28 Kasım 2008 Cuma

Abdi Ipekci Eziyetinde Sona Dogru



Abdi ipekci'de guzel gunlerimiz oldu, hakkini yemeyelim. O salonu uzun suredir sadece Fenerbahce taraftarinin doldurabildiginide aklimizin bir kosesine yazalim (o da iki elin parmaklarini gecmez). Fenerbahce taraftarini bu eziyetten kurtarmak, amator branslarda taraftar destegini en ust noktaya tasiyabilmek icin anadolu yakasina, kadikoy cevresinde bir salon yillardir konusulurdu. En sonunda bu yolda en zor viraj donuldu ve insaata baslandi. Bundan sonrasi yonetim kurulumuzun en iyi bildigi konu!!! Sanal ortamda hazirlanmis resimler heycan verici. Uygulamada neler olacagini zaman gostericek. Salon kisminin 2010 mayista tamaminin 2010 aralik ayinda bitmesi planlaniyor. Bir aksilik olmaz ise 2010 dunya sampiyonasi finalide burada oynanicak. Kapasite ilk etapta 12.000 kisi ki buda oldukca yeterli. Salonun mevkisi ise Atasehir. Atasehirin basli basina Fenerbahce kalesi oldugu zaten bilinir. Kadikoy ve Umraniye gibi taraftarlarimizin yogun yasadigi yerlere ulaşım kolayligida yer seciminde bence oldukca isabetli. Kanimca basketbolda son yillarda kurdugumuz saglikli yapiyi futbolda ki gibi bozmaz isek, bu projenin tamamlanmasi ile beraber Avrupanin en ust duzey takimlari arasina adimizi kalici olarak yazdirabiliriz. Su anki erkek basket takimimizin 12.000 kisi onude oynadigini dusunun. Bu projenin diger salon branslarinada sinif atlatacagi asikar...

Fenerbahce Sukru Saracoglu Stadi, Yeni Salon (Fenerbahce Ulker City), Ankara Sosyal Tesisleri, Todori, Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri, Fikirtepe Altyapi Tesisleri, Dereagzi ve kulubun portfoyune katilan arsalar... (unuttugum yada henuz sonuclanmamis girisimler de cabasi)

Yorum degerli Fenerbahce taraftarinin....

1 yorum:

HoAmca dedi ki...

e aynı abdi ipekci degil miydi 98-99'da , ilk euroleague senemizde marko milicli ibolu,rauflu,tabak lı kadronun grup maclarında bile hınca hınc dolan.

bir sene de haldun alagaşta oynamıstık umraniye de kucuk bir salodnu ama doluyordu. caferaga bile olsun ama dolsun dolu tribune oynamak baska bir sey. insallah 12 bin kişilik ve uluslarası turnuvalar sebebi ile soguk bir salon olmaz. zira abdi ipekci de aslında saha kenarında ki oturaklar olmasa cok ama cok soguk atmosfersiz bir salon. Adı arena sadece.