Yasin'den beklentileri oldu.

Tüm bunlara rağmen fikrim sabretmenin doğru olduğudur. Lakin 2010 sonunda her halükarda takımı bırakacak bir adama değil. Keşke Skibbe bizim hocamız olsaydı ona biz sabretseydik. Fenerbahçe gibi bir takımın başında 5 sene kalacak bir teknik adamla en fazla 2 senenizi kaybedersiniz zaten. Yani sözün özü içimizi acıtan sabredilenin Osieck , Hiddink , Löw , Rıdvan , Oğuz , Daum ya da Zico değil Aragones olmasıdır.

4 yorum:

Diego dedi ki...

aynen katiliyorum amca.
az once bilgi islemden ark burdaydi teknik bi ariza icin. gs li imis kendisi soyleniyordu. aragones in gonderilmesi icin degil 5-2, 5-0 lık bir sonuca dahi razı oldugumu soyledim, hele de haftasonu gencler onunde takımın ve TD nin ve yonetimin yetersizligini/rezilligini gordukten sonra.
mac demisken tribunlere dair de birsey soylemek istiyorum. skorbord un altinda idik ve butun mac bairmadim ben, istemedim icimden gelmedi. sadece mac izlemeye gitmistim. 88 dakika boyunca takımı destekledi taraftar hatta desteklemeyenlere ana avrat sovenler oldu yani basimizda (inadıma daha da cok sustum,o ayrı). ve sonra sabrımızı tasırmayın oynayın diye baırdılar. sonra da takım sahayı terkederken birkac yuh cekildi, herkes evine gitti. 1.si taraftar hakkaten tepkisizlesmis dengesizleşmis, hep destek tam destek yalanlarına kanmış (mac elden gidince deişseler de) 2.si herkesin atesli taraftar olup maci izlemeden tezahurat yaptigi bi donem var ve ben o donemi geride birakmısım. bana baırmıyosun diyen .pneye aynen iletiyorum soylediklerini. 3.su alkolik e kızar gibi yapmamın bi sebebi de o adamlara benzedigi icin bi an da olsa (cok ozur dileyerek soyluyorum bunu sadece ve kesinlikle aynı kefeye koymadigim sadece benzetme oldugunun bilinmesinin istiyorum). ayrıca kimsenin avukati degilim. hareketi kimin yaptigi degil nasıl bi hareket olduguna bakirim :) yalnıs anlasılmalar olmasın. hem de azicik esref saatime de denk geldi acikcasi :) operim alkolik :)
yazinin iceriginden biraz kopmusum ama kusura bakmayın artık.

HoAmca dedi ki...

su yaşta tokmak yeme de kanka:)

şaka maka beni de acaip bayıyor artık o muabbetler, bir omur yetecek kadar bagırdık cagırdık.. gelirse içimizden yine apaci moduna da geceriz ...lakin hep oldugu uzere gonul işi.. canımız cekerse..

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Konuya donmek gerekirse :) Bizim yapmamiz gerekeni onlar yapti, daha da ileri gidip kendi iclerinden cikan kendini daha ispat bile etmemis Bulent'i takimin basina getirdiler...Bizim ise gozlerimiz halen kulubede yasiyla degil ama Fenerbahceliligiyle "Kocaman" bir adami ariyor...

Alkolik dedi ki...

aykut'a cicek ve atki verelim mi bi macta:)