10 Haziran 2010 Perşembe

Transfer Mevzulari II...

Bundan iki hafta once "Transfer Mevzulari I"i yazarken erkek basketbolcularin final seruveni devam ediyordu ve basta kadin basketbol olmak uzere amator branslarda transferlerimiz yavas yavas belli olmaya baslamisti. Kadin basketbolda adi gecen isimlerden Laszlo Ratgeber ve Ivana Matovic yanlarina eski oyuncularimizdan Saziye Karslioglu'nu da alarak ayni hafta resmi imzalari attilar basinin onunde.
O gunden bugune kadar olan surecte ise en buyuk bombalar herkesin hemfikir olacagi sekilde kadin voleybolda patladi. Ilk yaziyi noktalarken "Acaba gelir mi?" diye not dustugumuz dunya yildizlarindan yalnizca biri degil iki tanesi onumuzdeki sene Fenerbahce formasini giyecekler. Bu isimler voleybolseverlerin yakindan tanidigi Christiane Furst ve Katarzyna Ewa Skowronska. Gelis hikayeleri ve yorumlar transferin aciklandigi tarihten 1 gun once yazilan "Kasia" baslikli yazinin altinda mevcut. Ayni seyleri tekrar tekrar yazmaya gerek yok, Skowronska ismi gecerken kendisine olan butun sevgime ragmen onceligin orta oyuncuda olmasi gerektigini dusunuyordum ki oyle de oldu. Ilk once herkes Kasia'nin aciklanmasini beklerken 1 Haziran'da Furst ile imzalar atildi ve arkasindan da ertesi gune randevu verilerek Skowronska transferi aciklandi. Mehmet Ali Aydinlar'in bir de dilinden dusurmedigi surpriz vardi ki, o surprizin de kim oldugu cok zaman gecmeden belli oldu. Yildizlarla dolu kadronun basina dunyanin sayili hocalarindan, hem erkeklerde hem de kadinlarda Brezilya milli takimi ile olimpiyat madalyasina ulasan Ze Roberto getirildi. Nati, Luba, Furst ve Kasia ile birlikte yabanci sayimiz 4'e ulasirken takima 2 yerli ve 1 yabanci takviyesi yapilacagi konusuluyor. Alinacak yabanci cok buyuk bir ihtimalle pasor olacak ve bu mevki icin de Brezilya'nin efsanevi pasoru Fofao one cikan isimler arasinda.
Ivan Miljkovic
Erkek voleybol takimi ise Marshall transferi sonrasinda sessizligini koruyor. Yasin Sancak'la yollari ayirdiktan sonra diger bir orta oyuncumuz Ozkan Hayirli'yla da anlasma saglayamamamiz iyi bir orta oyuncu takviyesini sart kiliyor. Gectigimiz hafta antrenor Gyorgy Demeter'in sozlesmesi 1 sene daha uzatilirken voleybol subesinde gozler Olympiakos'un yildizi Ivan Miljkovic'in transferine cevrilmis durumda. Ozellikle Arkas'in yaptigi transferlerden sonra Sirp oyuncunun takima kazandirilmasi hem yurt icinde hem de yurt disinda dengeleri degistirecek bir hamle olacaktir.
Erkek basketbolda lig henuz tamamlanmisken ve konsantrasyon transferden ziyade Dunya Sampiyonasi'nda oldugundan, yaziyi yine kadin voleybol takimimizla noktalayalim ama bu sefer transferlerle degil veda edenlerle. Gectigimiz sezon kazanilan basarilarda buyuk emekleri olan Frauke Drickx ve Alice Blom onumuzdeki sene kadromuzda yer alamayacaklar. Kendilerine takima olan katkilari ve emekleri icin tesekkurler, yollari acik olsun...

1 yorum:

Diego dedi ki...

bu fotograflarini seviyorum :)
amator branslarda yine basa oynayım insallah yine hepsini kazanacak ekipler kuruluyor.sonu da guzel olsun. ve de benzerleri futbola olsun.
guiza dan kurtulunsun :)