24 Mart 2010 Çarşamba

Fenerbahçe 2 - Manisaspor 0

Sakin ve kontrollü başladık oyuna. Öyle de devam etti ve bitti. Manisaspor kalecisi Orkun'un Güiza'ya alda at dediği golden 3 dakika sonra gelen korner organizasyonu ve Deivid'in direk dibine giden kafa vuruşuyla skor da oyun da rahatladı. Bu defans dörtlüsü ile son maçları gol yemeden kapatıyoruz. Umarım bundan sonra da böyle devam eder. Baroni'nin yokluğunda Selçuk onun boşluğunu fazlasıyla doldurdu bugün. Ama sağ ve sol kanatlardaki Özer ve Mehmet Topuz etkisizdi. Güiza çalışkan, Alex her zamanki gibiydi.

Emre'nin sakatlanması ile birlikte oyuna giren Deivid fena oynamadı ama o da Özer ve Topuz gibi daha fazla oynayarak maç kondüsyonu kazanmalı. Emre'nin sakatlanması üzerine derbide oynayamayacağını da varsayarak hayıflanmadım değil. Ama onun yerine geçen Topuz'un sağ kanatta oynadığından çok daha faydalı bir oyun oynadığını görmek zaman zaman yaptığımız Emre'nin o bölgedeki ilk yedeği Topuz olmalı muhabbetlerini doğrular nitelikteydi. Emre'nin derbide oynayamaması durumunda o bölgede kesinlikle Topuz oynamalı ve sağ kanatta da Deivid. Özer etkisiz olsa da 90 dakika sahada kalabilirdi. Böylece rakip sahanın ortasından Volkan'a geri pası yapan Vederson'dan söz etmezdik. Sakat sakat oynuyor, yorulmasın diye çıkardı ise bile Daum, yine de sahada kalabilirdi bence. Ki her ne kadar çok içime sinmese de derbiye Vederson ile başlayıp Özer'i sonradan oyuna dahil edebiliriz diye de düşünmeden edemiyorum.

Görüldüğü üzere benim aklımın derbide olması gibi staddaki taraftarın da aklı fazlasıyla derbideydi. Ve gösterdiler ki gerçekten derbiye hazırlar. Bütün maç bu yönde tezahüratlar eksik olmadı. Ağızlarına sağlık.

Eh o zaman ne diyelim daha; yolcu yolunda gerek...

4 yorum:

Diego dedi ki...

Alex her zamanki gibiydi yorumu tam ömer üründül oldu ama idare edin artık :)
bu adamın dünya kupası maclarında yorumcu olacağını dusundukce afakanlar basiyor.
90 dakika boyunca dogru soyledigi tek sey neden Gökhan Ünal daha erken girmedi oldu.

HoAmca dedi ki...

ben de topuz'u ortada begendim. ozer sac bas yolduruyor yahu. bir pas atamaz mı adam. deivid oldukca gayretliydi, sami yen'e goz kırpıyor.

kırmızı kartın cıktıgı pozisyonda alex'in guiza'ya durdurmadan verdigi pasa ise bayıldım. aynen oyle, her zamanki gibi alex.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

topuz'u emre'yle birlikte orta sahanin ortasinda izlemek nasil olur merak ediyorum...sag kanatta inanilmaz verimsiz oynuyor, emre sakatlanip oyundan ciktintan sonra gayretli bir topuz izledik...

ben deivid'i sami yen'de ilk 11'de gormek istiyorum,aksi takdirde sadece guiza ve alex'le gs'nin savunmasini yipratmamiz zor gorunuyor, kaldi ki gs'nin en gucsuz yani savunmasi.eger savunmalarina rahatsizlik veremezsek hucumcu bekleri de oyuna katildigi takdirde oyun bizim sahamizda oynanir ki, bu da gs'nin en etkili oldugu bolge...

Alkolik dedi ki...

wederson ile başlayıp sonradan ozer olabilir kanımca. Sağda Deivid ile oynayıp alex'ide oraya yaklaştırarak o bolgeden Hucum deneyebiliriz. O tarafları savunmada biraz daha zayıf. Deivid'in en buyuk artısı gokhanın performansını katlaması. Emre Topuz ideal olur ve bence sık sık çıkıp şut atabilirler. Topu kendimizde tutmamız ve mumukun oldugunca ileride çevirmemiz lazım. Guiza top tutamayacağına göre emre deivid alex bu işi kotarabilirler. Guizanın yapabileceği en buyuk iyilik iki stoperin koşularıyla başını dondurmesi...