20 Kasım 2008 Perşembe

11...Olmadi...

Efes Pilsen gibi bir basketbol ekolune karsi oynanan son 10 macta 10-0 'lik bir seri yakalamak baslibasina bir olaydi zaten, son 3 senedir kagit uzerinde kadrolari arasinda cok fazla fark olmayan 2 takim arasinda boylesine bir seri olusmasinin en onemli nedenlerinden biri Fenerbahce'nin bu maclardaki tribun destegiydi. Fenerbahce'nin galip geldigi son 10 mactan 9'u Abdi Ipekci'de 1 tanesi de Ankara'da oynanmisti ve tam gitti denilen maclarda takim tribunlerin de destegiyle maca agirligini koyup maci cevirmeyi basarmisti. Bunu bilen Efes Pilsen seriyi bozma yonundeki en kritik hamlesini burada yapti ve bu haftaici macinda salon tercihini Euroleague maclarini oynadigi Abdi Ipekci yerine Ayhan Sahenk'ten yana kullandi. Saha disinda Fenerbahce'nin tribun destegini minimumda tutup saha icinde de dis atisa dayali bir oyun sistemi olan rakibine karsi sert cemberleriyle unlu bu salonun secilmesi Efes Pilsen adina kuskusuz dogru bir hamleydi.
Bir diger faktor ise sakatliklardan bunalan Fenerbahce rotasyonunun yogun mac trafiginden dolayi yorgunluguydu. Ingiltere'deki tedavisini mactan 2 gun once bitirip donen ve tek antremanla maca cikan Omer Onan'in oyunda kaldigi kisa surede yaptigi katkiya baktigimiz zaman bu rotasyon icerisine Omer Asik, Semih, Serhat ve Gordon Giricek dahil oldugunda ortaya cikacak sinerji ilerisi icin Fenerbahce adina umit verici. Bu arada hepimizin cok seyler bekledigi fakat karin kaslarindaki sakatligindan dolayi uzun zamandir forma sansi bulamayan Giricek bugunku Cumhuriyet gazetesinde yer alan roportajinda ne zaman sahalara donecegine dair sorulan soruya "Bu haftasonu da değil ama gelecek hafta Beko Basketbol Ligi'nde forma giyeceğime inanıyorum. Kendi evimizde Türk Telekom maçında ya da en kötü Darüşşafaka Cooper Tires maçında sahada olurum. Euroleague'de ise Roma maçında en kötü TAU Ceramica ile evimizde oynayacağımız mücadelede formamı giymek istiyorum" cevabini vermis.
Maca gelirsek ilk periyodun son 2 dakikasina kadar cemberleri dovduk resmen, son 2 dakikada ise ustuste buldugumuz 3luklerle ceyregi onde kapattik. 2.periyotla beraber savunmasini daha da sertlestiren Efes bu periyotta takimimiza sadece 9 sayi atma sansi tanidi ve macin ivmesini kendine cevirmeyi bildi. Maca ortak olmaya calistigimiz dakikalarda silahimiz yine dis sutlar oldu, iceriye mac boyunca cok az top indirdik ve gerek hucumda gerekse de savunmada pota altimizi Efes uzunlarina teslim ettik. Butun olumsuzluklara ragmen son periyotta elimize kadar gelen maci yaptigimiz hatali tercihlerle rakibimize hediye ettik. Sezona cok iyi baslayan Mirsad'in BJK macindaki kotu performansinin bu macta da devam etmesi, bu sene gosterdigi performansla dikkatleri uzerine ceken Emir'in macin son dakikalarinda baski altinda yaptigi top kayiplari, Green'in sorumluluk almaktan kacmasi takimimiz adina olumsuz gelismelerdi.
Ozellikle gecen sene Solomon'un sikca yaptigi gibi macin sikistigi zamanlarda direksiyonun basina gececek birisine ihtiyac duydugumuz ortada. Bu ismin ise sezon basindan bu yana cok fazla seyretme sansi bulamadigimiz fakat sure aldigi maclarda saha icerisinde gercek bir lider goruntusu cizen Gordon Giricek oldugu acik. Gectigimiz senelere gore takim olma yolunda atilan adimlar ve ilerleyen zamanlarda sakatlarin iyileserek takima katilmasi bahar aylarinda bizi yine yogun bir program beklediginin gostergesi...

2 yorum:

or-ka dedi ki...

güzel yazı olmuş:)
fakat bahar aylarındaki yoğun programa dikkat et, 4-0lık efes serisinde başına gelenleri de unutma:)

HoAmca dedi ki...

guzel bir analiz olmus
bu kadar eksige ragmen ligde ve euroligde birer kayıp ile devam ediyoruz, hakan ! dısında hic bir oyuncumuzun gercek performansına ulasamadıgı bir macta bile 3 tane dıs atısı ya da serbest atısları soksak kazanmıstık. beni tek endiselendiren kısaları savunamıyoruz bu sene, mrsic ve green beraber sahada olunca zor tabi,
solomondan gectim kinseyi cok arıyorum.