28 Kasım 2008 Cuma

Derbi oncesi...

Malum yarin derbi gunu, yavastan havaya girmek lazim. Son senelerde iceride disarida ustunluk sagladigimiz Besiktas ile Kadikoy'de karsilasiyoruz.

Simdiye kadar yapilan 320 macta 2 tarafin da esit galibiyet sayisinin bulunmasi yillardan beri suregelen Besiktas Fenerbahce'yi hep(!) yeniyor laflarinin safsatadan oteye gitmediginin kaniti. Atilan gol sayilarina bakildiginda da Fenerbahce'nin 432 golune rakibinin 403 golle karsilik verdigi goruluyor.

Ancak Besiktas'in Kadikoy'deki maclara diger takimlarin aksine sahaya rahat ciktigi da su goturmez bir gercek. Ozellikle 2001 yilinda simdi Besiktas'in basinda olan Denizli'li Fenerbahce'nin ustuste mac kazanma rekorunu 2 tartismali golle bitirdikten sonra sirasiyla elde ettikleri 0-1, 2-2, 3-4, 2-2 ve 0-0'lik sonuclar bunun bir kaniti.

Yarinki macin sonucunu Besiktas'tan ziyade Fenerbahce'nin performansinin belirleyecegini dusunuyorum, zira Besiktas belli standartlarda oynayan bir takim, Fenerbahce'nin ise dunu bugunune uymuyor maalesef. Gollu bir mac bekliyorum Kadikoy'de, hatta rakibin Nobre'nin ayagindan-veya kafasindan- bir gol bulacagini tahmin ediyorum. Fenerbahcemizde ise Guiza'dan umudu coktan kestigimden yine ne yaparsa Kaptan yapar diyorum.

Mac sonuna dair ise tek bir istegim var, o da;

İnleyennnnn nagmeeeleerrrrr.....

Hiç yorum yok: