9 Şubat 2009 Pazartesi

Delikanlılar

Çocukluğumda en fazla nefret ettiğim takım Beşiktaştı, çünkü onlara karşı aldığımız galibiyetler bir elin parmaklarından azdı. Alınan mağlubiyetlerde genelde farklı oluyordu. Belli başlı hatırladığım 3 galibiyet var o yıllardan kalma. Bunlardan biri 88-89 sezonunda Kadıköy'de Aykut ve Hakan'ın golleriyle aldığımız 2-1lik galibiyet, bir diğeri Cumhurbaşkanlığı kupasında aldığımız 3-2lik galibiyet sonuncusu ise Uche'nin İnönü'de son dakikada çaktığı gol ve yine 2-1lik galibiyet. Neyse bu sekiz-on senelik süreçte genelde boynumuz bükük ayrıldık Beşiktaş maçlarından. Tabi sadece Beşiktaş maçlarından değil çok kötü sonuçlar aldığımız başka maçlarda vardı ama sahada ne kadar geride olursak olalım o formayla dalga geçirilemeyeceğini gösteren delikanlı futbolcularımız vardı. Deli Nezihi vardı, Müjdat vardı, Arap İsmail vardı. Karşı takımdan bir oyuncu makara yapmaya kalktığında veya bacak arası attığında 2. kez aynısını yapmasına izin vermezlerdi. Uygun bir pozisyon kollayıp katlayıp koyarlardı kenara. Haa sonra belki kırmızı kart görürlerdi ama dalga geçmeye izin vermezlerdi. bir Beşiktaş maçında Şifo Mehmet bacak arasını atar atmaz basıvermişti Arap tekmeyi, sonra kırmızıyı yemişti ama olsun.

Gelelim dünkü maça, oyun için denilebilecek fazla birşey yok, sadece rezaletti ama takdir ettiğim birşey var o da Gökhan ve Emre'nin Tjikuzu'ya gösterdikleri o tepki. Gökhan'a eğer o gördüğü kırmızı kart için bir ceza verilirse bu yönetimin büyük bir ayıbı olur tersine bence ödüllendirilmesi lazım. Emre'nin transferine ve kendisine karşı olan bir kişi olarak ben, birgün gelip de Emre'yi öveceğim bir yazı yazacağım aklıma gelmezdi ama dün cidden onurlu bir tavır sergiledi, helal olsun.

3 yorum:

Diego dedi ki...

bense hep guzel hatirlarim besiktas maclarini, daha dogrusu inonudeki bjk maclarini :) serhat akin vardi o zamanlar kadikoyun bogasi derlerdi kendisine, ertesi gun gazetelerde boy boy boynuzlu fotolari cikardi :)
cakaldi makaldi baslarda ama bahsettigin konsepte uygundu. hirsliydi.
gecen hafta maille gonderdigim videodaki gibi cehalse li oyuncunun liverpool lunun kicina tekmeyi basmasi gibi zaman gecirmek icin gittigi kose gonderinde.dedim ya bende olsam aynisini yapardim.onu yapacak adamida severim ama kontrollu olmak sartiyla.

or-ka dedi ki...

diego, bahsettigim yillar daha cok bizim ilkokul ve ortaokul donemlerimiz. yoksa son yillarda bariz ustunlugumuz var o ayri. sanirim yazida hangi donemden bahsettigimi tam olarak aciklayamamisim.

Diego dedi ki...

yok genel olarak anlasılıyor hangi donemden bahsettigin ama surecten bahsettigin bir noktada son yılları da dahil etmişssin gibi geldi bana. bende o son yılların altını cizdim sadece kendi acimdan tabi.bir de benim hafızamın sizinki kdr iyi olmayısından kaynaklanıyor tabi.